FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVACIA Jayson Papeau l-a pus la punct pe Gigi Becali: „Să ne lase în pace, să mai vadă o dată Rapid - FCSB 5-1. Îi mai batem de 10 ori!”

Jayson Papeau și revista „100 de motive să iubești Rapidul” / FOTO: Cristi Preda +44   FOTO
Jayson Papeau și revista „100 de motive să iubești Rapidul” / FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 19:36 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 20:16

Jayson Papeau este un tip cu personalitate, și pe teren, și în afara lui. Fotbalistul care va împlini vineri 27 de ani are gânduri mari cu giuleștenii și a luat atitudine vizavi de cei care critică Rapid, în frunte cu Gigi Becali, care a avut o ieșire necontrolată la Adunarea Generală a LPF. Patronul FCSB a avut un derapaj intens mediatizat: „Rapid e cel mai mare sclav, Șucu e cel mai mare sclav. Cei care au semnat sunt stăpâni, restul sunt sclavi”.

Papeau a mai avut un „episod” cu patronul roș-albaștrilor, imediat după primul meci al său în tricoul giuleștenilor, Rapid - FCSB (2-0), când francezul a fost ținta ironiilor lui Becali. Jayson a bifat alte 55 de minute în acea victorie a „feroviarilor” pe Arena Națională, cu FCSB (5-1), când a oferit și un assist.

Rapid dă 2,3 milioane euro pentru doi atacanți! Problema de care s-au lovit giuleștenii la transferul lui Denis Drăguș
RAPID
Rapid dă 2,3 milioane euro pentru doi atacanți! Problema de care s-au lovit giuleștenii la transferul lui Denis Drăguș

 Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, extrema giuleștenilor a explicat cum pregătește campionatul care va începe peste două săptămâni.

VIDEO. Jayson Papeau: „Nu putem vorbi despre șanse la titlu de acum”

„Nu putem vorbi despre șanse la titlu acum, de-abia am început treaba. Trebuie să ne concentrăm de la meci la meci, mai întâi, la amicale. Apoi de la mijlocul lunii iulie, vom vedea ce vom avea de făcut. Trebuie să învingem, să învingem și iar să învingem. 

Nu este presiune, n-o simt, e doar fotbal. Mă bucur să joc. Vreau să câștig orice meci. Sunt trist doar când nu pot să joc. Când sunt pe teren, nu simt nicio presiune, nici dacă joc pe un stadion cu 50.000 de oameni care strigă contra noastră. 

Mi-ar plăcea să înscriu în poarta celor de la FCSB, clar. Știu și de rivalitatea cu Dinamo, acum că a revenit în Liga 1. Dar, încă de când am semnat cu Rapid, mi s-a spus că FCSB este «dușmanul», «inamicul». Iar atunci când dai gol dușmanului, întotdeauna e bine. Chiar dacă, comparativ, aș prefera să dau 10 goluri cu alte formații decât unul cu FCSB. 

Dacă-mi place vreun jucător de la FCSB? Hmmm, să fiu sincer, când am venit, am auzit de Popescu, tânărul acela. Mi-au zis că suntem cumva la fel, au fost comparații între noi, că avem aceleași calități. Îmi place, este un fotbalist tânăr, bun, îi doresc să continue la fel, să performeze. 

Îmi place Malcom Edjouma, aleargă mult și e bun la mijloc. Dacă Malcom va veni la Rapid? Am auzit zvonuri, dar nu cred că va veni!”, spus Papeau pentru GSP.ro.

Papeau: „Nu auzisem de acest om, Gigi Becali, până să vin la Rapid”

„Nu auzisem de acest om, Gigi Becali, până să vin la Rapid. Am venit, am jucat primul meci contra FCSB, apoi fanii Rapidului mi-au trimis un interviu în care Gigi Becali vorbea despre mine, «este un fotbalist care are talent, dar este nefolositor echipei». 

Eram ceva de genul: «Ce vorbește despre mine? Nu-l cunosc! OK, continuă să vorbești despre mine». A vorbit multe lucruri negative despre noi, îi recomand să mai vadă o dată ultimul meci direct, FCSB - Rapid, scor 1-5. A fost un meci ușor pentru noi, ar trebui să fie atent pe echipa lui și să ne lase pe noi în pace. 

21 de meciuria adunat Papeau în primul sezon la Rapid, un gol și 3 assist-uri

Probabil, vrea să pună presiune pe noi. Doar că și el, și alții care spun lucruri rele despre Rapid, despre mine, ne motivează. Îmi place să aud astfel de lucruri! Îi pot transmite să continue să vorbească orice vrea, vom vedea ce va fi în timpul sezonului. 

Nu a fost un miracol să batem 5-1 FCSB. Dacă am făcut-o o dată, mai putem bate încă de 5, 6, de 10 ori! Chiar și-n primul meci când am jucat, am învins noi 2-0, putea să fie un scor mai mare. 

Eu nu spun adversarilor să-și țină gura sau să le fac semne... Nu e problema mea, eu lucrez pe silențios, îmi fac treaba pentru ca Rapid să câștige”, a transmis mijlocașul rapidist. 

Cred că Rapid poate urca pe scara fotbalului internațional. Creștem de la un sezon la altul, acum doi ani am terminat pe 9, acum pe 5, o să ajungem și-n cupele europene. Galeria și fanii de la stadion sunt al 12-lea jucător, creează o atmosferă... Magică! Îți vibrează tot corpul.

- Jayson Papeau, mijlocaș Rapid

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

FCU - FCSB nu se joacă în Craiova » Decizia luată de Adrian Mititelu: „Arena o să fie plină ochi!”

3 detalii din cantonamentul Rapidului » „Atu-ul” lui Cîrjan și mesajul lui Braun: „L-am salvat pe Florinel Coman”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (34)
atthur
atthur  •  29 Iunie 2023, 12:45
Postat de VanBasten pe 29 Iunie 2023, 11:31

Locul 5 v-a dat 6-1 in playoff si v-a urcat pe garduri in doua meciuri. ***

Revin,că văd că ești mai prost decât prevede legea: să stați pe locul 5 ***,cu fesnic-*** cu tot...Hai,liber ***!!!.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Budrix69
Budrix69  •  29 Iunie 2023, 12:29

latzosule....ciocu mic....

Budrix69
Budrix69  •  29 Iunie 2023, 12:28
Postat de VanBasten pe 29 Iunie 2023, 11:31

Locul 5 v-a dat 6-1 in playoff si v-a urcat pe garduri in doua meciuri. ***

de urcat i au urcat cu acordul fluierasilor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează