FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Portretul noului antrenor al FCU Craiova » Ce meserie a avut Joao Janeiro înainte să intre în fotbal

Joao Janeiro
Joao Janeiro

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 20:49 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 21:46

Joao Janeiro (41 de ani), antrenorul care o va pregăti pe FCU Craiova în sezonul următor, este poreclit JJ. Înainte să intre în fotbal, portughezul a fost licențiat în aeronautică. El e căsătorit si are o fetiță de 6 ani.

În tinerețe, Joao Janeiro a fost navigator aerian și a lucrat pe avioanele unor personalități sportive, precum Roberto Mancini și Felipe Massa, potrivit Tribuna Expresso.

Joao Janeiro, născut la Lisabona, a moștenit pasiunea pentru aeronautică de la părinții lui. 

"Tatăl meu a fost șeful tehnicienilor de întreținere pentru aeronavele companiei TAP, iar mama era însoțitoare de bord, când s-au cunoscut. Am un frate și o soră mai mare. Părinții mei spuneau că suntem olimpici, pentru că la fiecare patru ani se naște unul", a povestit Joao Janeiro pentru sursa citată.

Joao Janeiro a jucat futsal la juniori și fotbal la amatori

Lusitanul povestește că a jucat futsal la nivel de juniori și fotbal la amatori. Era fan Belenenses. O accidentare gravă i-a pus capăt prematur carierei.

"În copilărie eram un leneș, dar îmi plăcea să joc fotbal la școală și pe stradă. Am jucat futsal, aveam 12 ani, la Recreativo da Buraca. Am jucat doar un an și jumătate pentru că am avut o accidentare foarte gravă la braț.

Am căzut pe ciment și mi-am rupt încheietura mâinii, osul radius, cotul și umărul luxat. A trebuit să folosesc tije metalice doi-trei ani, dar am rămas fără unul din oasele din antebraț.

Napoli pune condiții! Ce i-a cerut lui Mititelu în schimbul rezilierii
fcu craiova
Napoli pune condiții! Ce i-a cerut lui Mititelu în schimbul rezilierii

Am mai jucat fotbal în 11, ca amator, până m-am lăsat la Torreense, pentru că studiam și era încă departe de casă".

Joao Janeiro a fost golgheter la fotbal în sală

Joao Janeiro a jucat pe posturi ofensive. La fotbal în sală a fost chiar golgheter.

"La futsal a fost atacant și am marcat 62 de goluri într-un sezon. La fotbal am fost extremă și apoi m-am retras fundaș dreapta.

Îmi plăcea foarte mult să joc fotbal. Nu am spus niciodată că vreau să fiu fotbalist, pentru că în ceea ce privește familia știam că va fi foarte greu, educația noastră a fost mereu mai concentrată pe studiu".

Joao Janeiro a început ca analist pentru Marcelo Bielsa și a fost asistentul lui Van der Gaag, la Belenenses, înainte de a pleca în SUA unde și-a început cariera ca antrenor principal.

Jurnalist maghiar: ”Echipele lui Joao Janeiro nu joacă spectaculos”

"Este un antrenor bun", l-a caracterizat Toni Conceicao pe conaționalul său, JJ, pentru GSP.

Din 2018, Joao Janeiro a antrenat trei echipe din Ungaria: Szeged, Kisvárda, Debrecen. A făcut o "escală" scurtă la Dunajska Streda (Slovacia).

"În Ungaria, reputația lui este mixtă. Echipele lui au fost mai defensive, au marcat puține goluri, dar nici n-au luat multe goluri. Jocul echipei sale nu este spectaculos. Jucătorii l-au iubit peste tot", a explicat pentru GSP jurnalistul maghiar Istvan Kecskes, de la Sportal.hu.

Sergiu Moga, fost fotbalist român care a lucrat cu Joao Janeiro la Szeged, l-a descris pe tehnicianul portughez ca fiind corect cu fotbaliștii săi, dar și foarte exigent.

Citește și:

Jocuri de culise în runda decisivă? Mircea Rednic are alte informații: „Viitorul antrenor va veni la meci!”

Amenințări în stil mafiot în lupta pentru promovare: „Băi, papagal moțat, vrei să-ți arăt că nu mai intri în oraș? V-am prins cu arbitrii la masă!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
pittt
pittt  •  19 Mai 2023, 11:56
Postat de 13mugsp pe 18 Mai 2023, 08:22

Stii care e problema voastra a clonatilor de la cs u mogosoaia mutata in craiova? Problema voastra este : ORICAT DE MULT VA CLONATI NU O SA FITI CA ORIGINALUL NICIODATA! Din aceasta cauza veniti sa bagati o stramba un comment la original, da voi aia care pt un patron de care nimanui nu ii place ati TRADAT echipa la care va duceati pe stadion...RUSINE BA! Noi, suporterii nu putem sa vorbim cu voi asazisi suporteri!

Știți care e problema voastră, a mititeilor? Nu ați reușit niciodată să pricepeți ce e ăla faliment. După faliment voi încă vorbiți de original. Echipa aia despre care vorbești nu mai există, a îngropat-o brutarul....

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  18 Mai 2023, 13:07

...da ...despre acest antrenor se poate spune ca a avut meseria ...lui...TATA...

george.br
george.br  •  18 Mai 2023, 10:39
Postat de 1948 pe 18 Mai 2023, 04:43

Marea pb la echipa asta nu e nici Napoli,nici Nea ianuarie asta ci starea fizica deplorabila a jucatorilor. Cine se ocupa de pregatirea fizica? Stim. Atata timp cat maseurul e tinut in brate de patron,nu va fi niciun progres la clubul asta. Poate numai o retrogradare sa l trezeasca pe patron la realitate.

Nici macar aia! Faptele o dovedesc.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează