FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Jurnalistul GSP face dezvăluiri despre un nou arbitru-„vedetă” din Liga 1: „Extraordinar de arogant! Grave probleme de autoritate, face ca Istvan Kovacs”

Marian Barbu, în mijlocul controverselor la un meci Craiova - Sepsi / Sursă foto: Imago Images
Marian Barbu, în mijlocul controverselor la un meci Craiova - Sepsi / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 07 decembrie 2021 09:40 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 10:44

Ediția de marți dimineață a emisiunii GSP Live și-a propus să analizeze criza fără precedent din arbitrajul românesc, într-un moment de răscruce: în primele 18 etape, arbitrii au comis nu mai puțin de 75 de erori, conform unei analize realizate de Gazeta Sporturilor.

Invitat la emisiunea moderată de Costin Ștucan, jurnalistul GSP Vlad Nedelea a făcut dezvăluiri în premieră despre arbitrul Marian Barbu, cel care a favorizat-o pe FCSB în confruntarea cu UTA de duminică (2-1), în care a inventat două penalty-uri în favoarea roș-albaștrilor.

Una dintre „victimele” arbitrilor iese la atac: „Se răspunde la comenzi! Nu putem să nu vedem mizeria din arbitrajul românesc!”
ARBITRAJ
Una dintre „victimele” arbitrilor iese la atac: „Se răspunde la comenzi! Nu putem să nu vedem mizeria din arbitrajul românesc!”

Vlad Nedelea, jurnalist GSP: „Marian Barbu e extraordinar de arogant!”

„(...) Au apărut două personaje, domnul Radu Petrescu și domnul Marian Barbu. L-am văzut pe Marian Barbu la două meciuri ale lui FC Voluntari. El are și o gravă problemă de autoritate. El nu știe să vorbească cu jucătorii, nu știe să vorbească cu antrenorii, e extraordinar de arogant. Pot aduce jucători care să spună chestia aceasta!

Are un stil atât de prost de a vorbi și de a se adresa încât devine enervant. Automat, nervozitatea aceasta intră și în jocul echipelor. 

Nu răspunde nici când este întrebat pe tunel, la finalul partidei, când e pus să explice unele decizii pe care le ia. În teren, fie nu le răspunde jucătorilor, fie are același stil de a se adresa precum Istvan Kovacs, cu «Dispari!»”, a spus Vlad Nedelea despre arbitrul Marian Barbu, la GSP Live. 

Greșelile arbitrilor sunt constante în ultimii ani. Nu sunt nici mai multe, nici mai puține. Ce e mai grav e că arbitrii români iau decizii bune doar la auturi sau faulturi la jumătatea terenului. Când e vorba de o decizie importantă, se greșește! Dacă deciziile importante le ratezi, ce fel de arbitru ești?

- Vlad Nedelea, jurnalist Gazeta Sporturilor

Bilanț neverosimil: 75 de greșeli în 18 etape

Arbitrii români continuă să afecteze rezultatele și clasamentul, în vreme ce până și campionate mici din jurul nostru au reușit să implementeze sistemul VAR și să reducă erorile care falsifică ierarhiile.

Greșelile dese ale arbitrilor au atins punctul culminant în weekend, când FCSB și CFR, favoritele la câștigarea campionatului, s-au acuzat reciproc pentru că ar beneficia de erorile brigăzilor.

Statistica arată că erorile nu sunt cu mult mai multe decât erau în sezonul trecut, brigăzile viciau și atunci clasamentul cu hotărârile lor greșite. După 18 etape s-au strâns 75 de greșeli ale arbitrilor, cu 3 în plus față de același moment din stagiunea precedentă.

Citește și alte știri despre criza arbitrilor din Liga 1:

ANALIZĂ GSP Bilanț neverosimil: câte greșeli au făcut arbitrii în 18 etape + FCSB, cea mai ajutată din Liga 1!

Una dintre „victimele” arbitrilor iese la atac: „Se răspunde la comenzi! Nu putem să nu vedem mizeria din arbitrajul românesc!”

Nu vor sau nu sunt capabili? De ce întârzie implementarea sistemului VAR în România

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
1763887750508605
Calin Francu  •  08 Decembrie 2021, 04:48

Gata ba l-ati gasit pe Barbu acum exemplu . Sint altii care au gafat mai grav decit acesta si nu am vazut sa faceti asa campanie. Numai Kovacs in cite meciuri ale fcsb-ului ă viciat rezultatul dar nu v-am văzut pe unul sa scoate-ti un sunet . Sa nu mai vorbesc și de Hategan . Cum poti spune ca la Popescu nu e penalty cînd clar se vede pe reluări cum acesta schimba direcția mîngîi iar cel de la ura intra in el nici nu are treaba cu mingea nu o atinge . Voi la ce faza va uitati . Plus ca a mai fost una la Popescu cu Miculescu tot asa jucătorul de la ura nu lovește mingea ci intra direct în Popescu. Iar la al doilea gol barbu nu are vina nu el vede dacă mingea ă trecut cu toata circumferinta linia de fund ci tusierul. Ce tot o dam cu Barbu cînd alții au făcut măgarii mult mai mari. Chiar și marele Kovacs la Botoșani cu Craiova ă greșit la toate trei golurile dar nu am vazut sa fie linsat public și nu e prima dată. De aici se vede propaganda pe care o duceți impotriva fcsb - ului. Cînd se greșește impotriva lor ba discutați de altceva ba nu aveti faza sau o dati pe cea in care nu se vede nimic sau uneori nici nu mai discutați ce are ca fcsb e furată de arbitrii. La fel si la meciurile lor alții cînd cîștigă pe banda cu anumite echipe cum e cfr cu echipele din Ardeal nu e problema dar la fcsb imediat cum joaca unii mai slab gata e blat .Cirtu vorbea de fcsb cu botoșani și ei au 17 înfrîngeri cu fcsb nu e strigător la cer . Si cum au căzut ei in cupa tocmai cu Filiasi

spinoza
spinoza  •  07 Decembrie 2021, 16:21

Pai nu vad nimic rau in asta! Kovacs a ajuns de arbitreaza in Liga Campionilor!

elgabri
elgabri  •  07 Decembrie 2021, 15:23

Eu sunt sigur ca daca nu esti arogant nu poti ajunge arbitru de fotbal in Romania !! Majoritatea au niste atitudini de mici dumnezei

Vezi toate comentariile (16)
Comentează