FOTBAL  »  LIGA 1  »  CUPA UEFA / RAPID - FC NURNBERG 2-2 (IN TUR 0-0)

Kaput!

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 octombrie 2007 00:00

Giulestenii au ratat grupele UEFA pentru ca n-au putut fi mai nemti decit nemtii. O vorba veche a fotbalului, dusa la rampa de Gary Lineker, spune ca pe nemti poti fi sigur ca i-ai batut doar atunci cind ii vezi c-au plecat cu autocarul de la stadion. Ieri n-a fost nevoie de o asa chinuitoare asteptare. Autocarul a plecat din Giulesti dupa sapte si jumatate, dar lucrurile erau clare de la 6 si 10. Atunci, Misimovici marca golul de 2-1 pentru oaspeti si devenea clar ca Rapidul n-are forta s-o intoarca pe Norimberga, asa cum ii spune Bergodi.

Speranta a existat, a trait intens si a prins dimensiuni ispititoare in minutul 15, atunci cind Cesinha a marcat cu capul dupa un corner batut de Maldarasanu. Cine spunea ca doar Steaua da goluri din faze fixe? Numai ca visiniii n-au stiut sa conserve acest rezultat, care i-ar fi dus in grupe, cu toate ca pe banca lor se afla un italian. Bavarezii au avertizat intii prin Misimovici (20) - excelent decarul lui Nurnberg! - apoi au punctat, la doar 7 minute de la deschiderea scorului. Maftei a ezitat la o pasa spre Kluge, Andrade a plecat tirziu, iar numarul 24 neamt a egalat. Apoi a intrat in arena Blazek, portarul ceh scotind miraculos din fata lui Maftei (23) si a lui Boya (43).

Andrade, esti brazilian?
Cu Boya dindu-si cu stingul in dreptul, cu Grigorie absent, ai nostri n-au putut forta, iar nemtii au luptat pentru fiecare palma de gazon, emanind cu fiecare minut tot mai multa rigoare si forta. La 10 minute dupa pauza, ei au clarificat lucurile. Misimovici a patruns in terenul nostru, l-a intors pe toate fetele pe Maftei si de la marginea careului a tras la coltul lung. Acolo a reactionat cu intirziere Andrade, brazilian dupa pasaport, dar portar de liga a doua dupa cartea de munca si dupa plonjoanele intirziate.

Teoretic, ar mai fi fost aproape 40 de minute, dar in picioarele cistigatorilor Cupei se scursese deja lichidul salciu care curge, in loc de singe, prin venele loserilor. N-au putut altceva decit o egalare tardiva, prin Lazar, in ultimul minut de prelungire. Care aduce un punct Romaniei, dar nu si o calificare in grupe.

Arbitru slab
E greu de spus daca in conditiile unui altfel de arbitraj Rapid ar fi izbutit calificarea. Dar suedezul pintecos si imobil delegat in Giulesti ne-a dezavantajat clar in citeva faze. Nu decisive, dar enervante. Faulturi fara cartonas, tineri nesanctionate, impingeri nevazute, tot tacimul menit sa te scoata din pepeni atunci cind vrei sa ataci si sa joci.

Imnul Rapidului cintat live
Inainte de startul partidei, fanii giulesteni prezenti in tribuna au avut parte de un spectacol frumos. Cele doua formatii au intrat de mina cu copii, in timp ce pe tot terenul mai multi pusti fluturau steagul Rapidului. Totul s-a petrecut pe acordurile imnului giulestenilor, care a fost cintat live de catre Victor Socaciu, compozitorul melodiei "Hai, Rapid!". Pe tabela noua au fost prezentate melodii si imagini cu regretatul Florian Pittis, care ieri ar fi implinit 64 de ani. (Remus Raureanu)

Torte pe teren
La citeva secunde de la fluierul de start, giulestenii de la tribuna a II-a au uitat in euforia momentului de regulile impuse de UEFA, aruncind o torta chiar in suprafata de joc, undeva la centrul terenului. Partida a fost intrerupta pentru citeva clipe de "centralul" suedez Ingvarsson, ragaz pentru ca un pompier sa scoata respectiva torta in afara terenului. Suporterii au recidivat si dupa reusita lui Cesinha (15), acelasi pompier rezolvind situatia. La pauza, delegatul UEFA a avertizat ca va intrerupe partida daca rapidistii nu se potolesc. (Radu Oprisan)

Decizie corecta
In minutul 49, la 1-1, Sapunaru a incercat o patrundere din coltul careului de 16 metri, si-a facut mingea pe sus, dar a fost blocat de Kristiansen. In acel moment intreg stadionul a izbucnit, cerind hent la fundasul nemtilor si implicit penalty pentru Rapid, insa suedezul Ingvarsson a lasat jocul sa continue. Reluarile TV i-au dat dreptate arbitrului, Kristiansen blocind mingea cu pieptul, nu cu mina. (Radu Oprisan)

Playtech: Ce despăgubiri COLOSALE vor primi păgubiții City Insurance. Vești bune pentru români


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează