FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD

Prima reacție oficială a celor de la UTA după acuzele oltenilor: „Dacă stăm și plângem, haideți să mergem la volei, că acolo este fileu!”

Laszlo Balint
Laszlo Balint

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 august 2021 10:19 / Actualizat sambata, 21 august 2021 10:22

Lazlo Balint, antrenorul celor de la UTA Arad, a oferit o primă reacție după acuzele venite din partea oltenilor de la CSU Craiova privind duritatea dusă la extrem pe care arădenii au avut-o în meciul direct.

După ce patronul Craiovei, Mihai Rotaru, a acuzat dur arbitrajul din meciul UTA - CSU Craiova, scor 1-0, Lazlo Balint a ținut să precizeze că și cei din tabăra adversă au avut intrări agresive, mai mulți jucători ai arădenilor având probleme după meci.

"Nu am vrut să vorbesc, dar am fost scoși în toată media drept cea mai agresivă echipă din Liga 1. Am fost arătați cu degetul de parcă suntem asasinii Ligii 1. Într-adevăr, au fost două dueluri mai tari pentru jucătorii Craiovei, dar nu spune nimeni că doi jucători de-ai noștri au ieșit pe targă. 

Nu spune nimeni că Miculescu a ieșit accidentat în urma unui contact la care arbitrul nici măcar nu a fluierat fault, iar până acum două zile ne temeam de ce e mai rău în ceea ce privește starea sa de sănătate. 

În rest eu nu cred că au fost loviți fără minge, eu nu cred că au existat contacte pe care să nu le vezi și între fotbaliștii foarte buni din campionatele tari ale Europei. 

În fotbalul de nivel înalt, există astfel de dueluri. Da, într-adevăr, există dueluri în care un jucător poate să se folosească de forță mai mult decât celălalt, există posibilitatea ca unul să iasă un pic mai șifonat dintr-un anumit contact, dar, să nu se uite, fotbalul este sport de contact. 

Dacă vrem să stăm și să plângem că suntem atinși, păi atunci haideți să mergem la volei că acolo este fileu. Nu încurajez lovirile, nu încurajez jocul nesportiv niciodată. 

Tot timpul le-am spus jucătorilor să aibă grijă la cartonașe și să-și controleze atacurile. Dar nici nu pot să le spun băieților să nu-și atingă deloc adversarii, să nu cumva să se lovească aceștia, iar apoi să plângă după meci, la interviuri”, a spus Balint potrivit Sport.arad

Oltenii nemulțumiți de arbitrajul lui Adrian Cojocaru

Un moment tensionat a avut loc în minutul 22, când Roger l-a lovit cu cotul pe Nicușor Bancu și a primit doar cartonaș galben de la arbitrul Adrian Cojocaru. Fundașul oltenilor s-a plâns la interviul de după joc că are „dinții făcuți praf”.

 Internaționalul român a avut un discurs dur și consideră că Universitatea Craiova este mereu dezavantajată de deciziile arbitrilor.

Trebuie să-mi repar dintele acum, după intrarea lui Roger. M-a lovit cu cotul! Am dinții făcuți praf și arbitrul îmi spune că protejează mingea adversarul. E incredibil! Trebuie să facem ceva cu arbitrajul. Ne călcau, ne loveau cu cotul. Noi dacă facem ceva, trebuie să primim 5 etape de suspendare. Ei au jucat foarte dur! Ăsta nu a fost fotbal, a fost altceva
-Nicușor Bancu, CSU Craiova

Atmosferă frumoasă, așa e când sunt spectatori. În prima repriză am jucat bine. Am produs un fotbal bun. Din păcate, ni s-a răspuns cu multe durități. Îmi asum ce spun. E clar că sunt două cartonașe roșii pe care Cojocaru trebuia să le dea lor. O prestație jenantă a arbitrului! Uitați-vă la faultul lui Hora, asistentul era chiar acolo. Dacă nu vezi asemenea intenție... Plus cotul la Bancu. Rușinoasă prestație! Nu vii la o asemenea sărbătoare, așa cum a fost la Arad, cu atâta lume în tribune, să faci așa ceva... Și cred că am avut penalty la Baiaram, deși nu văd foarte bine pe reluări
-Sorin Cîrțu, președinte CSU Craiova

Citește alte știri despre fotbalul românesc:

Adrian Porumboiu reacționează după ce Marius Șumudică a amenințat că publică mesaje din perioada Vaslui: „Hai să fim serioși. Astea sunt copilării”

Ruptură TOTALĂ! Ieșirea lui Gigi Becali l-a lăsat pe Edi Iordănescu fără unul dintre cei mai valoroși fotbaliști

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
dansy
dansy  •  22 August 2021, 10:25

Marele antrenor Balinț confunda fotbalul nostru cu cel american!Bai băiatule crezi ca așa merge?Te înșeli amarnic.In loc sa-ți ceri scuze vii aici și ne dai lecții de fotbal “bărbătesc”Nu ți/e Rușine!

opinca_de_aur
opinca_de_aur  •  21 August 2021, 18:28

Intrarile dure nesanctionate corespunzator duc la razbunari si riposte. Rotaru s-a plans, dar vede numai provocarea, nu si raspunsul. Balint face pe printesa, dar stie bine ca are maciucari in echipa. Daca ar fi avut 2 rosii in prima repriza, cum era normal, ar fi stat mucles. Pacat de meci, ca s-a jucat totusi binisor, pentru nivelul romanesc. Echipe echilibrate, meci de 1x2 de la inceput.

fly_vyp
fly_vyp  •  21 August 2021, 16:59
Postat de whiteredarad pe 21 August 2021, 14:41

A trecut Craiova, urmeaza Voluntari, astia ...ca toti cei din Bucuresti ,...isi aduc si arbitrii...din Bucuresti. Cu ce o fi mai bun Mladenovici decit Hategan ? Nu cred ca voi mai apuca sa vad Hategan arbitrand UTA, pe Fesnic..arbitrand CFR-ul, si nici pe Coltescu sau Gaman arbitrand... cele doua din Craiova. Cred ca fluierasii din Bucuresti...au doua perechi de fluiere ! Sint " barbati....ascultatori "

poate veti ajunge din nou in ligile inferioare daca se stabileste ca patronii vostri au dat spaga, pentru a promova.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează