FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CONCORDIA 2-0

Laurenţiu Rus: "Torje era genial, eu sînt muncitor!"

Rus (26 de ani) a fost adus la Dinamo în 2009, de la Liberty Salonta
Rus (26 de ani) a fost adus la Dinamo în 2009, de la Liberty Salonta

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 03 octombrie 2011 21:51

Laurenţiu Rus nu promite "floricele" şi goluri spectaculoase, dar spune că se va dărui necondiţionat pentru echipă


- Laurenţiu, te-ai gîndit la începutul sezonului că vei deveni om de bază la Dinamo?
- Anul trecut, cu Andone, timp de şase luni am jucat doar un meci în Ştefan cel Mare, restul numai în liga a doua. Am plecat apoi împrumut la Tîrgu Mureş într-o formă sub nivelul mării, iar acolo am găsit oameni dispuşi să mă ajute. Cînd m-am întors la Dinamo, din punct de vedere mental stăteam excelent şi mai mult decît OK din punct de vedere fizic.

- Cum e să fii comparat cu Torje?
- Nu simt că se pune presiune pe mine, dar eu sînt doar un fundaş dreapta care joacă acum mai sus şi care munceşte foarte mult. Torje avea sclipiri, iar cînd jocul nu mergea, inventa un dribling, un şut, o pasă, o centrare de gol. Atuurile mele sînt muncă şi iar muncă.

- Fundaş sau mijlocaş dreapta?
- Prefer fundaş, dar încep să mă obişnuiesc şi ca mijlocaş. Important e că domnul Ciobotariu e mulţumit de randamentul meu. Mai am mult de lucrat. Ca apărător eram mereu cu faţa la adversar, vedeam ce vrea să facă, acum primesc mingea cu spatele la el şi trebuie să scap printr-o preluare, un dribling. Învăţ, nu mi-e frică de muncă. Exersez şi centrările, şi driblingurile pentru că e nevoie.

- Ai avut vreun moment de cumpănă în carieră?
- Slavă Domnului!, am fost ferit de accidentări şi m-am putut antrena mereu la capacitate maximă. În schimb, am muncit foarte mult ca să ajung aici şi mă voi zbate în continuare să devin şi mai bun.

4 pase de gol a reuşit Rus în cele 11 meciuri jucate în acest sezon, în toate competiţiile

"Nu mă pierd prin atac pentru că ştiu cum e să fii fundaş şi să vrei să vină mijlocaşul să te ajute. Bag şi alunecări, încerc şi să driblez, fac de toate, numai să cîştige echipa"
Laurenţiu Rus, mijlocaş Dinamo

"Am jucat în Ungaria şi chiar dacă nu sînt prea talentaţi şi nivelul campionatului lor e mai slab, sînt mai profesionişti. Acolo fotbalistul e cel mai important om din club!"
Laurenţiu Rus, mijlocaş Dinamo

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
meka
meka  •  04 Octombrie 2011, 11:08

Nu are rost sa il compari pe Torje cu orice alt jucator din Liga 1. Poate Sanmartean se mai apropie de el dar din pacate se apropie totodata si de sfarsitul carierei.

adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  04 Octombrie 2011, 09:47

Multa bafta Rus!!!

mihaienache
mihaienache  •  04 Octombrie 2011, 07:23

pune mana si da cateva zeci de centrari pe sedinta de antrenament ca ai centrat numai in pch pana acuma...cum prindeti 2 meciuri titulari cum incepeti sa latrati la gsp...vedetelor

Vezi toate comentariile (3)
Comentează