FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Săgeată" în Beijing! » Dinamo rămîne fără cel mai prolific atacant din acest sezon

Niculae a mai evoluat în străinătate la Sporting Lisabona, Standard Liege, Mainz, Inverness şi Kavala
Niculae a mai evoluat în străinătate la Sporting Lisabona, Standard Liege, Mainz, Inverness şi Kavala

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2012 19:48

Vicecampioana Chinei, Beijing Guoan, plăteşte un milion de dolari pentru Marius Niculae, iar atacantul va primi un contract anual de 700.000 $.

În următoarele două zile, Marius Niculae va lua drumul Chinei, iar Dinamo va rămîne fără cel mai bun atacant din acest campionat şi golgeterul la zi al Ligii 1, cu 14 reuşite. Beijing Guoan a făcut o ofertă ce nu va putea fi refuzată de conducerea "cîinilor", un milion de dolari, întrucît şefii i-au promis lui Marius că va fi lăsat să plece în cazul unei propuneri atractive pentru club şi jucător.

În urmă cu două luni, cînd Jeju United, Pohang Steelers şi Beijing Guoan oferiseră 700.000 de dolari pentru atacantul de 30 de ani, acţionarii s-au opus, spre nemulţumirea lui Niculae, începînd un război rece între fotbalist şi conducere la acea vreme. Acum e greu de crezut că acţionarii îi vor mai putea bara drumul spre Asia avînd în vedere că există o înţelegere cu "Săgeată" cum că poate pleca pentru un milion de dolari!

Surse autorizate din cadrul clubului susţin că toate formalităţile vor fi rezolvate azi sau mîine, apoi Marius va decola spre Beijing, unde va semna un contract pe două sezoane, cu un salariu anual de 700.000 de dolari, triplu decît în Ştefan cel Mare!

Alexe îi ia locul
Viitoarea ofensivă a roş-albilor a fost deja schiţată de staff-ul tehnic. Plecarea lui Niculae va aduce schimbări în atac. Ionel Dănciulescu va rămîne vîrf de lance, urmînd să fie susţinut de Marius Alexe, mutare gîndită de antrenori încă de cînd a fost transferat Alexandru Curtean, care va evolua ca mijlocaş stînga.

Goga şi Wesley reintră în calcule
Imediat ce Niculae va semna actele cu Beijing Guoan, iar transferul va deveni oficial, dinamoviştii vor începe negocierile pentru Dorin Goga. Cu o parte din banii veniţi de la chinezi, "cîinii" speră să-l convingă pe atacantul Timişoarei să semneze, problema reprezentînd-o salariul stagional al acestuia, 350.000 de euro. Cristi Borcea rămîne fidel ideii sale de a-l aduce pe Wesley de la Vaslui, însă tratativele cu Porumboiu sînt dificile.

E greu cu Bratu
Atacantul Florin Bratu, care se antrenează cu Dinamo, are şanse destul de mici să rămînă în Ştefan cel Mare. Fotbalistul de 32 de ani este curtat de cîteva echipe din străinătate şi, dacă discuţiile se vor concretiza, Bratu va fi lăsat să plece, în urma unei înţelegeri între conducere şi jucător.

675.000 de euro a plătit Dinamo către Inverness, în vara lui 2008, pentru transferul lui Marius Niculae

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (52)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  18 Ianuarie 2012, 17:25
Postat de biancorossi pe 18 Ianuarie 2012, 14:16

inainte sa gratulezi cu apelativul prost pe cineva verifica-ti putin impulsurile si bagajul genetic. cat despre ce nu intelegi sau nu vrei sa pricepi tu, e suficient sa adaug cateva explicatii la postarea aceea care te-a iritat atat toti parametrii lui rus sunt printre cei mai slabi la capitolul mijlocas dreapta din liga 1. mijlocasul dreapta rus a fost veriga slaba la dinamo, dupa plecarea lui torje. nu are viteza, nu face preluari corecte din viteza, nu centreaza eficient 966% din centrari sunt gresite CA DIRECTIE !!!..nu mai vorbim de precizie sau forta necesara sau de efectul necesar, daca stii ce sunt astea). nu are rezistenta. dupa 60 de min gafaie. nu are joc aerian. e f dur.etc.

Mie slabi mi s-au parut si Grigore si Danciulescu. Primul e emotiv, greseste multe pase in zone periculoase pt. propria poarta, e destul de bramburit in careu. Danciu e o legenda, dar de-a noastra, romaneasca. Eu nu stiu de ce ne inchinam unui jucator care, in afara caracterului, nu dispune decat de oportunism! E departe de profilul atacantului modern. Nu intamplator nu a putut pleca mai departe de Turcia si China, nu intamplator suntem atat de departe de fotbalul momentului. Ce performanta poate face un varf care n castiga nici un duel direct cu adversarul, care intoarce 8 din 10 mingi catre propria poarta? Si noi vrem sa ne bazam pe el in retur! De Alexe, chiar n-are rost sa mai zic.

ionut.07
ionut.07  •  18 Ianuarie 2012, 14:51

Pffuu...cati antrenori avem pe la toate colturile si pe mai toate site-urile cu tenta sportiva.Le propun cluburilor sa-i angajeze,ca oricum sunt mai ieftini decat cei din Liga I,ca deh,doar daca e criza,criza sa fie.Peste tot numai tactici,citand dintr-un mare "clasic" al timpurilor noastre zbuciumate:"...viseaza ca antreneaza si noaptea".Nimic de spus. Referitor la articol,se vede ca s-a intors "stimabilul si inegalabilul" Borcea.Asa Porcica,fa-le pe plac nasilor,cumetrilor,ca doar tu ai venit cu ganduri "marete".

conasu_boeru
conasu_boeru  •  18 Ianuarie 2012, 14:09
Postat de biancorossi pe 18 Ianuarie 2012, 13:17

conasule vezi ca sunt niste juniori pe aici care au obiceiul sa faca prosti in fata pe aia de spun ceva mai taios despre dinamo, desi ei insisi sunt dinamovisti. in rest, observatiile tale de mai sus imi par foarte pertinente si corecte.

Comentariul tău...Eu i-am vazut pe viu jucand pe Lucescu Dinu, Dumitrache, Dudu Georgescu, Numweiller si altii si am alta conceptie despre caracter, ambitie si bun simt ! Nu putem gandi toti la fel, fiecare analizeaza lucrurile in maniera proprie !

Vezi toate comentariile (52)
Comentează