FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cazul incredibil al lui Jefte: șomează până în ianuarie » Acuzații din tabăra atacantului

Jefte Betancor // FOTO: Imago
Jefte Betancor // FOTO: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 22 octombrie 2022 08:27 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2022 10:27

Cel mai bun marcator străin din Liga 1 în sezonul trecut, atacantul spaniol Jefte Betancor (29 de ani), nu mai joacă nicăieri. CFR Cluj l-a dat la Paphos, dar ciprioții nu au înregistrat transferul și vișiniii nu-l mai vor înapoi.

Jefte Betancor a fost excelent în sezonul trecut, a prins în vara acestui an transferul de la Farul la CFR, apoi cariera lui s-a blocat într-un mod extrem de ciudat. Petrescu l-a folosit ca titular doar de patru ori, după care a concluzionat că spaniolul n-ar fi un atacant suficient de bun pentru echipa lui.

Clujenii l-au împrumutat pe Jefte la Paphos, numai că mutarea în Cipru a devenit sinonimă cu o pauză în cariera lui Betancor.

Supărarea lui Cristi Balaj după derby-ul U Cluj - CFR Cluj „O invenție, a stricat un arbitraj bun!”
U CLUJ - CFR CLUJ 1-1
Supărarea lui Cristi Balaj după derby-ul U Cluj - CFR Cluj „O invenție, a stricat un arbitraj bun!”

Atacantul nu a mai jucat deloc pentru că Paphos nu l-a mai legitimat. Jefte nici măcar nu a mai rămas în Cipru, a plecat în Spania. 

„Pe noi nu ne privește faptul că ciprioții nu l-au înregistrat pe Betancor, noi am semnat actul de împrumut”, spun surse de la CFR. Apropiați ai jucătorului bănuiesc că Paphos nu l-ar fi vrut, de fapt, în niciun moment pe Jefte și că de aceea conducerea nu a rezolvat până la capăt împrumutarea fotbalistului.

E cert că spaniolul nu va mai juca până în ianuarie, pentru că perioada de transferări e închisă și în România, și în Cipru. El a evoluat cel mai recent pe 31 august, atunci când s-a aflat pe teren timp de 70 de minute într-un meci cu Voluntari, 4-0 pentru CFR, o partidă în care a și marcat singurul său gol pentru campioană.

Petrescu a susținut, în declarațiile publice, că nu el l-a dat afară pe Betancor, că ar fi dorit să-l păstreze, însă realitatea e că Dan l-a folosit ca titular pe iberic doar în patru meciuri. 

Jefte fusese foarte bun la Farul, pentru care marcase 17 goluri în 35 de jocuri din campionat, dar la Cluj nu și-a găsit locul în formula lui Petrescu. Antrenorul l-a considerat pe Debeljuh mai potrivit pentru stilul echipei sale, deși tocmai el insistase pentru achiziționarea lui Betancor.

300.000 de euroa plătit CFR ca să-l achiziționeze pe Betancor de la Farul. Spaniolul a fost la Cluj în iulie și în august, după care a fost împrumutat la Paphos, o mutare anunțată și nefinalizată

În 2021, Jefte a fost premiat ca „străinul cel mai bun din campionat” în Ancheta Gazetei. Prima parte a acestui an a decurs, de asemenea, bine pentru el, până când l-a dezamăgit pe Petrescu și a devenit protagonistul unui transfer-fantomă care-l lasă pe tușă.

1,6 milioane de eurovalorează Jefte, conform transfermarkt. Transferul de la Farul la CFR a fost singurul pe bani din cariera atacantului ajuns la 29 de ani

CFR Cluj le-a refuzat pe Rapid și pe Universitatea Craiova

Pentru Betancor a existat un interes concret din România înainte ca oficialii CFR-ului să anunțe că și-au cedat jucătorul în Cipru. Rapid și Universitatea Craiova au negociat ca să-l transfere definitiv pe Jefte, însă clujenii au preferat să nu i-l cedeze vreunei rivale din Liga 1. 

Pe Dugandzic, pe care de asemenea nu-l mai voia Petrescu, ardelenii au fost de acord să-l lase în Giulești. Betancor a rezistat numai două luni sub comanda lui Petrescu, Dugandzic a prins o jumătate de an.

VIDEO Alexandru Corneschi despre pasiunea față de fotbal: „Am renunțat la fotbal pentru ateltism. Îmi plăcea de Dică”

Citește și: 

Gigi Becali, ordin pentru Dică după interviul citit în GSP! Ce jucător riscă să fie sacrificat

Adrian Mutu, după ce Rapidul a fost aproape să doboare liderul: „Am arătat că suntem o forță! Nu mulți reușesc asta cu Farul”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (17)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  27 Ianuarie 2023, 21:31
Postat de Moshu pe 23 Octombrie 2022, 10:46

Daashtept rau ! Pai bine mai intelighentule,daca tu faci un contract de inchiriere si platesti in avans si apoi nu folosesti spatiul pt ca n-ai chef inseamna ca apropitarul poate sa-l inchirieze altcuiva ?Doamneeee,mai sunteti multi ?

Nu are legătură ce spui tu cu ce am spus eu. Dacă un contract al u ui jucător nu e înregistrat, atunci este nul. Așa e cu orice contract de muncă de orice tip.

daniaania
daniaania  •  26 Octombrie 2022, 10:15

Ce vina are DP in speta asta? Voi nu ați văzut că Jefte nu a reușit mare lucru în meciuri? Poate nu sa acomodat. La CFR trebuie sa dai tot, altfel pleci.

Moshu
Moshu  •  23 Octombrie 2022, 10:46
Postat de CiprianBirtea_84 pe 22 Octombrie 2022, 13:19

Din moment ce împrumutul nu a fost înreistrat, jucătorul e al CFR-ului și trebuie să se prezinte la antrenamenele CFR. Dacă-l baă Petrescu sau nu, asta e treaba lui Petrescu, dar jucătorul nu are ce căuta în Spania.

Daashtept rau ! Pai bine mai intelighentule,daca tu faci un contract de inchiriere si platesti in avans si apoi nu folosesti spatiul pt ca n-ai chef inseamna ca apropitarul poate sa-l inchirieze altcuiva ?Doamneeee,mai sunteti multi ?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close