FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

UPDATE Laszlo Balint și-a dat demisia de la UTA!

Laszlo Balint / Sursă foto: GSP
Laszlo Balint / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 14:32 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 18:37

Laszlo Balint (42 de ani) și-a dat demisia de la UTA! Rezultatele modeste din ultimele luni l-au determinat pe cel mai longeviv antrenor din Liga 1 să renunțe la postul său.

UPDATE 18:30 / Ionuț Badea e noul antrenor

Ionuț Badea (46 de ani) este noul antrenor al celor de la UTA

UPDATE 15:37 / Mesajul lui Laszlo Balint, după despărțirea de UTA

La scurt timp după oficializarea despărțirii, Laszlo Balint și-a luat adio de la fanii „Bătrânei Doamne” printr-un mesaj amplu publicat pe contul său de Instagram.

Viața poate fi foarte ciudată, uneori... Ne pune în situații în care suntem obligați să luăm decizii grele, foarte dureroase... În acest moment, și în această situație, pentru binele echipei și al băieților, cea mai înțeleaptă decizie este ca, începând de azi, să nu mai fiu antrenorul echipei... Îi sunt recunoscător domnului Meszar pentru că mi-a acordat onoarea de a antrena o echipă legendară... Îi mulțumesc pentru încrederea pe care a investit-o în mine! De asemenea, mulțumesc tuturor persoanelor din structura clubului, cu care am colaborat extraordinar în toată aceasta perioadă. 

Recunoștința, aprecierile și respectul meu se îndreaptă și către suporteri! Vreau sa ii asigur că am dat tot ce am avut eu mai bun, am investit fiecare strop de energie aici, și am pus tot sufletul și dedicația mea în munca pe care am făcut-o la club! 

Spiritul utist este unic, sunt mândru și recunoscător că am făcut parte din familia utistă ca antrenor, cu siguranță voi rămâne pe viață un fan al echipei! Le mulțumesc jucătorilor, sunt profesioniști desăvârșiți și caractere deosebite! Au muncit enorm și, din păcate, au obținut mult mai puține puncte decât ar fi meritat. Dar să aveți încredere în ei în continuare, vor arăta că sunt cea mai valoroasă echipă și că poartă cu mândrie acest tricou! Voi prețui toată viața mea fiecare moment pe care l-am trăit la Arad în ultimii doi ani și jumătate! 

Au fost momente bune, momente mai puțin bune, însă toate au fost experiențe prețioase pentru mine și mă bucur când privesc în urmă și văd câte s-au realizat în această perioadă! Aradul mi-a oferit multe... Am prieteni aici, oameni dragi mie, care înseamnă mult pentru mine! Rămân același Gyuszi pentru toți!

- Laszlo Balint, fost antrenor UTA

Știrea inițială

Aventura lui Laszlo Balint la UTA a ajuns, oficial, la final. Tehnicianul ar fi împlinit în primăvară trei ani de când se află pe banca „Bătrânei Doamne”, însă seria nefastă din ultimele etpae l-a determinat să ia o decizie cu implicații. Antrenorul nu mai dorește să continue, sperând că plecarea sa de la Arad va produce un șoc echipei, care nu-și mai găsește de mult timp busola.

Care este starea medicală a lui Ivanov după comoția suferită în Dinamo - FCSB » Când revine la antrenamente
DINAMO
Care este starea medicală a lui Ivanov după comoția suferită în Dinamo - FCSB » Când revine la antrenamente

Laszlo Balint și-a dat demisia de la UTA!

Impresarul Bogdan Apostu, un apropiat al arădenilor, dezvăluia în week-end că Balint a intenționat să demisioneze încă din urmă cu o săptămână, când UTA a pierdut pe teren propriu cu Gaz Metan, 0-1. Unii suporteri l-au înjurat pe Balint, iar tehnicianul părea decis încă de atunci să părăsească echipa.

Demisia lui Laszlo Balint a fost cu greu acceptată de Alexandru Meszar, finanțatorul arădenilor, care a făcut eforturi pentru a-l întoarce din drum pe Balint. În zadar!

Laszlo Balint și-a dat demisia de la UTA!
Relația dintre Laszlo Balint și UTA a ajuns la final

După 23 de etape, UTA ocupă locul 10 în clasament, cu 28 de puncte. Arădenii sunt la 7 puncte de ultimul loc care asigură prezența în play-off, obiectivul „Bătrânei Doamne” fiind, în mare parte, compromis.

UTA trece printr-o criză de rezultate fără precedent de la revenirea pe prima scenă. Arădenii n-au mai câștigat în Liga 1 din 25 octombrie, când învingeau la scor de neprezentare Clinceniul lui Ionuț Chirilă. Din acel moment, trupa lui Balint a contabilizat cinci înfrângeri și cinci rezultate de egalitate.

UTA are 3 posibili înlocuitori pentru Balint

Cum plecarea lui Laszlo Balint a devenit o certitudine, clubul e deja în căutarea unui înlocuitor. 

Sursele GSP.ro au aflat că 3 nume cunoscute sunt pe lista arădenilor: Leo Grozavu, Ionuț Badea și Mihai Teja. Primul, liber de contract după despărțirea de Sepsi, e favorit să-i ia locul lui Balint.

Ionuț Badea n-a mai antrenat din primăvară, când a retrogradat cu Astra Giurgiu în liga secundă. Mihai Teja e la rândul său liber de contract, ultima oară activând la Gaz Metan, de care s-a despărțit în septembrie 2021.

„Aș minți să spun că n-am auzit despre o posibilă discuție cu UTA. Știu că sunt pe lista lor, dar n-am avut până acum o discuție concretă. Știu că m-ar interesa un club cum e UTA, cu tradiția și suporterii pe care îi are, cu un stadion frumos, cum e cel al lor. 

Dar, până la a ne înțelege, este cale lungă. Vreau să avem o discuție concretă, punctuală și, apoi, sigur că putem ajunge la o înțelegere și că vom colabora. Tot ce pot să spun e că dacă voi merge acolo după meciul cu Sepsi de etapa asta”, a declarat Leo Grozavu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Clubul UTA anunță încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul Laszlo Balint. Despărițirea s-a oficializat de comun acord și la solicitarea antrenorului. Este un moment pe care nu ni-l doream să se întâmple acum și mai ales în acest mod. Țelul nostru comun ar fi trebuit să facă această călătorie împreună mult mai lungă. Din păcate fotbalul este un fenomen imprevizibil și de multe ori nedrept, aduncându-ne în situația ca uneori să alegem tratamente dureroase pentru a preîntâmpina o acutizare a bolii. 

Pentru UTA, Laszlo Balint va rămâne antrenorul alături de care am reușit promovarea și apoi consolidarea în prima ligă. Nu vom uita niciodată faptul că la venirea sa la Arad, echipa nu avea nicio perspectivă de promovare iar atmosfera din jurul ei devenise una de resemnare și chiar dezinteres. Priceperea sa tactică, ambiția și mentalitatea sa de învingător ne-au transformat în doar câteva săptămâni într-o forță a campionatului, ne-au readus în prim planul fotbalului românesc dar mai ales a reaprins scânteia spiritului utist. Despărțirea noastră este un sacrificiu făcut de ambele părți tocmai pentru a nu periclita rezultatul muncii sale. 

Însă continuăm să avem încredere în calitatea profesională și umană a lui Laszlo Balint așa cum nu ne îndoim că și UTA va rămâne un reper important în cariera sa de antrenor, inclusiv din punct de vedere sentimental. Îi dorim mult succes pe mai departe și îi mulțumim pentru toată munca sa la UTA!

- Comunicat UTA

VIDEO Bogdan Apostu, declarații după Rapid - UTA 1-1: „Echipa asta are nevoie de un sobor de preoți”

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO „A vrut să-și dea demisia, fanii l-au înjurat” » Momente tensionate la UTA

Laszlo Balint, uluit după meciul cu Rapid: „Eu n-am înțeles! Vreau să revăd”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
395169085516796
György Pauli  •  01 Februarie 2022, 08:34

Hai acasă, Gyuszi....Brașovul are nevoie de oameni ca tine.

2851798574849396
Vlad Ciprian Flavius  •  01 Februarie 2022, 06:56
Postat de dora pe 31 Ianuarie 2022, 15:00

Greseala lor este ca au acceptat toate gloabele aduse de Bogdan Apostu, un impresar mai influent decat ar trebui, la aceasta echipă !

Si el nu a vazyt jucatorii aia?! Au fost adusi de prietenul lui impresarul! El si dat acceptul fara discutie!Despre xe vorbim? Nu plangea el canu are ce antrena si ca valoarea jucatorilor nu e ce trebuie? Le a dat in cap lui Hora si Antal care i au dat goluri de multe puncte cu toate pacatele lor! Il cam zapacisr "sucesul" si pe mister. Are un post de analist tv asigurat ca vorbeste mai frumos decit antreneaza. Si a aratat limitele tactice la jocul cu Rapid! Om in plus si 1 0 scorul lui favorit!

2851798574849396
Vlad Ciprian Flavius  •  01 Februarie 2022, 04:00

Pana semnezi cu urmatoarea exhipa poti linistit sa ataci o pozitie de analist tv.Sa le explici despre tranzitia pozitiva si lunga si pe a doua. Sunt pline televiziunile de *** asa incat tu ai mai ridica ratingul ca sincer sa fiu vorbesti mai frumos decit antrenezi. Te cam zapacise "sucesul" la un moment dat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează