FOTBAL  »  Superliga  »  CONTRACTE

EXCLUSIV Șomaj tehnic și la Astra! Ioan Niculae s-a enervat și nu le mai plătește jucătorilor nimic

Jucătorii de la Astra au intrat în șomaj tehnic
Jucătorii de la Astra au intrat în șomaj tehnic

Articol de - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 10:50

Jumătate dintre cluburile din Liga 1 le-au suspendat fotbaliștilor contractele și i-au trimis după ajutoare sociale. Un jucător aflat în situația aceasta mai încasează doar 2.340 de lei lunar de la stat în locul salariului pe care îl negociase. Clubul care a apelat cel mai recent la metodă: Astra.

Ioan Niculae s-a enervat fiindcă lotul nu era de acord să semneze pentru scăderea salariilor cu 50% și a hotărât că nu mai plătește salarii deloc. Suspendarea e valabilă cât ține starea de urgență, decretată deocamdată până pe 14 mai. Niculae economisește o sumă semnificativă, din moment ce la Giurgiu există jucători cu salarii dintre cele mai mari din campionat, așa cum sunt Denis Alibec și Constantin Budescu, cu 20.000 de euro net lunar de fiecare.

Fotbaliștii și staff-ul au fost înștiințați prin email că le-au fost suspendate contractele, o decizie care îi aruncă într-un fel de șomaj tehnic. Sportivii nu contribuiau la asigurările sociale, de aceea ei nu pot fi trimiși în șomaj, însă o ordonanță guvernamentală a stabilit că și ei pot primi niște bani de la stat sub forma unor ajutoare sociale.

Conducerea Astrei propusese inițial o strategie mai blândă, scăderea la jumătate a tuturor salariilor. Străinii din echipă au reacționat imediat și au înștiințat sindicatul mondial din fotbal, care a reacționat cu o scrisoare de protest. Oferta lui Niculae pentru jucători conținea reducerea la jumătate începând cu 1 ianuarie, o dată la care coronavirusul abia fusese confirmat în China, încă nu exista nici un caz oficial în Europa. Salariile din ianuarie și până la data activării șomajului tehnic rămân restante, clubul va trebui să le plătească la un moment dat.

Trupa lui Bogdan Andone se află pe locul al patrulea, era în lupta pentru calificarea în cupele europene în momentul în care a fost oprit campionatul.Și ar fi fost chiar a doua în clasament dacă n-ar fi pierdut trei puncte din cauza datoriilor, o sancțiune pe care i-a aplicat-o UEFA spre sfârșitul anului trecut.

8 cluburiau suspendat contracte: Dinamo, Chindia, Hermannstadt, Astra, FC Voluntari, Gaz Metan și FCSB. Becali a trimis în șomaj tehnic doar șase jucători, celelalte societăți au procedat așa cu tot lotul și cu aproape toți angajații

Citește mai multe știri din Liga 1:

Concurență pentru Gigi Becali! Craiova a intrat pe fir pentru jucătorul dorit de FCSB: „Suspectez o strategie”

Ionuț Negoiță, acuzat că a umflat prețurile în contabilitate: „Un vin care costa 12 lei îl deconta cu 80. Acum știți de unde vine datoria de căpușare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
deusdat
deusdat  •  17 Aprilie 2020, 20:13

Cine are nevoie de Astra? Au cu totul 1 (un) suporter. În afară de Niculae.

samertx
samertx  •  17 Aprilie 2020, 16:54
Postat de suporterucv pe 17 Aprilie 2020, 15:19

Daca se desfiinteaza clubul asta, nu cred ca au regrete mai mult de 14 giurgiuveni...asta cu tot cu paznicii stadionului !

Dacă moare CSU, voi inventați alta: U, CSU, CLSU, MIT... găsiți voi:))

111855873007282
Un Timisorean  •  17 Aprilie 2020, 16:13

Eu nu inteleg cum mai merg jucatori la echipa asta, cum de-i pacalesc, cind se sti foarte bine ca an de an sint aceleasi probleme. *** asta trebuie sa i se dea o lectie, oare cind ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează