FOTBAL  »  Superliga  »  UNIV. CRAIOVA

ANALIZĂ Au avut dreptate Sorin Cârțu și Gică Craioveanu? Ivaylo Petev, „repetent” la capitolul esențial pentru forma Universității Craiova

Mihai Rotaru are în continuare încredere în Ivaylo Petev. Foto: Imago
Mihai Rotaru are în continuare încredere în Ivaylo Petev. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 25 februarie 2024 09:41 / Actualizat duminica, 25 februarie 2024 11:08

Ivaylo Petev (48 de ani) a fost băgat în ședință la începutul acestei săptămâni de către Mihai Rotaru pentru forma slabă a Universității Craiova.

  • Universitatea Craiova - FC Voluntari din etapa 27 a Superligii se joacă azi, de la 20:00, liveText pe GSP.ro și în direct pe OrangeSport 1, DigiSport 1 și PrimaSport 1

După 4 victorii consecutive în startul mandatului său, antrenorul de origine bulgară a lăsat impresia că pierde de sub control situația, înregistrând în 2024 o singură victorie, cu Sepsi, în deplasare, scor final 1-3.

Bergodi, după prima înfrângere a anului: „Am revenit cu picioarele pe pământ, prea eram lăudați”
Poli Iași - Rapid
Bergodi, după prima înfrângere a anului: „Am revenit cu picioarele pe pământ, prea eram lăudați”

Finanțatorul oltenilor a dat asigurări că tehnicianul va continua în Bănie chiar dacă titlul, obsesia supremă a patronului, pare o himeră și în acest sezon.

După plecarea intempestivă a lui Laurențiu Reghecampf în septembrie, urmată de clasicul interimat asigurat de Corneliu Papură, Mihai Rotaru a găsit salvarea în Petev, prezentat oficial chiar de către „omul cu bani” de la Universitatea Craiova drept un manager desăvârșit, motivator și încrezător în forțele proprii.

Parcursul echipei din 7 noiembrie 2023 și până în prezent s-a dovedit a fi, totuși, diametral opus atributelor cu care a principalul a fost caracterizat.

Ivaylo Petev a bulversat apărarea: experiment sau lipsă de soluții?

În cele 11 partide disputate în Superliga cu Ivaylo Petev pe bancă, Universitatea Craiova a bifat o bornă negativă greu de reprodus chiar și de către formațiile care luptă pentru evitarea retrogradării sezon și au avut probleme de lot în acest sezon.

Antrenorul de la sud de Dunăre a rulat nu mai puțin de 9 jucători în linia apărării, repetând doar de două ori aceeași structură de fundași, dar și improvizații în care Alexandru Crețu și Vladimir Screciu au fost nevoiți să evolueze în axul central.

Toate acestea în condițiile în care accidentările nu au dat bătăi de cap în acest compartiment, iar clubul a făcut două achiziții pe posturile defensive: fundașul central Denil Maldonado (25 de ani), respectiv Pyry Soiri, fundaș dreapta (29 de ani).

În aceste meciuri, oltenii au încasat nu mai puțin de 17 goluri, cu o medie de 1,54 goluri la fiecare 90 de minute.

  • Vlădoiu, Zajkov, Maldonado, Bancu, Raul Silva, Căpățînă, Badelj, Screciu și Crețu au evoluat în apărarea lui Ivaylo Petev în cele 11 partide din Superliga

Cum a arătat defensiva lui Ivaylo Petev pe banca Universității Craiova

  • FC Botoșani - Universitatea Craiova 2-2, etapa 26: Căpățînă, Zajkov, Screciu, Bancu
  • Universitatea Craiova - U Cluj 2-2, etapa 25: Vlădoiu, Zajkov, Maldonado, Bancu
  • Sepsi - Universitatea Craiova 1-3, etapa 24: Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, Căpățînă
  • Universitatea Craiova - FCSB 0-3, etapa 23: Maldonado, Zajkov, Badelj
  • Universitatea Craiova - Farul 1-2, etapa 22: Vlădoiu, Maldonado, Raul Silva, Bancu
  • UTA - Universitatea Craiova 2-2, etapa 21: Căpățînă, Screciu, Raul Silva, Bancu
  • Universitatea Craiova - Poli Iași 2-2, etapa 20: Căpățînă, Screciu, Crețu, Bancu
  • Hermannstadt - Universitatea Craiova 2-1, etapa 19: Căpățînă, Crețu, Raul Silva, Bancu
  • Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-0, etapa 18: Vlădoiu, Screciu, Raul Silva, Bancu
  • Oțelul - Universitatea Craiova 1-3, etapa 17: Căpățînă, Screciu, Raul Silva, Bancu
  • Universitatea Craiova - Dinamo 1-0, etapa 16: Vlădoiu, Screciu, Raul Silva, Bancu

Bancu a tras semnalul de alarmă

Curios sau nu, chiar un jucător de bază al Universității Craiova a atenționat că formula  de start este inconstantă cu Ivaylo Petev decident. Nicușor Bancu a vorbit deschis și a pus sub semnul îndoielii capacitatea echipei de a se lupta la titlu.

21,63 de milioane de euroeste valoarea lotului Universității Craiova potrivit Transfermarkt.com

„Nu ştiu dacă avem lot de titlu… Avem un lot foarte bun, dar cu siguranţă se putea şi mai bine, pentru că au fost jucători care mai puteau să vină sau unii care n-au mai venit din alte motive.

Nu este uşor să joci cu cinci-șase jucători diferiţi de la meci la meci, poate şi de aceea au fost aceste prestaţii mai puţin bune!”, a fost declarația lui Nicușor Bancu înaintea duelului cu FC Botoșani.

3-5-2 cu FCSB, dezamăgirea totală

Cum pentru olteni meciurile cu FCSB sunt întotdeauna caracterizate de orgoliu și dorință acerbă de a învinge, dezamăgirea unei înfrângeri cu 3-0 a fost uriașă.

Sorin Cîrțu, fost președinte, l-a pus la zid imediat pe Ivaylo Petev pentru modul în care a pregătit tactic partida.

„Îmi pun mari întrebări, Petev m-a dezamăgit. Ceea ce am văzut nu are nicio treabă cu spiritul Universității Craiova. A propus o echipă fără atacanți la un meci cu Steaua.

Nu a gândit în spiritul echipei. Nu cunoaște fotbalul românesc, dar am impresia că nici nu îl studiază. La partida cu Farul, venea după o pauză de o lună de zile, meciul ăla trebuia pregătit la fix. La Luis Munteanu, jucător cu calitate, care se demarcă, tu propui doi fundași centrali fără viteză, în linie avansată?

L-ai pus pe Maldonado într-o poziție de l-a făcut ăla varză. Preocuparea marcajului la Coman l-a făcut varză”, a „tunat” fostul jucător al Craiovei Maxima într-o intervenție la Digi Sport.

Un mesaj dur a avut și Gică Craioveanu care și-a pus mari semne de întrebare.

N-a fost deloc inspirat. N-am înțeles ce a vrut cu acest 3-5-2. Jucând, practic, cu cinci fundași, între care trei centrali, ai pierdut mijlocul. Noi acolo am pierdut meciul, la mijloc.

Pe urmă, mai e și mesajul pe care-l transmiți. Unul de teamă, de respect pentru adversar. Unde ați mai văzut așa ceva?! Când ați mai văzut ca Universitatea să aibă un respect așa de mare?! Pe un stadion unde noi, în mod normal, mușcăm din adversar?!

Gică Craioveanu, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor

Transferurile realizate de Universitatea Craiova în mercato-ul de iarnă

  • Zvonimir Kozulj (30 de ani, mijlocaș central) - de la Zrinjski Mostra, liber de contract
  • Pyry Soiri (29 de ani, fundaș dreapta) - de la HJK Helsinki, liber de contract
  • Jalen Blesa (23 de ani, atacant) - de la FC Prishtina, pentru 165.000 de euro
  • Denil Maldonado (25 de ani, fundaș central) - de la FC Motagua, sub formă de împrumut
  • Anzor Mekvabishvili (22 de ani, mijlocaș central) - de la Dinamo Tibilisi, pentru 750.000 de euro

VIDEO. Pavel Badea vrea gloriile aproape de Universitatea Craiova

Citește alte știri din fotbalul intern:

În vară le-a refuzat pe FCSB și Rapid, acum și-a reziliat contractul și a semnat în Kazahstan! GSP are toate detaliile
TRANSFER
În vară le-a refuzat pe FCSB și Rapid, acum și-a reziliat contractul și a semnat în Kazahstan! GSP are toate detaliile
Sorin Cârțu îi avertizează pe jucătorii de la Universitatea Craiova: „Dacă se mai întâmplă, e idioțenie!”
CSU CRAIOVA
Sorin Cârțu îi avertizează pe jucătorii de la Universitatea Craiova: „Dacă se mai întâmplă, e idioțenie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
zb59
zb59  •  25 Februarie 2024, 20:49

Ca sa dim onesti, lasand la o parte articolul gsp istilor, care oricum urasc Universitatea, trebuie sa recunoastem ca echipa nu joaca nimic. Si asta nu ar fi atat de grav daca antrenorul nu ar sustine sus si tare ca elevii lui joaca bine. Asta inseamna ca tipul este paral cu acest sport (ceea ce nu cred, avand in vedere antecedentele sale) ori ca ii place sa se complaca in aceasta situatie mdediocra, ceea ce este foarte grav! In acest caz inseamna ca la Universitatea nu se doreste performanta incepand de la patron si termininad cu ultima rezerva! Si atunci, noi astia care mai iubim aceasta echipa nu facem decat sa pierdem vremea cu amagiri aiurea! Pacat.

alex03036
alex03036  •  25 Februarie 2024, 19:06
Postat de dandana pe 25 Februarie 2024, 14:17

Stai calm ca spun adevărul! Hai sa nu o mai ocolim, avem jucători slabi pentru a se bate sus. Și asta se datorează lui Rotaru. Dar voi ca niște proști nu vedeți. Dacă mereu o sa găsim scuze, dragule nu este bine. Jucători sunt apți trebuie sa joace fotbal. Dar Craiova nu joacă fotbal, asta cu pasele s-a cam dus. Azi înving cei care forțează, strategiile se mai schimbă. Craiova este echipă de play out, ce ridica cota sunt 3-4 jucători care nu putem sa le cerem sa câștige singuri un meci. Ne trebuie investiție masivă în jucători care sa facă o echipă competitivă. Dacă rămâne asa, șiai pleacă și Mitriță. La anul Craiova cade cu acești jucători sigur. Eu sunt cel care a spus. Dacă nu-l ajutăm pe Mitriță cu jucători buni, Craiova nu intră în play of anul asta. Și sunt aproape de a ieși de acolo. Petev este cel mai slab antrenor din liga 1-a... Dacă am avea un antrenor ca Mulțescu fi pe locul 1. Când era el se juca fotbal, și nici nu aveam jucători buni

Echipa nu joacă, unii sunt degeaba. De acord. Dar motovul pt care a rotit jucători e ca au fost accidentări. Daca avea un pica minte Rotaru ii aducea pe Raul Deaconu --- GRSTIS!!! si pe Dorinel Munteanu.

danut.petnaise
danut.petnaise  •  25 Februarie 2024, 17:07

Rotarule, despăgubește-l pe bulgar și adu-l gratis pe Șumudică, sau pe oricine. Nu mai dormi, că pierzi și play aut-ul.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează