FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Vassaras explică de ce l-a schimbat pe Șovre de la Craiova - CFR Cluj: „Nu putea fi concentrat și pregătit 100%”

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 aprilie 2021 13:46 / Actualizat duminica, 11 aprilie 2021 14:05

Octavian Șovre (47 de ani) ar fi trebuit să facă parte din brigada de arbitri a meciului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, care se va juca zi și va fi condus de Ovidiu Hațegan.

  • CONTEXT: După meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund (2-1) din Liga Campionilor, Octavian Șovre a mers spre vestiare pentru a-i cere autograful lui Erling Haaland, vedeta echipei din Bundesliga;
  • Gazeta a dezvăluit, în exclusivitate, că gestul inedit al lui Octavian Șovre, de a-l aștepta pe culoar pe Erling Haaland și a-i solicita o semnătură pe ambele cartonașe, are o explicație emoționantă: asistentul român strânge suveniruri de la fotbaliști de top pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav din județul său.

Comisiei Centrale de Arbitri l-a înlocuit pe Octavian Șovre cu Radu Ghinguleac, iar într-un comunicat de presă postat pe site-ul FRF, grecul Kyros Vassaras, șeful CCA, e explicat decizia luată înainte de derby-ul ultimei etape din sezonul regulat.

În comunicat, Kyros Vassaras  susține că l-a schimbat pe Octavian Șovre pentru a-l proteja, considerând că acesta nu este 100% concentrat la meci. Mai mult, apreciază intenția lui Șovre de a ajuta un centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav din județul său, dar nu poate încura gestul de a cere suveniruri de la jucători înainte, în timpul sau după un meci.

CCA explică de ce l-a schimbat pe Șovre de la CFR Cluj - Craiova

Având în vedere informațiile din presă cu privire la delegarea arbitrilor, inclusiv în situația domnului Octavian Sovre, menționez că toate acestea sunt anunțate oficial cu 24 de ore înainte de începerea fiecărui meci. 

Referitor la faptul că domnul Octavian Sovre nu a fost delegat în acest weekend (etapa 30), acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim să îl protejăm pe el și meciul la care ar fi urmat să fie delegat. Discutând cu el, mi-am dat seama că nu putea fi concentrat și pregătit sută la sută mai ales în această etapă, în ultima zi rundă înainte de play-off. 

De asemenea, domnul Octavian Sovre a fost de acord cu această decizie, deoarece după meciul de la Manchester a fost asaltat cu apeluri telefonice din partea mass-media și a considerat că în acest moment simte o presiune suplimentară. 

Cunosc situația și apreciez demersul său de a ajuta fundația respectivă, dar, din păcate, nu pot încuraja oficialii noștri de joc să facă acest lucru înainte, în timpul sau după încheierea oricărui meci la nivel național sau internațional. 

Toți cei care sunt interesați să ajute o pot face oferind fundației un tricou sau un suvenir cu semnăturile lor. În încheiere, doresc să spun că nu e benefic pentru imaginea fotbalului să ne folosim de acest moment pentru a critica sau a acuza
- comunicat CCA

VIDEO Attila Hadnagy, directorul general al celor de la Sepsi, donează un tricou pentru campania lui Șovre

Citește mai multe știri despre cazul Octavian Șovre:

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism

UEFA, reacție tranșantă după „cazul Octavian Șovre”: „Inacceptabil! Este o chestiune de demnitate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1094710014014941
Vasile Marin Cosmulescu  •  11 Aprilie 2021, 15:55

Dacă jucau psrnaile de la *** avea Sovre cui să ceară ceva, dar nu este vorba de jucători ci de marele șmecher.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  11 Aprilie 2021, 15:06

Păi bre kir Vassaras, crezi că Șovre are ce suveniruri să ceară de la gloabele din meciul ăsta CFR - CSU ? păi și dacă obține semnăturile de la toți cei 22 - 30 de jucători implicați, la licitție tot nu scoate mai mult de 100 de lei, din milă. (Valabil și dacă una din combatante era FCSB, ca să nu se simtă excluși Penaltănase, Flocinel, și ceilalți).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează