FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Killerul de antrenori! A recăpătat puterea și i-a depășit pe Gigi Becali și pe Ioan Niculae

Articol de , - Publicat marti, 07 august 2018 09:56

Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului, a recăpătat puterea în Gruia, l-a mazilit pe Edward Iordănescu după doar o etapă și a preluat conducerea în topul celor care au schimbat antrenorii de la echipă în ultimii 10 ani, depășindu-i pe decidenții de la FCSB, Dinamo sau Astra.

"Chiar dacă am rămas la Steaua, sunt principalul favorit să fiu dat primul afară de către patron. Asta e, stau cu sabia deasupra capului!". Declarația îi aparține lui Nicolae Dică și era făcută înaintea primei etape din Liga 1.

Dică s-a înșelat însă, asta pentru că un alt șef de club a decis mazilierea unui antrenor înaintea lui Gigi Becali. Edward Iordănescu a plătit cu postul la CFR Cluj, după ce Iuliu Mureșan l-a convins pe patronul Nelu Varga că e cea mai bună soluție pentru echipă.

"N-a acceptat ordinele și l-au curățat"

Sursele Gazetei explică dedesubturile de la echipa campioană: "Cu Dan Petrescu antrenor, Mureșan a fost scos din prima linie, nu putea să-și mai impună punctul de vedere în fața unui antrenor cu personalitate. I s-a retras funcția de președinte, dar a rămas în club.

Nu mai avea niciun cuvânt de spus, dar Nelu Varga l-a păstrat totuși pentru că știa tot ce mișcă în club. Era tras însă pe linie moartă din punct de vedere decizional, nu era deloc băgat în seamă de Petrescu atunci când era vorba de transferuri sau de alte schimbări la echipă".

Ce s-a întâmplat în vară?

"După plecarea lui Dan în China, Mureșan a simțit momentul, că poate domina din nou în club și că poate dicta peste capul lui Iordănescu. A scăpat de Bogdan Mara și Marius Copilu, dar Edi a refuzat imixtiunea lui Mureșan, cel care la pauza meciului cu Malmo i-a transmis prin colaboratori două schimbări pe care să le facă! Edi n-a acceptat să primească ordine din lojă și a fost curățat", spun sursele ziarului.

Peste Niculae și Becali

Odată cu schimbarea lui Iordănescu, care urmează să primească 400.000 de euro pentru rezilierea contractului, Mureșan bifează un record istoric pentru ultimii 10 ani în fotbalul românesc. CFR Cluj devine oficial cel mai mare malaxor de antrenori din Liga 1: a schimbat 22!

Peste Astra, Dinamo și FCSB, echipe cu patroni temperamentali, vulcanici, care iau la cald decizii radicale. "Ce dacă a plecat Edi? Nu e vorba de puteri depline în club... Așa a fost să fie. Persoanele se mai pot schimba. Clubul o să mai câştige trofee, o să mai fim campioni" a comentat președintele de 64 de ani al clujenilor.

Schimbările de antrenori în ultimii 10 ani
* antrenorii care au asigurat interimatul timp de o etapă nu au fost luați în calcul

CFR CLUJ -- 22 schimbări
IOAN ANDONE »»» Maurizio Trombetta, Ales Jindra, Antonio Conceicao, Andrea Mandorlini, Sorin Cârțu, Alin Minteuan, Jorge Costa, Ioan Andone, Francisc Dican, Sergio Bento, Eugen Trică, Mircea Rednic, Petre Grigoraș, Vasile Miriuță, Francisc Dican, Eugen Trică, Francisc Dican, Antonio Conceicao, Vasile Miriuță, Dan Petrescu, Edward Iordănescu, Antonio Conceicao

ASTRA -- 21 schimbări
ION MOLDOVAN »»» Nicolo Napoli, Marin Barbu, Mihai Stoichiță, Tibor Selymes, Marius Șumudică, Tibor Selymes, Antonio Conceicao, Mircea Rednic, Bogdan Stelea, Gheorghe Mulțescu, Valentin Sinescu, Marin Barbu, Daniel Isăilă, Florin Marin, Daniel Isăilă, Oleg Protasov, Dorinel Munteanu, Marius Șumudică, Edward Iordănescu, Gheorghe Mulțescu, Marius Măldărășanu

DINAMO -- 18 schimbări
MIRCEA REDNIC »»» Dario Bonetti, Ion Marin, Cornel Țălnar, Ioan Andone, Liviu Ciobotariu, Dario Bonetti, Dorinel Munteanu, Cornel Țălnar, Gheorghe Mulțescu, Flavius Stoican, Ionel Dănciulescu, Mihai Teja, Flavius Stoican, Mircea Rednic, Ioan Andone, Cosmin Contra, Vasile Miriuță, Florin Bratu

FCSB -- 17 schimbări
MARIUS LĂCĂTUȘ »»» Dorinel Munteanu, Marius Lăcătuș, Massimo Pedrazzini, Cristiano Bergodi, Mihai Stoichiță, Victor Pițurcă, Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuș, Cosmin Olăroiu, Ronny Levy, Ilie Stan, Mihai Stoichiță, Laurențiu Reghecampf, Costel Gâlcă, Mirel Rădoi, Laurențiu Reghecampf, Nicolae Dică

Alți 3 antrenori care s-au simțit "săpați" de Mureșan

1. IOAN ANDONE

andone

"Mureșan nu se pricepea la fotbal"

"Fălcosul" a luat decizia să plece din Gruia după certuri foarte mari cu Mureșan. "Când ştii că cineva în spate nu te place, ce să faci? Pleci! Problemele sunt din primul meu mandat la Cluj. Nici eu nu-l plac, dar am lucrat cu el. Eu ştiu mult fotbal, el nu ştie fotbal. Îşi face munca bine, ce îi dă Paszkany de făcut. Dacă aveam rezultate, nimeni nu putea să-mi facă nimic.Noi ne vedeam, că nu aveam cum să nu ne vedem, dar nu ne făcea plăcere niciunuia dintre noi. La jucători n-am niciun dubiu că m-ar fi lucrat. Eu m-am dus la Paszkany şi i-am spus că nu se poate lucra aşa! Mureșan nu se pricepea la fotbal", povestea Andone atunci.

2. ANTONIO CONCEICAO

conceicao

"S-a purtat inadmisibil cu mine"

Chiar dacă era pe primul loc în L1 cu CFR Cluj, Iuliu Mureșan l-a demis pe Conceicao în noiembrie 2009. La acel moment, antrenorul declara: "Am avut o relaţie bună cu Paszkany, dar au fost alte persoane în club care s-au purtat execrabil cu mine. Bine, o spun pe şleau: Mureşan s-a purtat inadmisibil cu mine şi nu înţeleg de ce a acţionat, în ultima perioadă a mea acolo, numai împotriva mea! Nu prea se pricepe la fotbal. Ziua în care am fost dat afară a fost una foarte grea pentru mine, iar modul în care s-a comportat Mureşan în acea zi spune totul despre el ca om. E posibil să revin acolo pentru că, dincolo de Mureşan, echipa mi-a plăcut foarte mult".

3. MIRCEA REDNIC

rednic

"Nu mi-am dat jos pantalonii!"

După doar 4 etape din sezonul 2013-2014, Mircea Rednic era demis de la CFR și afla că urmează să se întâmple asta cu câteva ore înaintea meciului câștigat, 2-1, cu Viitorul. Căpitanul Ricardo Cadu a mers la Iuliu Mureșan și l-a convins pe președinte să-l demită pe antrenor pentru atmosfera proastă din vestiar. "Primele trei puncte şi ultimele. Îmi pare rău doar că am aflat de la presă că divorţăm. Eu nu mi-am dat niciodată pantalonii jos în faţa patronilor, nici a jucătorilor. Au tensionat alţii atmosfera, nu eu. M-am simţit trădat de unii jucători. Și pe Messi l-am văzut rezervă, nu poţi să-l compari pe căpitanul echipei de la Cluj cu el! Prefer să plec în condiţii normale", spunea Rednic.

CUM A AJUNS MUREȘAN ÎN FOTBAL

"Înainte să ajung la CFR nu văzusem live niciun meci!"

Iuliu Mureșan dezvăluia, în urmă cu 8 ani, într-un interviu pentru Adevărul, cum a ajuns să conducă destinele clubului din Gruia.

"La început, în 2001, am fost «aruncat» în fotbal fără să ştiu cu ce se mănâncă. Noi am luat echipa din Divizia C. Eram atunci directorul societăţii Ecomax, care devenise acţionarul majoritar al clubului, iar eu automat a trebuit să fac parte din Consiliul de Administraţie al CFR. Timp de o lună, am observat că vechiul preşedinte nu se implică şi i-am zis lui Arpad Paszkany că trebuie să aducem pe altcineva.

Am încercat tot felul de variante, dar, ulterior, Arpi mi-a zis să rămân eu până în iarnă. Şi uite că de la o lună - două s-au făcut atâția ani! Nu ştiam nimic la început, recunosc, dar m-am bazat pe experienţa de viaţă şi pe fler, iar în timp am prins toate dedesubturile fotbalului. Înainte să ajung la CFR nu văzusem live niciun meci!", a povestit Mureșan. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
10209749913134969
Coco Trusca  •  09 August 2018, 10:40

ce nu se spune in articol este ca: andone in al doilea mandat a plecat la cerere, rednic la fel, iar miriuta in primul mandat a plecat la cerere. la fel a plecat la cerere si conceaicao in al doilea mandat, dupa ce a castigat cupa in 2016, lasandu-i lui miriuta o echipa valoroasa. a fost uitat paolo sergio, cel care a condus echipa in celebrul meci de pe old trafford, castigat de cfr cu 1-0.

2062987317304056
Marcel Cluj  •  07 August 2018, 17:37

MUresan a luat de la Jean Padureanu banderola de capitan si a dus+o cu cinste prin Liga 1 ! (la reciprocitati si asta din pacate e un an greu ---s-a vazut din prima etapa !) (RECIPROCITÁTE, reciprocități, s. f. 1. Însușirea de a fi reciproc. ♦ Asigurare făcută de către un stat altui stat, cu care întreține relații diplomatice, culturale, comerciale, de a avea un tratament egal sau echivalent cu acela pe care acest din urmă stat i-l asigură la rândul său. 2. (Mat.) Relație între două numere, ecuații sau teoreme prin care una dintre ele este reciprocă celeilalte. 3. (Fiz.) Proprietate a razelor luminoase de a nu-și schimba forma și traiectoria atunci când este inversat sensul de propagare a luminii. – Din fr. réciprocité, lat. reciprocitas,-atis. DEX ) Dupa ce a ajutat la castigarea unor campionate a venit si randul CFR-ului la unul ! Dar se pare ca EDY Iordanescu s-a bagat peste SuperCupa promisa Universitatii Craiova. Si asa ceva nu se face ....trebuia sa primeasca o lectie EDY si a fost demis . (oltenii nici acum nu isi revin ). nea GIGI stai linistit ....FCSB ia campionatul anul asta .....doar tu te-ai tinut de cuvant la Iasi ! Muresan a luat masuri !!!!!!! ( acest comentariu este un pamflet si trebuie tratat ca atare ) :)))))))))))

1_0_1_0
1_0_1_0  •  07 August 2018, 10:59

Slab articol. Tendențios, cancanist, antenist...povești cu pești....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează