FOTBAL  »  Superliga  »  ARHIVĂ GSP

EXCLUSIV Dezvăluiri tari, la 28 de ani după ce Gazeta a ajutat un mare atacant român să-și recupereze mașina furată: „Nu-i venea să creadă că îi dau recompensa”

Anunțul lui Jean Vlădoiu din Gazeta Sporturilor / Sursă foto: Arhivă
Anunțul lui Jean Vlădoiu din Gazeta Sporturilor / Sursă foto: Arhivă

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2021 17:00 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 18:08

Gazeta Sporturilor a găsit în arhivă o pagină de colecție, desprinsă din anii „sălbatici” de după Revoluție. În 1993, în perioada în care evolua la Steaua, Jean Vlădoiu a apelat la ziar pentru a anunța dispariția Volkswagen-ului său, o mașină în vogă în acei ani, căzută pradă hoților.

Recompensa promisă de Vlădoiu era una pe măsură pentru timpurile respective, 500 de dolari. Anunțul publicat de Gazeta i-a purtat noroc fostului fotbalist: un cititor i-a găsit mașina tocmai la Craiova, iar Vlădoiu a reintrat în posesia autovehiculului. 

Dezvăluiri tari, la 28 de ani după ce Gazeta a ajutat un mare atacant român să-și recupereze mașina furată: „Nu-i venea să creadă că îi dau recompensa”

Triumfător, Jean anunța atunci că își face abonament pe viață la Gazeta Sporturilor. Aproape trei decenii ani mai târziu, contactat de GSP.ro, Vlădoiu a rememorat întâmplarea de pomină de atunci.

Jean Vlădoiu: „Am dat pe mașină contractul meu pe doi ani”

„Cum să nu-mi aduc aminte? Am dat pe mașina aceea contractul meu pe doi ani. Cred că prin '92-'93 s-a întâmplat, eram la Steaua.

Am găsit mașina la Craiova. Eu aveam 5.000 de dolari contract pe an și am zis că ofer 500 celui care mă ajută să o găsesc. Băiatul care mi-a găsit mașina era din Craiova. A citit anunțul în ziar și a găsit mașina în fața blocului lui. Era abandonată acolo. Pe atunci se furau foarte multe mașini Volkswagen, pentru ca mai apoi să fie duse în Albania. Era un trafic continuu de mașini, se furau foarte ușor, în special cele Volkswagen, care consumau foarte puțin”.

Jean Vlădoiu: „Nu îi venea să creadă că îi dau recompensa”

Fostul atacant își continuă istorisirea: „Prin intermeidul Gazetei, am reușit să recuperez mașina. Am adus persoana respectivă la București și i-am dat banii. Am făcut o poză cu dânsul. Chiar avea nevoie de bănuții ăia să facă o operație. Țin minte că nu îi venea să creadă dacă îi dau banii sau nu. Am zis atunci că îmi fac abonament pe viață la Gazeta Sporturilor, încă am”, a povestit Jean Vlădoiu pentru GSP.ro.

Mulțumesc din suflet Gazetei Sporturilor, care, găzduindu-mi anunțul, mi-a găsit mașina. Nu pot să nu remarc, cu tristețe, că organele de poliție nu au făcut practic nimic pentru a depista hoții. Respect întreg colectivului publicației dumneavoastră și promit sincer că voi face abonament pe viață la Gazeta Sporturilor. 

- Jean Vlădoiu, în 1993, după ce și-a găsit mașina furată

Jean Vlădoiu, nume important în fotbalul românesc

Jean Vlădoiu a evoluat pentru Steaua între 1990 și 1993, transferându-se apoi la Rapid, unde a jucat între 1993 și 1995. S-a întors la Steaua în 1995, jucând pentru „militari” încă un sezon. 

Dezvăluiri tari, la 28 de ani după ce Gazeta a ajutat un mare atacant român să-și recupereze mașina furată: „Nu-i venea să creadă că îi dau recompensa”
Jean Vlădoiu, în tricoul Stelei

În sezonul 1998-1999, Vlădoiu a semnat cu Dinamo, pentru ca în sezonul 2000-2001 să se întoarcă din nou la Steaua. Vlădoiu e singurul jucător din istorie care are 2 hattrick-uri în Derby de România, de fiecare dată în tricoul roș-albaștrilor. Prima oară în 1996, într-un Steaua - Dinamo 4-2, și apoi în 2000, în victoria roș-albaștrilor cu 4-1.

Vezi și: 

EXCLUSIV A făcut Tarom concedieri pe baza unei caricaturi din Gazetă? » Episodul care a făcut valuri, în direct, la Europa FM: „Nu a fost și articol, aveți dreptate”

Perle din arhiva foto GSP » Reclama, sufletul comerțului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
coco1987
coco1987  •  08 Octombrie 2021, 10:30

Cred ca Vladoiu a maijucat si la alte echipe, la cel putin una dintre ele de vreo 2 ori. De FC Arges ati auzit ?

rav410wrc
rav410wrc  •  07 Octombrie 2021, 22:17

Golf 2

soad
soad  •  07 Octombrie 2021, 17:44

Wolkswagen

Vezi toate comentariile (4)
Comentează