FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid și-a luat atacant! Fostul jucător al lui Gigi Becali a semnat contractul

Juvhel Tsoumou, în tricoul lui Hermannstadt, în duel cu Florin Tănase, pe când acesta juca la FCSB
Juvhel Tsoumou, în tricoul lui Hermannstadt, în duel cu Florin Tănase, pe când acesta juca la FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 14:19 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 16:48

Atacantul congolez Juvhel Tsoumou (32 de ani), trecut prin carieră și pe la FCSB, este noul jucător al Rapidului. Africanul a semnat un contract până în vară cu formația din Giulești.

UPDATE 16:45 / Juvhel Tsoumou, prezentat oficial 

Atacantul congolez Juvhel Tsoumou (32 de ani) a oferit primele declarații în tricoul Rapidului: „Sunt bucuros că am venit la Rapid. Sper că vom celebra multe victorii și că împreună vom scrie istorie”.

Rapid și-a prezentat noul atacant: „Împreună vom scrie istorie!”
Rapid
Rapid și-a prezentat noul atacant: „Împreună vom scrie istorie!”

După Răzvan Oaidă și Iulian Cristea, fotbaliști ajunși la Rapid în această vară după ce au fost dați afară de la FCSB, un alt jucător trecut pe la formația roș-albastră a devenit noul jucător al Rapidului. 

Informație-șoc la GSP Live » Bergodi, discuții pentru un transfer pe axa FCSB - Rapid?! „Ar putea să o cotească”
FCSB
Informație-șoc la GSP Live » Bergodi, discuții pentru un transfer pe axa FCSB - Rapid?! „Ar putea să o cotească”

Este vorba despre atacantul congolez Juvhel Tsoumou, fotbalist liber de contract din această vară, când se despărțea de formația vietnameză Cong An Ha Noi FC. 

Juvhel Tsoumou, fost atacant la FCSB, a semnat cu Rapid

Rapid și-a luat atacant! Fostul jucător al lui Gigi Becali a semnat contractul
Juvhel Tsoumou, în tricoul lui FCSB

Despre transferul lui Tsoumou la Rapid a scris astăzi și Prosport. 

Din informațiile GSP, Juvhel Tsoumou s-a antrenat în ultimele 3 zile cu Rapid. Congolezul l-a convins pe Cristiano Bergodi (59 de ani), antrenorul giuleștenilor, și a semnat contractul valabil până la finalul acestui sezon. De altfel, africanul a fost deja înregistrat pe site-ul oficial al LPF drept noul fotbalist al giuleștenilor.

Juvhel Tsoumou va reprezenta o soluție în atacul Rapidului, echipă care în acest moment se poate baza pe un singur vârf: Alexandru Stan, în vârstă de 18 ani. 

Titularul din atacul giuleștenilor, kosovarul Albion Rrahmani, s-a accidentat în meciul naționalei lui cu Andorra, din preliminariile EURO 2024, și va reveni pe gazon abia la începutul anului viitor. 

Kevin Soni, francezul adus de Rapid în această toamnă, ca înlocuitor pentru croatul Marko Dugandzic, cedat în Arabia Saudită, la Al Tai, nu a debutat încă în tricoul bucureștenilor. El a acuzat o accidentare, iar Bergodi nu s-a putut baza pe serviciile lui. Sunt informații că francezul e delăsător la antrenamente. 

Vârful din Hexagon a fost în lotul Rapidului o singură dată, la meciul cu Poli Iași, 3-2 pentru alb-vișinii, de pe 6 octombrie. De altfel, francezul a bifat minute numai într-un amical, câștigat de Rapid cu 3-0 în fața divizionarei secunde CS Tunari, pe 14 octombrie. 

Juvhel Tsoumou, un gol marcat în tricoul lui FCSB 

Juvhel Tsoumou ajungea în septembrie 2019 la FCSB, după despărțirea de Hermannstadt. A rezistat numai până în februarie 2020 la echipa patronată de Gigi Becali, perioadă în care a bifat numai 3 apariții. 

El a marcat chiar la debutul la FCSB, în deplasarea din Bănie cu CS Universitatea Craiova, scor 1-0 pentru bucureșteni, pe 15 septembrie 2019. 

A mai bifat 74 de minute într-un 0-0 cu CFR Cluj, pe 22 septembrie 2019, și 45 de minute într-o victorie a lui FCSB în deplasare cu U Cluj, 1-0, pe 29 octombrie 2019, în Cupa României. 

Crescut în Germania, la academia lui Eintracht Frankfurt, Juvhel Tsoumou a mai evoluat în carieră la Alemannia Aachen, Preston North End, Plymouth, TSV Hartberg, FK Senica, Waldhof Mannheim, Burghausen, Hermannstadt, Liaoning Shenyang Urban, Farul Constanța, Wydad Casablanca și Cong An Ha Noi FC. 

4 trofeea cucerit Tsoumou în carieră: o Cupă a României cu FCSB, un titlu în Maroc cu Wydad Casablanca, o Ligă a Campionilor Africii cu Wydad și un titlu în Vietnam, cu Cong An Ha Noi FC

Juvhel Tsoumou a jucat și 3 meciuri în naționala de seniori a statului Congo, după ce reprezentase Germania la U18 și U19. Este cotat la 300.000 de euro pe Transfermarkt. 

Citește și: 

Veste bună în plin haos la Dinamo » Au demarat discuțiile cu Mircea Lucescu: „N-am avea nimic împotrivă să și investească”

Șeful lui Dinamo îi dă un ultimatum lui Ovidiu Burcă: „Trebuie să găsim declicul până în iarnă, altfel ne vom așeza la masă și vom avea o discuție”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (25)
Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  09 Noiembrie 2023, 10:13
Postat de Budrix69 pe 09 Noiembrie 2023, 07:57

corect, au reanceput cu tineret din evul mediu :))))))))))))))))))))))

Asa trebuie sa faca si nationala sa ia Dinozaurii inapoi la nationala daca vrem sa avem sanse...Coman si Tavi Popescu is cu moralul la pamant.......ce bun ar fi acolo un Nistor, Chipciu, Budescu, Maxim .....

danglumetu
danglumetu  •  09 Noiembrie 2023, 08:34

trei gspisti scriu o stire, dar constienti de ''credibilitatea'' lor, isi intaresc vestea pomenind si prosport, adica cineva recunoscut, de ei insisi, separat si la un loc, ca mai serios!

Budrix69
Budrix69  •  09 Noiembrie 2023, 07:57
Postat de Extraterestrul_2023 pe 08 Noiembrie 2023, 14:42

oameni seriosi Rapidistii, nu isi bat joc de munca lor pana acum...

corect, au reanceput cu tineret din evul mediu :))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (25)
Comentează