FOTBAL  »  Superliga  »  CONVOCARE

Românul lui Sepsi a ales între România și Ungaria și a debutat cu gol

Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook +7   FOTO
Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 20:15 / Actualizat marti, 26 martie 2024 20:51

Krisztian Dobozi, un fundaș central de 19 ani împrumutat de Sepsi în a doua ligă maghiară, la formația Kazincbarcika, a debutat cu gol pentru naționala U20 a Ungariei. Puștiul e născut la Târgu Secuiesc, are dublă cetățenie, română și maghiară, dar a ales să îmbrace tricoul reprezentativei Ungariei.

Săptămâna trecută, Gazeta Sporturilor scria despre cazul lui Raul Martin Ștefan, tânărul născut la Madrid, din părinți români, care și-a făcut debutul la naționala U20 a Ungariei. Cazul său nu e unul singular.

Tot la reprezentativa maghiară sub 20 de ani și-a făcut apariția, în amicalul cu Islanda de pe 22 martie, și Krisztian Dobozi, un fundaș care aparține de Sepsi, dar pe care covăsnenii l-au trimis sub formă de împrumut la Kazincbarcika, în cel de-al doilea eșalon fotbalistic din Ungaria.

România U19 a încheiat cu o victorie Turul de Elită » Elevul-eminent a lovit decisiv cu Croația
ROMÂNIA U19 - CROAȚIA U19
România U19 a încheiat cu o victorie Turul de Elită » Elevul-eminent a lovit decisiv cu Croația

Krisztian Dobozi, debut cu gol în naționala U20 a Ungariei. Fotbalistul aparține de Sepsi

Dobozi e născut la Târgu Secuiesc, a doua localitate ca importanță din Covasna, și a fost format de Sepsi în ultimii ani.

După ce a mai fost împrumutat în Liga 3 din România, la KSE Târgu Secuiesc, unde a evoluat timp de mai bine de un an, fotbalistul a început să se pregătească alături de prima echipă a lui Sepsi, ba chiar a evoluat, în toamnă, în două partide din Cupa României. Împotriva Corvinului, meci pierdut de Sepsi la Hunedoara, dar și în remiza de la Ploiești, cu Petrolul, în care a fost integralist.

Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook
Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook
Krisztian Dobozi / Sursă foto: : Pal Zoltan Photography / Facebook
Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook
Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook
+3 FOTO

Doar că Dobozi n-a avut continuitate la Sepsi, iar clubul a decis în această iarnă să-l trimită din nou sub formă de împrumut. De data aceasta, a trecut granița și a ajuns la o echipă de liga secundă din Ungaria, la Kazincbarcika.

N-a trecut mult până a venit și convocarea la reprezentativa U20 a Ungariei, iar Dobozi, mulțumit de condițiile peste care a dat în Ungaria, a ales să dea curs telegramei de convocare.

Astfel, pe 22 martie a evoluat în amicalul împotriva Islandei U20, în care a și înscris golul de 4-0.

Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook
Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook
Krisztian Dobozi / Sursă foto: : Pal Zoltan Photography / Facebook
Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook
Krisztian Dobozi / Sursă foto: Facebook
+3 FOTO

Chiar dacă temporar au renunțat la Dobozi, oficialii lui Sepsi cred în potențialul masivului stoper: „E un copil serios, poate iese ceva din el”, l-au descris oamenii din club.

Sepsi e la curent cu progresul lui Dobozi: „Îl vrem înapoi, cum să nu?”

David Kertesz, vicepreședintele lui Sepsi, a explicat pentru Gazeta Sporturilor care e situația exactă a lui Dobozi:

„Este un băiat din Târgu Secuiesc care a fost la noi în timpul junioratului. La un moment dat s-a dus înapoi la Târgu Secuiesc, că e de loc de acolo, după care iarăși a revenit la noi.

A jucat la echipa a doua a noastră, a avut și două meciuri în prima echipă. În cantonamentul din Turcia, au venit cei de la clubul respectiv (n.r. Kazincbarcika) să ne întrebe dacă nu cumva îl dăm împrumut, că pe ei îi poate ajuta, acolo poate juca. Ne-am bucurat și noi... Vă dați seama, cel mai bine pentru un copil e să aibă meciuri în picioare, iar la noi nu juca mult, eventual juca la Liga 3. Dar nu se compară!

Acum a avut o șansă și a profitat de acea șansă. Are și cetățenie maghiară, altfel nu putea juca. Pe cea română normal că o are. Îl vrem înapoi, cum să nu? E în continuare eligibil, e «under», cum să nu-l vrem?”, a declarat vicepreședintele lui Sepsi, pentru GSP.ro.

VIDEO Bernd Storck, despre ascensiunea naționalei Ungariei și comparația inevitabilă cu România: „A fost un miracol când i-am calificat la EURO! Și voi aveți clasă individuală”

Citește și alte știri de actualitate:

Superamical Columbia - România » Noutățile lui Iordănescu în primul „11” + știri și imagini de la reporterii GSP: s-a încins dansul lângă Metropolitano

De Zerbi, cu ochii pe un fotbalist din Superliga: „Brighton vrea una dintre perlele ascunse ale Europei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Florin9999999
Florin9999999  •  26 Martie 2024, 22:00

Plin de columbieni in tribune:)))) doar *** din presa romaneasca erau siguri ca romanii vor domina in tribune:)))) sa fie clar, cand joaca brazilia, argentina, columbia sau mexic, nu prea te faci auzit ca fan al echipei adverse

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează