FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

FOTO „Japonezii” de la Cluj » Imaginile week-end-ului în Liga 1, fanii au strâns gunoaiele din stadion: „Era de așteptat să se întâmple asta în Ardeal”

Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion +6   FOTO
Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 10:24 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 10:51

Pe modelul oferit de fanii japonezi la Campionatul Mondial, mai mulți susținători de-ai Universității Cluj n-au plecat de la stadion până n-au strâns gunoaiele din mai multe sectoare ale arenei. Scena s-a petrecut duminică, după remiza lui U Cluj cu UTA, 0-0.

Se întâmplă și în România! Imaginile din Qatar cu mărinimoșii fani niponi golind stadioanele de gunoaie au fost sursă de inspirație și pentru suporterii români. Mai exact, pentru cei ai „Șepcilor Roșii”, care au pornit o amplă operațiune de ecologizare pe Cluj Arena imediat după încheierea partidei cu UTA.

Tinerii au venit pregătiți la meci, s-au „înarmat” cu zeci de saci menajeri și au așteptat finalul partidei pentru a da drumul la treabă, oferind un exemplu rar întâlnit până acum pe stadioanele din România. 

Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Sursă foto: Facebook@ U Cluj Fans
Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Sursă foto: Facebook@ U Cluj Fans
Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Sursă foto: Facebook@ U Cluj Fans
Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Sursă foto: Facebook@ U Cluj Fans
Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Fanii lui „U” au strâns gunoaiele din stadion / Sursă foto: Facebook@ U Cluj Fans
+2 FOTO

„Era de așteptat ca asta să se întâmple în Ardeal”

Gestul tinerilor clujeni a stârnit admirație pe rețelele de socializare, unde reacțiile apreciative n-au contenit: „Era de așteptat ca exemplul japonezilor să fie urmat de undeva din partea Ardealului, probabil că le vor urma exemplul și alți spectatori tot de prin acele zone ale țării, felicitări!”, a scris cineva. 

„Uite că se poate să fim civilizați și solidari, să fie unitate și iubire între noi. Putem lua și lucruri bune din afară”, a sunat o altă reacție. „Eu sunt vasluian, dar cu toate acestea nu pot să nu remarc ce galerie minunată are Universitatea! Un exemplu demn de urmat de către toate galeriile din România. Felicitări și tot respectul!”, a comentat altcineva.

Și fanii Rapidului au făcut-o

La începutul lui decembrie, presa din Ungaria lăuda comportamentul avut de fanii giuleșteni la meciul dintre Gyor și Rapid, disputat în Ungaria.

Modul în care și-au încurajat echipa și faptul că au făcut curățenie în sector, după meci, a atras multe laude în presa maghiară.

Publicația Gyor+ le-a dedicat giuleștenilor un material special, intitulat: „Fanii Rapidului au făcut curățenie în sector”. „Jos pălăria în fața românilor de la Rapid București. Nu doar că au cântat și au fluturat cu entuziasm steagurile, dar au lăsat și o curățenie perfectă după meci”, au scris jurnaliștii maghiari.

VIDEO Imagini cu suporterii japonezi făcând curat la Campionatul Mondial

Citește și alte știri de actualitate:

FOTO+VIDEO Ghinion teribil pentru FCSB: două pierderi uriașe după doar 7 minute » Compagno și Olaru, schimbați și duși la spital după o ciocnire violentă!

Eugen Neagoe, discurs furibund: „Mă mai face și mincinos. Nu îi e rușine?” » Pe cine a luat în colimator: „Jenant!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
Baluba
Baluba  •  13 Decembrie 2022, 08:22

Au invatat astfel ceva de la cei japonezi de la mondiale. Acum insa mai trebuie si sa nu mai faca mizerie si scandal nici in oras. Si nici chiar pe stadion, totusi.

steaua.libera
steaua.libera  •  12 Decembrie 2022, 14:33

Foarte frumos, dar pe stadion oricum exista echipa de curățenie. Provocarea ar fi să încercăm cu toții, indiferent de regiune, să nu lăsăm gunoi în urma noastră când suntem în NATURĂ.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează