FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER MARIUS NICULAE

La un meci al lui Beijing, "Săgeată" va avea spectatori cîţi nu au venit la Dinamo tot turul :)

Marius Niculae speră să se acomodeze repede în China pentru că vrea titlul cu noua sa echipă
Marius Niculae speră să se acomodeze repede în China pentru că vrea titlul cu noua sa echipă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2012 12:39

Marius Niculae va fi cel de-al treilea fotbalist român care îmbracă tricoul chinezilor de la Beijing Guoan, după Dan Alexa (2004-2005) şi Ovidiu Burcă (2008). "Săgeată" îşi va schimba în totalitate stilul de viaţă după ce va semna actele cu vicecampioana Chinei. Cifrele care îl înconjoară sînt ameţitoare şi nu toate reprezintă conţinutul conturilor sale bancare. Pentru cei 1.400.000 de dolari pe care îi va primi în cei doi ani de contract, atacantul de 30 de ani va trebui să se adapteze într-un oraş gigant!

Chinezii vin la un meci cît strînge Dinamo într-un tur!
Beijing este capitala Chinei şi găzduieşte nu mai puţin de 20 de milioane de locuitori, adică aproape cît toată populaţia României!
Chiar şi aşa, Beijingul este cel de-al doilea oraş al Chinei din acest punct de vedere, după Shanghai, cu 23 de milioane de locuitori.

Stadionul pe care Beijing Guoan îşi dispută partidele de acasă are o capacitate de 66.161 de locuri, iar echipa are în medie la meciurile de pe teren propriu o asistenţă de 45.000 de spectatori. Pentru Marius va fi ceva extraordinar, avînd în vedere că în Ştefan cel Mare media fanilor pe teren propriu la meciurile lui Dinamo este de 5.000 de spectatori!

Citeşte AICI şi "Săgeată de Beijing", ca să afli cifrele transferului

În 2006, patronii lui Guoan au adoptat o idee de marketing ce a prins în rîndul populaţiei. Pentru a atrage simpatia fanilor, clubul a pus bazele unui parteneriat pe termen lung cu Real Madrid, ulterior "galacticii" deplasîndu-se în China cu toate vedetele pentru partide amicale cu clubul gazdă!

Se bate cu Dănălache pentru titlul de golgeter
Chiar dacă urăşte traficul din Bucureşti, "Săgeată" nu ar trebui să-şi facă griji, întrucît va folosi bicicleta în Beijing, cea mai utilizată în transportul în comun din cauza aglomeraţiei şi a titlului de cea mai populată metropolă din lume! La Guoan, Marius Niculae va fi antrenat de Jaime Pacheco, portughezul de 53 de ani fiind un tehnician experimentat, ce mai are în CV echipe ca Guimaraes, Boavista, Belenenses şi Al-Shabab.

În China, "Săgeată" va trebui să se bată cu un alt român pentru titlul de golgeter. Cristian Dănălache (29 de ani), fostul atacant al Unirii Urziceni, ce joacă acum pentru Jiangsu Shuntian, locul 4 în prima ligă chineză, a ieşit pe locul secund în topul golgeterilor în acest sezon, cu 14 reuşite.

4 fotbalişti străini are Beijing Guoan în lot: fundaşul senegalez Adama Sene (22 de ani), mijlocaşul croat Darko Matici (31 de ani) şi atacanţii Michael Griffits (australian, 32 de ani) şi Walter Martinez (Honduras, 29 de ani), ultimul fiind şi golgeterul echipei, cu 10 reuşite.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (16)
ionutgabriel94
ionutgabriel94  •  19 Ianuarie 2012, 13:18

Daca pleaca " sageata " , adio titlu...

florinch
florinch  •  18 Ianuarie 2012, 18:00
Postat de paulo pe 18 Ianuarie 2012, 13:14

Chiar crezi ca aia din Piata au fost suporterii lui Dinamo ? Inca nu te-ai prins ca acolo a fost totul aranjat si ca asa trebuia sa iasa... probabil au fost si cativa cretini de asa zisi suporteri dinamovisti printre aia, care au primit ceva promisiuni cu ceva cascaval, dar s-a vazut ca din cati oamenii au ridicat doar cativa erau conuscuti de pe stadioane...

Ce cauta "istetul" de sef de galerie acolo recunoscand ca ei sunt acolo si incearca sa se deosebeasca de "mitingisti".Si au reusit.Stiti de ce nu vin ei pe stadion?Sunt ocupati cu sedintele UNPR !!!!!

vicdinamo
vicdinamo  •  18 Ianuarie 2012, 15:46

catline cred ca si mata ar avea mai multi pretendenti acolo......................

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close