LIGA 1  ·  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Cum se resimte pandemia de coronavirus la 10.000 km depărtare de România: „Urmează zile vitale”

Peste 600.000 de persoane infectate cu coronavirus sunt în întreaga lume +12 FOTO
Peste 600.000 de persoane infectate cu coronavirus sunt în întreaga lume

Articol de - Publicat sambata, 28 martie 2020 13:26

România ocupă locul 33 la nivel global, în această dimineață, în privința pandemiei de coronavirus. Numărul victimelor este, încă, în creștere și încercăm să gândim optimist că totul se va încheia la un moment dat și ne vom relua viața normală.

Sau vom reclădi o alta, mai bună. Ne lipsesc activitățile zilnice. Și noi, românii, suntem în situația celorlalți oameni ai planetei, care numără în acest moment peste 7,7 miliarde de suflete.

Jaime Penedo, fost jucător Dinamo: „Ne ținem departe de alți oameni"

La peste 10.000 de kilometri depărtare, în Panama City, și ex-dinamovistul Jaime Penedo trăiește aceleași sentimente ca mulți dintre noi. Fostul portar, acum în vârstă de 38 de ani, cu soție și cu doi copii acasă, este îngrijorat de ceea ce se întâmplă în lume.

În Panama, situația este mai calmă decât la noi, dar teama i-a cuprins și pe conaționalii unuia dintre cei mai apreciați străini din istoria recentă a clubului din Ștefan cel Mare. Jaime a trimis și un mesaj video oamenilor, după care a vorbit pentru GSP.RO: „Situația e nasoală, am intrat în carantină totală, oamenii nu dau importanță la acest lucru. Ceea ce este îngrijorător, nu? Tot ceea ce se încearcă este să se minimizeze contactul între persoane și să nu se afecteze prea mult sistemul de sănătate. 

Dar, bine, aici, în Panama, încă ne este bine. Sunt cu familia, în casă, în carantină și așteptăm să treacă totul. Săptămâna aceasta este vitală, este esențială, pot apărea multe infectări. Dar așteptăm să treacă. Aici, toți împreună, rugându-ne".

Jaime Penedo

Miza pe suporterii dinamoviști

Fotbalistul a strâns 73 de meciuri la Dinamo, în 26 de partide nu a luat gol, iar în 2017 a contribuit la câștigarea Cupei Ligii. „Urmăresc activitatea acestei formații care a rămas în sufletul meu. Știu că nu a trecut prin pasaje bune, dar, ca orice pe lumea asta, are capacitatea de a renaște. Suporterii vor fi forța ce vor trage clubul în sus. Am petrecut momente de neuitat în România datorită fanilor. Pentru ei mi-am prelungit o dată contractul. Voi spune mereu cu mândrie că am fost și-am rămas "câine roșu" pe viață", a mai transmis Penedo roș-albilor.

GALERIE FOTO. Parcurile din București, închise din cauza coronavirus

+13 FOTO

4,3 milioane de locuitorisunt în Panama

Cifre coronavirus în Panama

  • Cazuri: 786
  • Decese: 14
  • Oameni vindecați: 2
  • Cazuri active: 770
  • Cazuri în stare critică: 20
  • Data primului caz: 9 martie

Citește și alte știri despre coronavirus:Cazul care a șocat Italia. Fată violată de 3 români: „Am fost obligată să-mi dau pantalonii jos, iar ei...„
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga Campionilor
Tragerea la sorți
Digi 1
19:30 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Brentford - Fulham
Digi 2
20:00 Fotbal, La Liga
Sevilla - Levante
Digi 3, Telekom 2
20:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Cadiz
Digi 4
21:45 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Liverpool - Arsenal
Digi 1
21:45 Handbal M
Celje - Kiel
Digi 3
22:30 Fotbal, La Liga
Celta Vigo - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1