FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

NEWS ALERT Janeiro, la 3 zile de la plecarea-șoc de la FCU Craiova: „E prima dată când mi se întâmplă asta. Nu pot decât să mă învinovăţesc”

Joao Janeiro, fostul antrenor de la FCU Craiova
Joao Janeiro, fostul antrenor de la FCU Craiova

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2023 23:32 / Actualizat duminica, 25 iunie 2023 07:24

FCU Craiova și antrenorul Joao Janeiro, 41 de ani, s-au despărțit înainte ca sezonul să înceapă. Portughezul fusese prezentat oficial pe 3 iunie. La 3 zile de la anunțul separării, portughezul a postat un mesaj amplu pe contul lui de Instagram. 

Deși nu precizează concret cauza care l-a determinat să plece din România la doar 18 zile de când fusese prezentat oficial, Janeiro lasă de înțeles printre rânduri că nu doar problemele personale - așa cum a comunicat oficial clubul - l-au determinat să semneze rezilierea contractului. Sursele GSP susțin că motivul real al rupturii a fost reprezentat de disensiunile dintre Janeiro și preparatorul fizic Dan Vasilică, omul lui Mititelu.

Nea Mihai, am fost aproape :) În aprilie, Stoichiță voia să câștigăm Euro: „Numai la titlul european mă gândesc”
România U21 - Ucraina U21 0-1
Nea Mihai, am fost aproape :) În aprilie, Stoichiță voia să câștigăm Euro: „Numai la titlul european mă gândesc”

Joao Janeiro, după plecarea de la FCU Craiova: „Nu pot decât să mă învinovățesc pentru alegerea mea”

„Plec de la FCU Craiova 1948, așa cum am venit, cu capul sus. Ca antrenor, uneori aud povești despre situații cu care s-au confruntat alți tehnicieni. Lucruri despre care credem că li se întâmplă doar altora. Este prima dată când mi se întâmplă asta. Știam riscul înainte să vin. Ceea ce nu știam sunt lucruri pe care nu le voi exprima în acest moment. Respect presa și jurnaliștii, dar cer intimitate. 

În 3 ligi diferite, «noi» (n.r. - se referă, probabil, la staff-ul lui) am prins cupele europene și am promovat de câte 4 ori. În medie, «noi» am provocat o creștere de 62% a sumelor cu care s-au transferat jucătorii și am îmbunătățit vânzările cluburilor cu 70%. Și aceste lucruri au fost reușite doar cu ore nesfârșite de studiu, muncă, atitudine. Nu am divizat pentru a stăpâni, eu sunt oposul, unesc. 

Mi-am respectat contractul în 90% din cazuri înainte de a veni la Craiova (o dată am plecat pentru că un alt club mi-a achitat clauza de reziliere) și în 90% din cazuri am avut ofertă de prelungire. Am ales să vin pentru că am «cuvânt». Am avut și alte oportunități cu termeni mai buni din toate punctele de vedere, dar am decis, ca întotdeauna, să mă «țin de cuvânt». 

Nu pot decât să mă învinovățesc pentru asta. A fost alegerea mea să vin și să opresc negocierile cu alte cluburi/proiecte. 

Îi doresc succes Craiovei 1948, vor avea condiții să ajungă în play-off si în competițiile europene. Le doresc multă baftă și jucătorilor, care într-o perioadă scurtă de timp m-au făcut să mă simt bine, am creat o energie puternică împreună. Succes și suporterilor care urmăresc și susțin mereu echipa necondiționat. Cel mai nebunesc lucru din fotbal este să nu renunți niciodată. Mult succes! Mulțumesc, Cu respect, JJ”, a scris portughezul.

Joao Janeiro a plecat de la FCU Craiova

Alb-albaștrii au susținut că Janeiro e cel care a cerut desfacerea contractului:

„Fotbal Club Universitatea 1948 și Joao Janeiro au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului. 

Acest lucru s-a efectuat la solicitarea lui Joao Janeiro, din cauza unor probleme personale intempestive. Sperăm ca, în viitor, Joao să aibă șansa să se întoarcă la Craiova. 

Chiar dacă colaborarea a fost una scurtă, aceasta a fost extrem de plăcută. Multă baftă, Joao!”.

Janeiro, la 3 zile de la plecarea-șoc de la FCU Craiova: „E prima dată când mi se întâmplă asta. Nu pot decât să mă învinovăţesc”

Janeiro îl înlocuise la cârma echipei pe Nicolo Napoli, dat afară a 9-a oară de Adrian Mititelu!

Noul antrenor de la FCU Craiova trebuie să-l accepte pe Dan Vasilică

Adrian Mititelu e acum în criză de timp. Echipa și-a reluat pregătirile și trebuie să aducă urgent un nou antrenor. Profilul-robot creat în birouri are o cerință clară: vine doar un tehnician care va accepta să lucreze cu staff-ul actual. E vorba, în primul rând, despre preparatorul fizic Dan Vasilică, la care Mititelu nu vrea să renunțe sub nicio formă. 

Vasilică a fost singurul punct fix în toate formulele de staff tehnic instalate în Bănie de la promovarea echipei în Superliga.

Janeiro, la 3 zile de la plecarea-șoc de la FCU Craiova: „E prima dată când mi se întâmplă asta. Nu pot decât să mă învinovăţesc”
Dan Vasilică

Pe rețelele de socializare, fanii s-au amuzat pe seama situației: „Să vină Napoli a 10-a oară!”. 😅

VIDEO. Ce declarau Adrian Mititelu și Joao Janeiro la prima conferința de presă: „Sper să avem o colaborare mai lungă” 😅

Ambii vorbeau despre planuri de viitor și păreau optimiști că vor reuși împreună.

  • Adrian Mititelu: „Sper să avem o colaborare mai lungă. Vreau să consider că de data asta am găsit un antrenor potrivit pentru ceea ce ne dorim. E tânăr și bine pregătit. Cred că se va mula pe proiectul nostru. Are libertate, putere de decizie și un plan bine stabilit. Și sper să aibă și șansă”
     
  • Joao Janeiro: „Văd un club bine organizat. Condițiile sunt incredibile. După o analiză amănunțită, cred că e un club bun la care să lucrezi. Sunt foarte mândru că reprezint aceste culori”

Mai multe articole de actualitate:

Curtat insistent de Sepsi, Runar Sigurjonsson a decis! Contract pe 3 sezoane
ANUNȚ
Curtat insistent de Sepsi, Runar Sigurjonsson a decis! Contract pe 3 sezoane
Plecat de la CS U Craiova, Sergiu Hanca ar putea semna cu o altă grupare din Superliga » Condiția pusă de fotbalist
PETROLUL
Plecat de la CS U Craiova, Sergiu Hanca ar putea semna cu o altă grupare din Superliga » Condiția pusă de fotbalist

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (17)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  25 Iunie 2023, 23:08
Postat de george.br pe 25 Iunie 2023, 15:50

Stai cuminte, adevarata rusine a L1 este chiar echipa pentru care prestezi, CSU 2013, Clona adica! Aia varata cu japca in fotbalul romanesc!

Clona fe ceu baga un amical de liga a 3-a prin Germania. Problema e ca Napoli inca nu a semnat! Circul continua la clona! Pa clonache!!

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  25 Iunie 2023, 16:54

E circ la clona zilnic

axxell
axxell  •  25 Iunie 2023, 16:02

S-a activat cuplul george&cuba , trompetele lui mititelu. Feriți-vă de mititelieni ! Sunt repelenți

Vezi toate comentariile (17)
Comentează