FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ciudatul caz al unui jucător din Liga 1: liber n-a fost bun, scump e mai bun

Kevin Boli // FOTO: Imago
Kevin Boli // FOTO: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 31 august 2022 09:33 / Actualizat miercuri, 31 august 2022 10:56

Kevin Boli nu avea echipă în urmă cu o lună și nu mai jucase în vreun meci oficial de aproape un an. Doar pentru că a apucat să semneze un contract cu fundașul francez de 31 de ani, conducerea de la Botoșani îi cere lui Becali 300.000 de euro ca să-l lase la București.

Becali e încântat de Dawa, pe care-l consideră cel mai bun apărător din campionat, dar tot mai caută fundași. Marți a negociat pentru achiziționarea lui Kevin Boli, de la FC Botoșani, doar că s-a speriat de cererea pe care a formulat-o Valeriu Iftime. 

Junior Morais, interviu spectaculos despre Rapid: „În favele am învățat să fiu agresiv, acolo îți rupeau capul” » Fascinat de galeria vișinie: „E peste FCSB”
RAPID
Junior Morais, interviu spectaculos despre Rapid: „În favele am învățat să fiu agresiv, acolo îți rupeau capul” » Fascinat de galeria vișinie: „E peste FCSB”

Președintele din Moldova nu e de acord să renunțe la fundașul central francez dacă nu primește 300.000 de euro.

Boli are 31 de ani și a avut o cotă excelentă la un moment dat, deci suma n-ar părea să fie mare dacă o raportăm la forma cea mai bună în care s-a aflat francezul. Contextul în care au loc negocierile acestea fac ca prețul să fie unul ciudat, exagerat.

FCSB l-ar fi putut lua gratuit pe Boli în urmă cu o lună, când francezul era liber de contract și nu-și găsea nicio echipă care să mai aibă încredere în el.

Îngrijorarea cluburilor era legată de istoricul recent al lui Kevin, el nu mai jucase în vreo partidă oficială de pe 30 octombrie 2021. Atunci evoluase pentru Samsunspor într-un joc pierdut în deplasare, 0-2 la Bandirmaspor.

Pentru că nu a mai găsit vreun contract cu bani mulți, Boli a acceptat până la urmă să meargă la FC Botoșani, un club care nu achită salarii mari, dar care e specializat în repornirea unor cariere blocate. Ongenda, șomer după ce fusese la PSG, a fost și el reparat în Moldova.

Pe Kevin, botoșănenii l-au transformat într-un timp-record dintr-un fotbalist refuzat într-unul dorit de forțele campionatului. Și CFR s-a interesat de achiziționarea lui Boli înainte ca Becali să-l sune pe Iftime. A fost de ajuns ca francezul să joace în trei meciuri pentru FC Botoșani pentru ca Petrescu și Gigi să-l considere din nou un fundaș bun.

Mihai Teja, antrenorul moldovenilor, speră să-l păstreze pe fundașul fost la Farul și la CFR Cluj: „Au existat discuții despre un transfer al lui Boli, dar, din informațiile pe care le am, eu cred că va continua aici”:

„Boli și-a modificat pretențiile”

Narcis Răducan e uimit că Boli a ajuns să joace pentru FC Botoșani. 

„Ori el și-a micșorat pretențiile față de acelea pe care le avea în mod obișnuit, ori clubul din Moldova a făcut un efort ca să-l aducă”, a spus Răducan la DigiSport. Dar Iftime a ținut în permanență ca societatea lui să nu plătească vreun salariu net mai mare de 5.000 de euro lunar. 

FCSB sau CFR i-ar putea oferi lui Kevin o sumă lunară apropiată de acelea cu care a fost obișnuit de-a lungul carierei, mai ales după ce a trecut de la Farul la CFR.

VIDEO Andrea Compagno, prima conferință la FCSB: „Sunt pregătit să joc!”

Citește și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  31 August 2022, 13:54

Foarte bine face Iftime ca cere pe el 300.000 euro si nu il lasa cu 30.000 cum visa Becali

valentindragobete
valentindragobete  •  31 August 2022, 11:58

Te-au zăpăcit de tot bolovanii ăia de 160 de kile, ăia care te fac fericiți prin ridicare! Bă, aici e vorba de boli, botșeni și fcsb-ul cu jijica, fugi cu echipa ta de B-eureni !

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  31 August 2022, 11:44

''Dan Alexa: „Fără un investitor puternic, Dinamo să o ia de la zero! Acolo e și mult balastru în galerie” ............. BAH NU AI CUM SA O IEI DE LA ZERO DACA TE NUMESTI TOT DINAMO !!!! DE DATORII TOT NU SCAPI !!! VEZI CE A PATIT RAPID CU ACEL BRAZILIAN !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează