FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vine tsunami-ul! Jucătorii s-au săturat și pleacă de la Dinamo: „Vreți dinamoviști? Alegeți!"

Jucătorii lui Dinamo au notificat clubul în privința restanțelor salariale adunate
Jucătorii lui Dinamo au notificat clubul în privința restanțelor salariale adunate

Articol de , , - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 06:37 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 08:22

Jucătorii lui Dinamo au notificat clubul în privința restanțelor salariale adunate. E o procedură preliminară, înainte ca ei să aibă dreptul de a depune memorii pentru a căpăta cu forța banii trecuți în contracte și apoi să semneze cu ce echipe vor.

Dinamo se va trezi în lunile următoare cu noi datorii imense, de milioane de euro! Nu mai e vorba despre o amenințare teoretică, jucătorii au declanșat deja procedura prin care caută să obțină cu forța banii pe care clubul nu i-a plătit conform înțelegerilor semnate.

Jucătorii pleacă în masă de la Dinamo

Toți fotbaliștii din lotul „câinilor" au notificat societatea în legătură cu restanțele salariale acumulate. Sunt mai mult de 60 de zile de întârziere acum. Notificarea constituie o procedură preliminară, înainte ca jucătorii să poată depune memorii la comisiile Federației. Din momentul în care a primit notificările, Dinamo are 15 zile la dispoziție ca să stingă datoriile. Românii neplătiți nici în acele 15 zile pot deschide procese la FRF, ca să solicite rezilierea contractelor și plata la zi.

„Vreți dinamoviști? Alegeți!"

Străinii au un statut diferit. După 15 zile de neplată din momentul notificării, ei pot să rupă unilateral contractele și să pornească litigii direct la FIFA. Și au dreptul de a solicita să le fie achitate toate sumele, până la finalul contractelor, nu numai banii care li se cuveneau până la data la care devin liberi! Impresarii fotbaliștilor de la Dinamo nici nu-și fac probleme că nu ar deveni liberi clienții lor. 

Nimeni nu mai crede că ar fi capabil clubul să respecte plățile pe care și le-au asumat Cortacero, Collado, Couto, spaniolii care au umflat cheltuielile de patru ori față de clipa în care au ajuns ei să conducă.

Siguri că jucătorii lor vor fi liberi, agenții le caută echipe noi pentru următoarea perioadă de transferuri, programată la începutul anului viitor. Inclusiv cluburilor din România le-au fost oferiți „câinii".

Pentru Dinamo, problema nu este că-i va pierde pe fotbaliștii aceștia fără să încaseze sume de transfer. Nici nu a plătit la achiziționarea lor, tot liberi de contracte erau și în vara acestui an, când au fost ofertați de la București. Grav e că jucătorii nu vor părăsi clubul cu buzunarele goale, așa că societatea se va alege cu datorii imense de pe urma rezilierilor!

Borja Valle e cel mai periculos

FIFA le dă dreptate jucătorilor în astfel de litigii, în care cluburile nu respectă plățile pe care și le-au asumat în contracte, așa că e de așteptat ca fotbaliștii s-o învingă pe Dinamo în procese. Și, cum străinii pot să solicite salariile pentru toată durata contractelor, rezultă că numai lui Borja Valle i s-ar cuveni 704.000 de euro! 

Spaniolul a semnat în septembrie un contract valabil până la 30 iunie 2022, cu un salariu lunar de 32.000 de euro. Mai sunt colegi ai lui care au primit salarii mari la Dinamo. Fundașii laterali Isma Lopez și Alexander Gonzalez au câte 16.000 de euro lunar. Janusz Gol, 18.000 de euro. Cu toții au același statut: pot să deschidă procese direct la FIFA și să ceară toți banii din contractele pe care le-au semnat. Dacă jucătorii primesc verdicte favorabile, iar clubul nu reușește să achite despăgubirile, urmează falimentul.

Ludovic Orban, mesaj important pentru fanii lui Dinamo: „Facem stadion”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Cine îl vrea pe Cosmin Contra, după eșecul de la Dinamo + fanii din PCH au declanșat „operațiunea Rednic”

Pablo Cortacero îl demite pe Cosmin Contra: „Pleacă după meciul din Cupă. Am deja un acord cu viitorul antrenor!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
creeperno
creeperno  •  28 Noiembrie 2020, 22:46

15 zile? Nici macar 7 zile nu sunt necesare caci saptamana viitoare domnul Cortacero va rezolva toate problemele financiare!

randoomstar
randoomstar  •  28 Noiembrie 2020, 16:26
Postat de valiomanid pe 28 Noiembrie 2020, 12:48

Presimt ca in jurul datei de 10 dec o sa apara un articol cu titlul...rasturnare de situatie, jucatorii nu isi mai depun memorii...:)))O sa fie exact ca in cazul celor de 800.000 de lei..Bine, scopul scuza mijloacele, articolele sa curga pana atunci ...:)))

unde este *** de valiomida care spunea ca daca pleaca dupa 3 luni nu pot sa ceara banii pentru intregul contract? ha ha ha. umilinta inumana. *** prin spania nu a stiut nici macar ca se poate construit pe fostul stadion stefan cel mare(deja ii spun fostul) un mall sau hotel. ha haha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2316689815019698
Tcaciuc Dorin  •  28 Noiembrie 2020, 13:53
Postat de mosh.gerila... pe 28 Noiembrie 2020, 13:31

Bre nea T.cauciuc, te-au năpădit virgulele sau doar faci reclamă mascată la „NIKE”?!

Înainte de toate,ia niște lecții de dicție,intonație de la corinuța caragea și apoi vorbim despre cum se scrie un text,corect,după dictare cu intonație și toate semnele gramaticale puse! Citește tu textul,corect,cu toate semnele gramaticale puse,apoi vei constata că ești doar *** ***! Ce să ceri,tăbultoc tot tăbultoc rămâne!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează