FOTBAL  »  Superliga  »  OUT DIN EUROPA

EXCUSIV Cel mai dur discurs după ce România a primit INTERZIS în Europa: „Ne-au zâmbit pe la TV, a fost un circ! Au luat sute de milioane și n-au făcut nimic” + reproșuri și pentru Hagi

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 14:38 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 14:54

Jean Vlădoiu, fost golgeter în prima divizie și un nume important în anii '90, face o radiografie dură a situației actuale a fotbalului românesc. Eliminările echipelor românești din cupele europene au provocat un discurs fără menajamente al fostului atacant al naționalei.

Într-un interviu acordat sâmbătă Gazetei Sporturilor, Vlădoiu, 54 de ani, a enumerat câteva cauze pentru care fotbalul românesc a ajuns pe marginea prăpastiei. Charlie” se ia de patronii din România și concluzionează dur: „În ultimii ani, fotbalul nostru a fost un circ!”.

„Mult peste Dugandzic” » Fostul atacant al naționalei e convins că Rapid a dat lovitura: „Jucător cum rar am văzut în prima ligă, m-a încântat!”
RAPID - DINAMO 4-0
„Mult peste Dugandzic” » Fostul atacant al naționalei e convins că Rapid a dat lovitura: „Jucător cum rar am văzut în prima ligă, m-a încântat!”

Jean Vlădoiu: „Cei care au câștigat sute de milioane din fotbal n-au făcut absolut nimic!”

„Nu întâmplător fotbalul românesc este unde este. Oamenii care investesc se tot vaită că au investit și au pierdut bani... Ascultați-mă ce vă spun, n-au pierdut bani! Au câștigat bani din fotbal! Unii dintre ei, sute de milioane! 

Dacă stăm să ne gândim ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, cei care au câștigat sute de milioane din fotbal n-au făcut absolut nimic, în afară că au dat salarii angajaților. Însă câștigând foarte mulți bani, ei n-au făcut absolut nimic pentru fotbalul românesc!”, a spus Vlădoiu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro.

Jean Vlădoiu: „În ultimii ani, fotbalul românesc a fost un circ!”

Acesta și-a continuat opinia vehementă:

„Asta e! Acum ne văităm că n-avem rezultate și că am ajuns în lumea a treia. Dar noi nici în lumea a treia nu suntem în stare să avem o echipă care să ne reprezinte în grupele unei cupe europene! 

Sunt în grupe unele țări cu care, pe timpul meu, mi-aduc aminte că se punea problema câte goluri să le dăm pentru a face golaveraj. 

Cel mai dur discurs după ce România a primit INTERZIS în Europa: „Ne-au zâmbit pe la TV, a fost un circ! Au luat sute de milioane și n-au făcut nimic” + reproșuri și pentru Hagi
Jean Vlădoiu

Au trecut anii, iar noi am stat într-un show creat în campionatul nostru de anumite personaje din fotbal, care ne-au tot zâmbit pe la televizor și ne-au spus ce fac și ei și că «Vai, să vedeți ce fac, nu mai cum cu cine să mă bat prin campionatul ăsta». Un circ! În ultimii ani, fotbalul românesc a fost un circ!”.

Vlădoiu crede că Hagi a procedat greșit: „Ambiție românească”

Punctual, fostul atacant de la Dinamo, Steaua și Rapid a numit singurele proiecte din România care-i inspiră încredere, fiind de părere că Gică Hagi a greșit când nu a amânat meciul cu Universitatea Craiova, jucat cu doar trei zile înaintea deplasării de la Helsinki.

„În afară de CFR Cluj, acum e și Sepsi, care-i o altă echipă serioasă, acum mai vine și Rapid, în rest noi tot așteptăm... Până când oamenii ăștia nu-și vor da seama că trebuie să ia lucrurile mai în serios și că trebuie să ia jucători de valoare pentru a avea rezultate și în cupele europene... 

Nu vedeți și Hagi? Ambiție românească... Să joci un meci cu trei zile înainte cu cei de la Craiova, dar să pierzi apoi șansa să iei 3 milioane (n.r. - din Conference League) și să fii eliminat. 

Farul avea cele mai mari șanse din toate echipele. Sepsi a jucat foarte bine, a fost la un pas de calificare, chiar nu avem ce să le reproșăm. Clubul ăsta e într-o creștere de la an la an, jos pălăria!

Dar, din păcate, sunt foarte puține cluburi care fac lucrul ăsta. Până nu dispare circul... Mai intervine și politicul, care se implică mai mult decât ar trebui în fotbal și ne văităm apoi că am ajuns unde am ajuns. Nu întâmplător am ajuns unde am ajuns”, a mai declarat Jean Vlădoiu. 

Nimeni în grupe 

Ultima oară când fotbalul românesc n-a avut reprezentante în grupele cupelor europene s-a întâmplat în stagiunea 2018-2019. Contrapeformanța se repetă în acest sezon, unul în care, rând pe rând, toate echipele importante de la noi s-au „împotmolit” lamentabil pe plan european.

În această campanie europeană, Farul, campioana României, a bifat două rușini istorice: prima eliminare în fața unei echipe din Moldova și întâia în duelurile cu finlandezii. În comparație, Klaksvik, campioana Insulelor Feroe, va evolua în grupele Conference League, competiție unde România a primit interzis!

Pentru prima dată în istorie, Insulele Feroe va fi reprezentată în grupele cupelor europene, acolo unde vor lua startul și echipe din Islanda, Finlanda sau Kosovo.

VIDEO Dumitru Dragomir, în direct la GSP Live dur: „O să ajungem să ne bată și Malta!”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV „Mult peste Dugandzic” » Fostul atacant al naționalei e convins că Rapid a dat lovitura: „Jucător cum rar am văzut în prima ligă, m-a încântat!”

EXCLUSIV Dezvăluiri despre bătaia din tribune de la Rapid - Dinamo: „De-acolo a plecat totul. Am avut noroc cu Săpunaru”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (22)
MaxiP
MaxiP  •  04 Septembrie 2023, 10:17
Postat de foreverstrong pe 03 Septembrie 2023, 17:35

pro00stule si daca bateam pe farul tot puteam pierde titlu. fix asta este ca farul a fost ajutata sa aiba un avans urias si paroape imposibil de surmontat. daca tu chiar daca ii bati nu ai asigurat titylu inseamna ca echipa pe care ai batut-o a furat rau de tot.

*** *** ***. Da, le-au injumatatit punctele din sezonul regulat, asa le-au dat avansul, ***, ca altfel jucau play-offul degeaba, era gata campionatul de mult. Din contra, FCSB a mai primit o sansa, fara sa-i bata, *** fara logica ce esti! Farul i-a batut in 3 meciuri din 4, cum pz ms poti sa zici ca trebuiau sa ia aia titlul daca ii bateau, bai, cata minte poti avea?! Pe langa ca e sistem campionat, da, poti bate campioana de 2 ori din 2 meciuri si sa nu iei liga, ca daca cu 3 din 4 luate nu lua Farul campionatul nu mai ziceai nimic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

foreverstrong
foreverstrong  •  03 Septembrie 2023, 17:35
Postat de MaxiP pe 02 Septembrie 2023, 23:34

Sunteti geniali, da' sa le dea ma titlul la FCSB ca sunt ei FCSB... Trecea, ok, trecea cand aveau echipa. Imi zici acum ca ei nu trec ca nu sunt interesati de Conference, fii bai serios, sunt mult mai slabi ca in perioada in care treceau lejer de echipele de care zici ca treceau. Anul trecut cand au prins grupele au sarbatorit la greu, lasa-ma ca nu ii intereseaza, s-au razgandit brusc ca nu ii intereseaza, nu stie nimeni de ce. Si ce ii tot zici Intertoto, momentan stii ce echipe au castigat acest "Intertoto"? Ia uita-te si vezi daca sunt echipe de Intertoto. Da, e cea mai slaba competitie europeana, asta nu inseamna ca e slaba, tocmai ca au redus tari din Europa League, dar au bagat si cate o echipa din tarile tari acolo. E mult mai facil sa faci grupe fata de cum era pentru Europa League, dar ia sa vina arogantii astia de la FCSB sa se bata sa o castige, uite ca le dam miza, sa fie interesati. Ia sa vedem, sunt in stare sa prinda macar 16-zecimile? Iti zic eu, nu sunt, ar fi vrut inclusiv in grupe anul asta, diferenta de joc dintre ei si Nordsjelland a fost vizibila cu ochiul liber, n-are nicio legatura cu faptul ca pe ei ii intereseaza doar UCL, dar nu pot ei ajunge acolo ca nu li se da titlul din oficiu la noi in tara. Penibil comentariul, pe bune, de toata jena. Zici ca aveau titlul pe masa si nu i-a lasat ma careva, de fapt s-au dus la Ovidiu si au fost aia peste ei, de-aia nu au luat titlul. Vizibil mai buni, si acum sunt peste ca joc.

pro00stule si daca bateam pe farul tot puteam pierde titlu. fix asta este ca farul a fost ajutata sa aiba un avans urias si paroape imposibil de surmontat. daca tu chiar daca ii bati nu ai asigurat titylu inseamna ca echipa pe care ai batut-o a furat rau de tot.

foreverstrong
foreverstrong  •  03 Septembrie 2023, 17:34
Postat de gheorghe pe 02 Septembrie 2023, 20:03

Dupa cum si ce scrii...pt tine nu conteaza cand , cum , unde si nici de ce ...intr o fraza te contrazici de trei ori , esti incoerent , nehotarat si nu stii sa explici ceea ce vrei sa spui , ce simti (e mai greu si CE GANDESTI ...) cam asa se exprima atat hagi cat si becali, cei care au dat o la pace in meciul de campionat direct . Cine i a oprit pe bucuresteni (sic !)sa castige acolo , la Constanta , finala campionatului ? E O INTREBARE RETORICA ! (nu te chinui sa afli ce inseamna retoric, pierzi timp ) mai bine incearca sa afli de ce de fiecare data cand are nevoie , becali ii da meciurile lui hagi , indiferent unde si pentru ce se joaca , indiferent de consecinte ...ai pus o intrebare la final ...aplicata la campionatul nostru , castigatoarea cupei este mai importanta decat locul 2, pentru ca ocupanta locului 2 are , din 2015 abonament pe viata la acel loc, cam cum au nemtii si englezii la locurile pe stadion , iar pe aceasta echipa de locul 2, dupa cum au declarat conducatorii ei, nu o intereseaza CUPA ROMANIEI , e pierdere de timp si de bani pt ei ....in rest ...daca il vezi pe ionescu 77, aka cinci parale, intreaba l ce mai face BOLONI ....

deci dupa mintea ta bolnava uefa a spus ca castigatoarea cupei merge in e.l. pnetru ca Steaua a terminat de cateva ori pe locul 2 in ultimele 5 sezoane? really? esti redus sub orice critica.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează