FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Iuliu Mureșan, detalii despre ultima mutare plănuită de Dinamo: „Ar aduce încredere mai mare, o imagine mai bună!”

Iuliu Mureșan, administrator special Dinamo
Iuliu Mureșan, administrator special Dinamo

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 08:08 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 08:14

Iuliu Mureșan (67 de ani), administratorul special de la Dinamo, confirmă ceea ce a transmis antrenorul Mircea Rednic (59), anume că Florin Răducioiu (51) ar putea semna cu clubul alb-roșu.

Postul pe care Răducioiu l-ar ocupa în organigrama lui Dinamo nu a fost încă stabilit. Cert este că fostul atacant, care a jucat 5 ani la prima echipă a clubului alb-roșu, ar urma să devină un „liant” între conducere și vestiar. Iuliu Mureșan, administratorul special de la Dinamo, a confirmat joi seara că „avem în plan să-l aducem pe Răducioiu”.

Iuliu Mureșan confirmă: „Avem în plan să-l aducem pe Florin Răducioiu la Dinamo”

„Mi-ar plăcea să vină Răducioiu, e unul dintre cele mai importante simboluri a lui Dinamo. A făcut performanţă în România şi afară, e un om sincer şi curat. Mi-ar plăcea să vină lângă noi. Vedem săptămâna viitoare, acum suntem ocupaţi, avem meci. Dar avem în plan să-l aducem. 

Vedem ce funcţie ar putea ocupa. Ar aduce imagine, încredere mai mare, ar putea discuta cu jucătorii în vestiar. Ar fi benefic şi stimulativ. Toţi îl cunosc. El ar colabora mult cu Rednic, cu stafful tehnic, dar şi cu noi. Va conta, sigur”, a spus Mureșan la Telekom Sport.

Rednic anunță revenirea lui Răducioiu: „La cum arată, mă gândesc să-l mai bag cinci minute”

Mircea Rednic a anunțat la conferința de presă de joi că sunt șanse mari ca la Dinamo să revină Florin Răducioiu, fostul mare fotbalist al roș-albilor și al primei reprezentative.

„Am discutat cu Răducioiu. Am vorbit și a rămas ca domnul Mureșan să discute cu el săptămâna aceasta. Cel cu care am discutat și care a acceptat să vină la Dinamo este Răducioiu. Pe ce post? Director sportiv, tehnic, manager, ce vrea el. La cum arată, mă gândesc să-l mai bag cinci minute”, a declarat Mircea Rednic, în conferința de presă.

„Răducioiu a jucat unde a jucat, e util, acum vorbește bine românește (râde). Acum depinde, dar eu cred că o să vină”, a adăugat Rednic. 

Răducioiu: „Sunt disponibil!”

Răducioiu a lucrat în 2006/2007 la Dinamo, director sportiv, în timpul primului mandat al lui Rednic în Ștefan cel Mare. 

„Eu am fost pe vremea când Borcea m-a chemat, ca director sportiv, şi a fost o experiență foarte scurtă. Eu sunt de 5 ani în România, nimeni nu m-a chemat să îmi spună să ajut clubul Dinamo. Eu sunt disponibil, dar nu e vorba numai de mine, e vorba de cei care conduc clubul. Nu e problemă pentru mine. Aş mai putea, încă sunt tânăr, aş mai putea să dau ceva echipei Dinamo, dar nu depinde de mine”, a declarat recent Răducioiu. 

Am vorbit și cu Dănciulescu înainte. L-am înțeles. Are și el dreptate, din punctul meu de vedere. 

- Mircea Rednic, antrenor Dinamo

4 repere despre Florin Răducioiu:

  1. E al treilea cel mai tânăr debutant din istoria lui Dinamo în campionat, după Marius Niculae și Paul Codrea: a început la 16 ani, 1 lună și 23 zile, pe 10 mai 1986;
  2. A marcat trei goluri în finala Cupei României din 1990, Dinamo - Steaua 6-4, o performanță pe care, în 176 de episoade din Derby, a mai izbutit-o doar Alexandru Ene I (Dinamo - Steaua 6-2 în campionat, 1 octombrie 1951);
  3. Toate cele 21 de goluri marcate pentru România au fost înscrise în meciurile oficiale. Într-un clasament privind reuşitele în partidele pe puncte, Răducioiu ocupă locul 3, după Hagi (26) şi Mutu (24);
  4. A marcat un gol pentru Milan în grupele UCL în sezonul în care italienii aveau să cucerească trofeul: 1 decembrie 1993, Milan - Porto 3-0, a deschis scorul.

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Vestea care zguduie Dinamo din temelii: încă un proces la TAS, iar „câinii” riscă să primească din nou interzis la transferuri!

EXCLUSIV L-au convins pe Rednic și semnează! 3 transferuri iminente pentru „câini”!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
creeperno115
creeperno115  •  15 Octombrie 2021, 22:43

,,Uite,în şcoală eram cel mai bun la limbi străine" - Florin Raducioiu

kortez
kortez  •  15 Octombrie 2021, 10:23
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 15 Octombrie 2021, 10:07

Era un copil mic si prost. Abia iesit din negura comunista de 6-7 luni. Vrei sa-ti fac o lista cu aberatiile spuse de *** haji debitate de-a lungul vremurilor?

Aberatiile lui Hagi sunt ca urmare a faptului ca a neglijat scoala. In schimb "come se dice " denota carente de carecter!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  15 Octombrie 2021, 10:07
Postat de tataika pe 15 Octombrie 2021, 09:28

Are o imagine grozava, aceea cu “come si dice”…

Era un copil mic si prost. Abia iesit din negura comunista de 6-7 luni. Vrei sa-ti fac o lista cu aberatiile spuse de *** haji debitate de-a lungul vremurilor?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează