FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

LPF, despre scandalul de dopaj de la Astra și posibila excludere din Liga 1: „Asta am înțeles de la avocați”

Kehinde Fatai, Alexandru Ioniță II și Takayuki Seto au trecut printr-un tratament interzis +7   FOTO
Kehinde Fatai, Alexandru Ioniță II și Takayuki Seto au trecut printr-un tratament interzis

Articol de GSP - Publicat joi, 28 ianuarie 2021 14:12 / Actualizat joi, 28 ianuarie 2021 15:14

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, spune că Alexandru Ioniță II, Takyuki Seto și Kehinde Fatai, jucătorii de la Astra implicați în scandalul de dopaj, riscă până la doi ani de suspendare.

  • CONTEXT: Conform regulamentului antidopingAstra ar trebui exclusă din Liga 1! GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)
  • Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".
  • La următorul termen,  pe 4 februarie, e posibil ca cei trei să fie suspendați, astfel că decizia Agenției Naționale Anti Doping ar duce la excluderea Astrei din Liga 1.

În schimb, în cazul posibilității ca Astra să fie exclusă din Liga 1, Justin Ștefan îndeamnă la răbdare și lasă de înțeles că acest scenariu nu este luat în calcul în acest moment.

Justin Ștefan, despre scandalul de dopaj: „Nu putem vorbi acum despre excluderea Astrei”

„Vedem ce se întâmplă la Astra. I-am rugat pe avocați să-mi prezinte situația. Există niște comisii care funcționează la ANAD. Dosarul e la prima instanță momentan. În funcție de deciziile primite de jucători, vom vedea ce vom hotărî. Din ce am înțeles de la avocați, jucătorii riscă până la doi ani de suspendare

Probabil că vor contesta o decizie negativă până vor ajunge la TAS. Așa că e prematur să vorbim despre excluderea Astrei. Chiar dacă s-ar pune problema unui eventual litigiu, și Astra va putea să se apere, deci nu putem vorbi acum despre acest lucru”, a declarat secretarul general al LPF la PRO X.

Cazul de dopaj de la Astra, pe scurt:

  • La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.
  • Regulamentul Agenției Mondiale Anti-Doping specifică în mod foarte clar că, indiferent de substanță, e interzisă introducerea în venă a unei cantități mai mari de 100 ml în decurs de 12 ore.
  • Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a pledat vinovat pentru a-și reduce suspendarea. El a recunoscut că jucătorii Astrei au folosit minimum 200 de ml de substanță în timpul terapiei respective. 
+3 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

Diego Fabbrini a dat cărțile pe față în privința rezilierii contractului cu Dinamo » Alți doi jucători au devenit liberi!

Laurențiu Reghecampf la Craiova! Fostul antrenor de la FCSB s-ar fi înțeles cu Mihai Rotaru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
deusdat
deusdat  •  14 Februarie 2021, 20:06

CTPiticot n-are nimic de spus despre acest scandal? ;)

1391972634181505
Adrian Popescu  •  28 Ianuarie 2021, 18:30

De urmărit ce mai sifonează la GSP, PSD-istul Balaj pentru a rămâne șef la ANAD!!!!!!!A fost cazul CORONA, acum cazul ASTRA, GSP gestionează dezvăluirile lui Balaj care nu-și mai apartține, acum este doar o minge aruncată în”pereții”tirajului

22cea
22cea  •  28 Ianuarie 2021, 16:51

Se coace de o punere pe tambal ,ca-n cazul Neaga !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează