FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Laurenţiu Reghecampf a plecat supărat, dar alţi antrenori se înghesuie să-i ia locul! Au apărut două variante noi

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 12 iunie 2014 16:59

Oleg, fost tehnician al roş-albaştrilor în 2005, e liber de contract şi e dispus să revină. Pe listă mai există Krasimir Balakov, fostul mare fotbalist, şi încă un bulgar, Ivailo Petev, ex-Ludogoreţ, pe care l-a recomandat Reghecampf.

Becali amînă alegerea unui înlocuitor pentru Reghecampf, antrenorii se înghesuie să ocupe locul de pe banca Stelei! Argăseală şi restul oamenilor rămaşi în club sau în anturajul roş-albaştrilor primesc zilnic propuneri de antrenori, fie direct, fie prin impresari. S-au strîns zeci de nume autopropuse!

Favoritul suporterilor
Oleg Protasov, 50 de ani, e liber după ce s-a despărţit de Dinamo Minsk şi e disponibil pentru roş-albaştri. Protasov a mai condus-o pe Steaua în a doua jumătate a anului 2005 şi a rămas unul dintre antrenorii favoriţi ai fanilor, graţie stilului spectaculos pe care-l avea echipa în mandatul său. Dar a ratat calificarea în grupele Champions League, eliminat de Rosenborg în play-off, şi a lăsat echipa pe locul al doilea după jumătate din campionat.

A plecat la Dnepr, atras de posibilitatea de a lucra la el acasă şi de salariul mai bun, însă cota i-a scăzut între timp. De cînd a părăsit România, cariera sa nu conţine nici o realizare importantă. A mai bifat alte patru cluburi: Kuban Krasnodar, Iraklis Salonic, Astana, din Kazahstan, şi Dinamo Minsk.

Şi Balakov vrea
Prin agent, s-a propus în Ghencea şi Krasimir Balakov. Fostul mare mijlocaş bulgar, o legendă a lui Stuttgart, are 48 de ani şi a antrenat-o ultima oară pe Kaiserslautern, în a doua ligă germană. La Kaiserslautern, un "uriaş adormit" al Germaniei, a fost preparator fizic Thomas Neubert, înainte să-l recruteze Reghecampf pentru Steaua.

Reghe a jucat şi el pentru o scurtă vreme la adversara Craiovei din semifinala de Cupa UEFA din 1983. Balakov mai are în istoric, ca "principal": Grasshopper, Saint Gall, Cernomoreţ, Hajduk Split.

Reghe şi-a propus colegul
Pe lîngă Ionuţ Chirilă, pe care Becali nu-l acceptă, Reghecampf a mai făcut o propunere înainte să plece la Al Hilal. Ivailo Petev, 38 de ani, e sugestia lui Laur pentru Steaua. Petev a cîştigat de două ori campionatul cu Ludogoreţ şi de un an o conduce pe AEL Limassol. Ca jucător, a fost coleg cu Reghecampf în Bulgaria, la Litex Loveci, spre finalul anilor '90.

Alt nume mare: Asanovici
Un nume pe care steliştii îl iau în calcul e cel al lui Alioşa Asanovici. Fostul internaţional croat nu a antrenat pe nimeni ca "principal", a fost doar secund la "naţionala" Croaţiei şi la Lokomotiv Moscova, joburi pe care le-a îndeplinit între 2006 şi 2013.

Trecutul de fotbalist e mult mai tare decît cel de antrenor: mijlocaş, el a bifat cluburi importante, precum Hajduk, Montpellier, Napoli, Panathinaikos. Antonio Asanovici, fiul lui Alioşa, a fost legitimat la Dinamo în sezonul recent încheiat, dar stoperul a dezamăgit şi "cîinii" l-au pus pe liber, aşa că Asanovici senior nu-şi va înfrunta fiul în derby dacă va ajunge să-i preia pe roş-albaştri.

Se autopropune şi secundul lui Rehhagel
Alt CV înaintat spre Ghencea e al lui Ioannis Topalidis, un grec născut în Germania, fost secund al "naţionalei" Greciei. Topalidis a fost asistentul lui Otto Rehhagel la "naţionala" Greciei la Euro 2004, turneul istoric pentru eleni, pe care l-au cîştigat învingînd în finală Portugalia lui Figo, cu 1-0.

A lucrat pentru federaţia de la Atena între 2001 şi 2010, numai ca antrenor secund. La 51 de ani, cariera de "principal" a lui Ioannis e, practic, inexistentă. A pregătit-o în 2012 pe Paphos, din Cipru, la conducerea căreia a rezistat numai 8 etape.

Doar favoritul îl refuză
Visul lui Gigi Becali de a-l numi antrenor principal la Steaua pe Gică Hagi are şanse zero de materializare. Patronul Viitorului a declarat la TVR că exclude venirea în Ghencea: "Nu mă deranjează deloc că tot se vorbeşte de mine că voi veni la Steaua, dar o spun pentru ultima dată: nu vin la Steaua şi nici la o altă echipă din campionatul românesc! Accept să preiau doar echipa naţională, dacă mă va căuta Federaţia vreodată. Nu vreau să renunţ la Viitorul, la proiectul pe care-l am aici".

27 de meciuri în toate competiţiile a prins Prostasov ca antrenor al Stelei: 13 victorii, 9 remize şi 5 înfrîngeri

6 luni a stat Protasov pe banca Stelei, de pe 20 iunie 2005 pînă pe 15 decembrie 2005

619430-cote-antrenori-steaua.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
ortega
ortega  •  30 Mai 2014, 15:58

Milioane de variante , și până la urma ajung tot la Pippi Slughiță ...

bandoleros
bandoleros  •  30 Mai 2014, 14:35
Postat de unico_biancorossi pe 30 Mai 2014, 13:51

bun, sa recapitulam : teja, hagi, stoichita, titi, lacatus, galca, topalidis, asanovic, petev, balakov, protasov. nu e mai bun zavarov ? sau aleinicev ?..))

Ce echipa buna de fotbal am face cu astia!

lukasoil17
lukasoil17  •  30 Mai 2014, 14:11
Postat de bandoleros pe 30 Mai 2014, 12:33

Nu ar fi rau nici Ivailo Petev, cel care a fost la Ludogoret.

ar fi cel mai potrivit....

Vezi toate comentariile (31)
Comentează