FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - STEAUA 1-0

Lăcătuş a aliniat la Bistriţa cea mai vîrstnică echipă a "roş-albaştrilor" din acest sezon » A îmbătrînit Steaua!

Articol de , - Publicat marti, 02 noiembrie 2010 00:00

Din formaţia pe care o folosea Ilie Dumitrescu au dispărut toţi tinerii: Gardoş, Matei, Răduţ şi Bicfalvi.

Fără rezultate, Steaua a renunţat şi la viitor! Fotbaliştii cei mai tineri care au fost rulaţi de la startul sezonului şi pînă acum au dispărut din echipă la Bistriţa. Toţi! Gardoş, Răduţ şi Bicfalvi, internaţionali de tineret, plus Cosmin Matei, internaţional de juniori, n-au mai avut loc în "11"-le lui Lăcătuş. "Fiara" a preferat să folosească numai jucători experimentaţi, jumătate dintre ei cu vîrste în jurul a 30 de ani. A rezultat o medie de vîrstă ridicată: 27,09 ani!

Nu are încredere în "copii"
Dovada că nu întîmplător criteriile lui Lăcătuş i-au îndepărtat pe tineri din lot? Tehnicianul a procedat la fel şi în mandatul precedent pe care l-a avut în Ghencea. Atunci i-a exclus dintre primii 11 pe Surdu, pe Andrei Ionescu, pe Bicfalvi, plus o serie de fotbalişti proveniţi de la echipa a doua, dar care se pregăteau cu "seniorii": Tudose, Liţu, Onicaş, Vlad Rusu. "Militarii" mai au acum în lot un singur fotbalist produs la Centrul de juniori propriu, pe portarul Cezar Lungu, un goalkeeper care n-a apucat însă să debuteze în Liga 1.

Piţurcă i-a selecţionat
Gardoş, Răduţ şi Cosmin Matei au venit la Steaua în vara asta, la cererea lui Victor Piţurcă. Clubul a plătit aproape 1,5 milioane de euro în schimbul lor. Fostul selecţioner îi folosea mai ales pe primii doi. I-a urmat în funcţie Ilie Dumitrescu, cel care a mizat şi pe Matei, dar şi pe Bicfalvi.

9 jucători de pînă în 23 de ani se află în lotul Stelei. Dintre toţi, doar Bogdan Stancu a fost titular contra Gloriei

26,4 ani e media de vîrstă a întregului lot al Stelei, cu o jumătate de an mai mică decît a primului "11" folosit la Bistriţa

26,2 ani a fost media de vîrstă a titularilor Gloriei, cu aproape 11 luni mai tineri, în medie, decît cei 11 stelişti care au intrat pe teren

"Eu am ales să merg pe mîna jucătorilor experimentaţi, gîndindu-mă că vor avea o altă atitudine, mai bună, dar n-a ieşit cum am crezut"
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

"Pentru Cosmin Matei garantez cu capul meu că va ajunge fotbalist mare! Şi Răduţ trebuie să joace mai mult, se vede clar că echipa arată mai bine cu el pe teren"
Gigi Becali, patron Steaua

"Lăcătuş greşeşte cînd îl foloseşte pe Galamaz în locul lui Gardoş! Puştiul ăla iese cu mingea la picior din apărare, se descurcă mult mai bine"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Steaua la Bistriţa:
Tătăruşanu (24 de ani) - Bonfim (29), Galamaz (29), Geraldo (30), Brandan (27) - Ricardo (29), L. Marinescu (26) - Nicoliţă (25), Stancu (23), Szekely (27) - Bilaşco (29)

Tineri care n-au fost titulari:
Cezar Lungu (22 de ani), Gardoş (22), Latovlevici (24), Răduţ (20), Andrei Ionescu (22), Bicfalvi (22), Cosmin Matei (19)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
stinta
stinta  •  02 Noiembrie 2010, 10:23

cat o foast de curajos ca jucator , dar ca antrenor iepuras.... pacat

alpin
alpin  •  02 Noiembrie 2010, 10:02

Grea dilema pentru Lacatus! Tinerii nu stiu, iar batranii nu pot. In plus, arbitrii au alte contracte anul acesta!

cataie
cataie  •  02 Noiembrie 2010, 09:59

lacatus de cate ori a fost la steaua ia distrus pe cei tineri.Eu cred ca nu are nici o treaba cu antrenoratul ,nu poti sa bagi toti impiedicati si un copil care alerga si vrea sa iasa in evidenta sa nu fie nici pe banca de rezerva

Vezi toate comentariile (7)
Comentează