FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

UPDATE Șoc la Craiova! Ivaylo Petev, DEMIS » Noul staff tehnic pentru meciul cu Farul + Rotaru alege înlocuitor dintre doi foști antrenori de la FCSB

Ivaylo Petev, fostul antrenor al celor de la Universitea Craiova, foto: Imago +28   FOTO
Ivaylo Petev, fostul antrenor al celor de la Universitea Craiova, foto: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 12:50 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 16:52

Universitatea Craiova i-a reziliat contractul lui Ivaylo Petev. Tehnicianul bulgar a fost demis de Mihai Rotaru după eșecul cu FCSB, din etapa #3 a play-off-ului ♦ La meciul cu Farul, pe bancă va sta Dragoș Bon ♦ Costel Gâlcă și Mirel Rădoi sunt variantele de înlocuitori pe care le ia în calcul în acest moment patronul juveților.

UPDATE, ora 16:50 » Universitatea Craiova a anunțat despărțirea de Ivaylo Petev

CSU Craiova a emis un comunicat pe contul de Facebook prin care anunța despărțirea oficială de Ivaylo Petev. Alături de bulgar au mai plecat și Kozlic Admir, Adi Adilovic și Csaba Gabris.

OFICIAL | Mulțumim, Ivaylo Petev!

Universitatea Craiova și antrenorul Ivaylo Petev au hotărât astăzi, de comun acord, rezilierea contractului. Kozlic Admir, Adi Adilovic și Csaba Gabris au semnat, de asemenea, rezilierea contractelor.

Le mulțumim tuturor și le dorim mult succes mai departe.

- comunicat CSU Craiova

UPDATE, ora 15:00 » Mihai Rotaru a anunțat în club că interimar va fi Dragoș Bon

Finanțatorul Mihai Rotaru a transmis în club că apelează pentru moment la varianta Dragoș Bon, transmit sursele GSP. Acesta va fi interimar cel puțin la meciul cu Farul. Astfel, s-a renunțat la prima idee luată în calcul, un interimat Ionuț Stancu - Dragoș Bon, dar și la varianta mereu la îndemână Corneliu Papură.

Prima reacție de la Craiova, după ce Rotaru l-a „sacrificat” pe Ivaylo Petev: „Nu era momentul!”
CSU CRAIOVA
Prima reacție de la Craiova, după ce Rotaru l-a „sacrificat” pe Ivaylo Petev: „Nu era momentul!”

Mirel Rădoi și Costel Gâlcă, favoriți să-l înlocuiască pe Ivaylo Petev la Universitatea Craiova

Rotaru s-a reorientat rapid și a găsit deja înlocuitori pentru Petev. Conform surselor GSP, Mirel Rădoi, dat afară marți de la Al-Jazira, și Costel Gâlcă sunt principalii favoriți să ocupe locul lăsat vacant de Petev. Despre subiect a scris și Fanatik.

Până la aventura în Superligă, Ivaylo Petev le-a mai pregătit pe Ludogoreț Razgrad (în două mandate: iulie 2010 - iulie 2013 și martie - octombrie 2023), Levski Sofia, AEL Limassol, Dinamo Zagreb, Omonia Nicosia, Al Qadsiah (Arabia Saudită) și Jagiellonia (Polonia).

De asemenea, Ivaylo Petev a fost și selecționerul naționalelor de seniori ale Bulgariei și Bosniei. Pe banca bosniacilor se afla la victoria contra României din Liga Națiunilor, scor 1-0, din iunie 2022.

A stat pe banca oltenilor pentru 20 de meciuri. A avut 10 victorii, 5 egaluri și 5 înfrângeri. Ultimele două sale meciuri au scos-o pe CSU Craiova din lupta la titlu (0-2 cu FCSB) și din Cupa României (0-1 cu Oțelul).

  • Constantin Gâlcă (52 de ani) e liber de contract din noiembrie 2023, când a plecat de la polonezii de la Radiomiak, pe care îi preluase în aprilie. El a mai antrenat la Almeria B, România U17, FCSB, cu care a fost campion în sezonul 2014-2015, Espanyol, Al Taawoun, Al Fayha, Velje și Al Hazem.
  • Mirel Rădoi (43 de ani) a fost demis marți, 9 aprilie, de la Al Jazira, din Emiratele Arabe Unite. El a mai avut un mandat de antrenor la CSU Craiova, între august și decembrie 2022.
Șoc la Craiova! Ivaylo Petev, DEMIS » Noul staff tehnic pentru meciul cu Farul + Rotaru alege înlocuitor dintre doi foști antrenori de la FCSB
Costel Gâlcă, fost antrenor al celor de la FCSB

La fel ca Gâlcă, Rădoi a antrenat și el la FCSB (iunie 2015-noiembrie 2015). Au urmat aventuri la România U21 și naționala de seniori. Au urmat CSU Craiova, Al-Tai, Al Bataeh și Al Jazira.

Pentru Mirel Rădoi ar fi al doilea mandat pe banca lui CSU Craiova » Prima experiență s-a terminat cu scandal

În cazul în care Rădoi va fi alesul pentru banca Universității Craiova, atunci aceasta va fi a doua experiență pentru tehnicianul recent demis din Emiratele Arabe Unite.

Șoc la Craiova! Ivaylo Petev, DEMIS » Noul staff tehnic pentru meciul cu Farul + Rotaru alege înlocuitor dintre doi foști antrenori de la FCSB
Mirel Rădoi, unul dintre numele vehiculate pentru banca Universității Craiova

Mirel Rădoi a plecat cu scandal de la Craiova în 2022. Ultima experiență a lui Rădoi pe banca lui CSU nu s-a terminat cu bine. Tehnicianul a lansat un atac la adresa conducerii și a demisionat în decembrie 2022, după un eșec cu FC Argeș, 1-2, în Cupa României.

Drumul a fost lung de la flash interviu până aici. Pe drum am luat decizia! În momentul în care stai și le pui cap la cap... am tot colectat informații cât am fost aici. Decât să fie o situație implozivă, mai bine plec eu! Apoi lucrurile se vor lămuri. Nu făceam decât să ne păcălim singuri dacă mai rămâneam.

Îmi pare rău doar că nu am reușit să ne calificăm în Cupă. Nu mi-a fost ușor nici mie să îi văd așa. Dar concluzia e că nu am putut face mai mult. Au apărut aceste lucruri interne care au dinamitat situația

- Mirel Rădoi, la plecarea de la Craiova, în decembrie 2022

Costel Gâlcă, ultimul antrenor alături de care FCSB a câștigat titlul

Costel Gâlcă este ultimul antrenor alături de care FCSB a câștigat titlul. Se întâmpla în 2015. De altfel, în acel sezon, clubul patronat de Gigi Becali a realizat „tripla”: campionat, Cupă și Cupa Ligii.

Acesta ar putea reprezenta un argument pentru care Mihai Rotaru, patronul oltenilor, se gândește la instalarea tehnicianului. Gâlcă a antrenat în România doar la FCSB. Ulterior, le-a pregătit pe Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Velje, Al-Hazem și Radomiak.

La Velje, formație din Danemarca, Gâlcă a reușit promovarea și a salvat echipa de la retrogradare în sezonul următor.

Cine ar trebui să fie numit în locul lui Petev la Craiova?

Costel Gâlcă
Mirel Rădoi
Marius Șumudică
Altul
Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Ivaylo Petev, „antrenorul lunii martie”, declarație pentru suporterii Universității Craiova: „E cea mai mare putere a noastră!”

Anghel Iordănescu a dat verdictul, după FCSB - Universitatea Craiova: „Ne lasă să credem că se bate la campionat”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (39)
eunescu09
eunescu09  •  11 Aprilie 2024, 06:54

Ce face Rotaru este un heirupism de doi bani, ***. Cum sa schimbi antrenorul -trebuia sa o faca de mult - fara sa ai nimic pregatit? Ce fel de management este acesta? Faci schimbarea doar ca sa il dai afara pe om sau o faci ca sa imbunatatesti ceva? Cu cine? La cati antrenori a schimbat este posibil sa ne trezim ca terminam campionatul cu Bon.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adymax
adymax  •  11 Aprilie 2024, 03:55

Ce bine ar fii sa vina Sumudica sa mai avem si noi show gratuit in Liga Mioritica. Ar fii superb si ne-am mai distra si noi ca fotbal nu prea vedem, macar circ sa fie.

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  10 Aprilie 2024, 19:04
Postat de kuba pe 10 Aprilie 2024, 18:48

Circul continua la satelitul fecesebelei! Este normal sa vina antrenor gigist la Mogoșoaia!

Cele 2 blatiste sunt vecine in mogosoaia ??? Ai idee cu ce il are la mana becali pe rotarul ?? sau ce combinatii au cei doi ?? FCSB – CS Universitatea Craiova 35 intalniri directe !!! Fotbal Club FCSB : 24 de victorii, CS Universitatea Craiova : 6 Victorii, 5 egaluri !!!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează