FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Laszlo Balint și culisele demiterii de la Craiova: „Atunci mi-am dat seama! Nu au avut niciun argument”

Articol de GSP - Publicat luni, 29 august 2022 20:10 / Actualizat luni, 29 august 2022 20:23

Aflată la cel de-al treilea sezon, emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” l-a avut ca invitat pe Laszlo Balint, fostul antrenor al Universității Craiova. Tehnicianul a vorbit despre perioada petrecută în Bănie și motivele pentru care a fost dat afară de olteni, chiar după victoria în derby-ul cu rivala din oraș. În total, Balint a avut la CSU șapte meciuri, palmaresul său fiind: două victorii, trei egaluri, două înfrângeri

- Bine ai venit, Gyorgy Laszlo Balint. Acesta e numele complet din buletin.
- Da, acesta este, dar toată lumea îmi spune Gyuszi. Așa mi-a rămas de mic copil, chiar dacă nu este trecut în acte.

- Bun, hai să începem cu sfârșitul. Ai fost antrenor la Craiova, dat afară după șapte meciuri de campionat. 
- Exact.

- Două victorii, trei egaluri, două înfrângeri. O decizie care a căzut așa, ca din senin. Pe tine te-a surprins?
- Categoric neplăcut și gustul amar al acestei dezamăgiri cauzate de demiterea de la Craiova este și acum și cred că va fi greu de șters, pentru că reușisem o victorie foarte importantă pentru club în derby-ul cu rivala din oraș. Eu cred că era o victorie care debloca într-o oarecare măsură situația, pentru că exista o lipsă de încredere în urma anumitor rezultate. Inclusiv acel meci din Polonia cu Zorya. Am făcut un joc destul de modest.

- Și ai simțit că victoria contra rivalei...
- Deblocase situația. A doua zi după meci, în momentul în care am ajuns la baza de pregătire, i-am văzut pe jucători. Erau, nu neapărat euforici, dar erau foarte bine dispuși. Era normal. Starea de spirit după o victorie este una specială. Chiar aveam foarte mare încredere că putem să folosim bine zilele premergătoare returului cu Zorya. Aveam mare încredere că putem să întoarcem rezultatul și să ne calificăm, dar asta a fost. M-au demis.

- Păi, și despărțirea cum a avut loc?
- Decizia am simțit-o în momentul în care l-am văzut pe Marian Copilu, directorul sportiv. Mi s-a comunicat imediat după antrenament. M-a rugat Marian să mergem în birou la el. Asta a fost situația. Nu m-am cramponat de nimic din contract pentru că până la urmă clubul nu a avut niciun argument contractual, să spunem juridic, de care să se lege la această demitere. Dar am considerat că dragoste cu sila nu se poate. Mai departe au fost discuțiile legate strict de hârtia de reziliere și asta a fost.

- Dar n-aveai nicio clauză în caz că ești dat afară?
- Clauză în ceea ce privește rezilierea unilaterală din partea clubului era doar la data de 14 noiembrie. Eu am acceptat această clauză care se referea la poziția în clasament și numărul de puncte față de primul loc. Adică clubul ar fi avut dreptul de a rezilia unilateral contractul în cazul în care distanța față de primul loc ar fi fost mai mare de nouă puncte.

- De ce la data de 14 noiembrie?
- Pentru că atunci era întreruperea cauzată de Campionatul Mondial și probabil că era un termen în care munca mea ar fi fost evaluată în ceea ce privește numărul de puncte acumulat în clasament. Legat de Conference n-am avut nicio clauză. Am avut un bonus, e adevărat, dar nicio clauză care să permită clubului să rezilieze unilateral contractul în cazul unei necalificări.

Universitatea Craiova și-a prezentat ultima achiziție
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Universitatea Craiova și-a prezentat ultima achiziție

- Încerc să-mi imaginez ce simte un antrenor căruia i se comunică așa, ca din senin, că e dat afară.
- Am încercat și eu să-mi explic. Am încercat în primul rând să-mi fac o autoanaliză, să încerc să găsesc anumite aspecte la care aș fi putut să fiu mai bun. De greșit, greșim cu toții. Aș fi ipocrit să spun că am făcut toate lucrurile impecabil la Craiova.

- Ce-ți reproșezi? De ce-ți pare rău?
- Mi-aș fi dorit și eu mai mult decât oricine să avem rezultate mai bune și să avem mai multe puncte în clasament. Până la urmă, echipa era în Conference, se calificase după primul tur, avea șanse reale să treacă și de Zorya. Mi-aș fi dorit și eu ca echipa să arate altfel la exprimare, dar și aici au fost multe aspecte care au influențat acest lucru. Una peste alta, eu tot ce pot să spun e că sunt cu conștiința împăcată pentru că, așa cum am spus la conferința de prezentare, am mers acolo să muncesc și am făcut acest lucru de dimineață până seara. Chiar am muncit foarte mult la Craiova și mi-am dorit foarte mult să reușesc.

- Decizia ți-a fost comunicată de Copilu, dar cu Rotaru n-ai vorbit deloc?
- Nu! I-am trimis un mesaj, după ce am fost înștiințat de această decizie, în care i-am mulțumit pentru colaborare. Am considerat că e un gest minim prin care să-i mulțumesc, chiar dacă această despărțire a fost așa cum a fost. Eu așa am considerat! Aici nu a fost o despărțire de comun acord, iar clubul și-a asumat acest lucru. Adică și-a asumat faptul că mă dă afară inclusiv public. Eu pot să zic că până la un anumit punct am comunicat și am colaborat destul de bine cu domnul Rotaru, chiar dacă sunt convins că și dânsul și-ar fi dorit ca anumite transferuri să se facă un pic mai repede, în așa fel încât echipa să fie mult mai pregătită pentru tot ce a însemnat debutul de sezon.

CITEȘTE ȘI:

Mirel Rădoi, fair-play după ce a ratat grupele Conference: „Jucătorii care își controlează trăirile se califică. Trebuie respectați”
HAPOEL BEER SHEVA - CSU CRAIOVA 1-1 (5-4 d.pen.)
Mirel Rădoi, fair-play după ce a ratat grupele Conference: „Jucătorii care își controlează trăirile se califică. Trebuie respectați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 August 2022, 10:56

...s daniel1972...esti un mare analist ...chiar tii cu CSU sau esti un dusman al ei ?...te duci pe stadion ?...de cand nu ai mai vazut un meci de al nostru ?...daca esti prost de ce nu taci sa ne lasi pe noi in durerea noastra ...LB a fost antrenorul care ne trebuia pentru castigarea campionatului ...acum cu Mirel nu mai vorbeste nimeni de asta ...sa ne calificam in play off ...cica ...si pe urma ...aiurea ...

elgabri
elgabri  •  30 August 2022, 03:42
Postat de sdaniel1972 pe 29 August 2022, 20:41

Echipa arata jalnic si acum, si chiar din cauza acestui antrenor. A avut tmp destul sa lucreze cu jucatorii. Cred ca in ultii ani, niciodata nu a aratat asa rau echipa, asa ca merita demis!

Cu Radoi castigati campionatul si cupa ;))

sdaniel1972
sdaniel1972  •  29 August 2022, 20:41

Echipa arata jalnic si acum, si chiar din cauza acestui antrenor. A avut tmp destul sa lucreze cu jucatorii. Cred ca in ultii ani, niciodata nu a aratat asa rau echipa, asa ca merita demis!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează