FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA I RAPID - POLI IAŞI 3-0

Le prieşte!

Articol de - Publicat joi, 10 aprilie 2008 00:00

Rapid a obţinut a doua victorie în Giuleşti cu porţile închise, după episodul “Bricheta” din derbyul cu Steaua.

Meci special în Giuleşti, fără spectatori şi cu antrenorii principali suspendaţi, dîndindicaţii din tribună. Cadru deplorabil, dar măcar aşa telespectatorii Antenei 1 au avut posibilitatea să vadă al doilea joc întreg disputat de rapidişti acasă după “episodul Bricheta” . Primul a fost cel cu Ceahlăul, cîştigat lejer, cu 5-1.

IAŞIUL A JUCAT DESCHIS
Întîlnirea a avut un ritm destul de alert, nu însă şi strălucirea pe care o dă, de obicei, tribuna de sub po dul Grant. Ame ninţaţi de spectrul retro gradării, moldovenii le-au dat o replică dîrză gazdelor. Nu s-au băgat cu fundul în poartă, cum fac mai toate echipele mici în fieful granzilor, ci au ieşit la joc, foarte sus, lucru care i-a cam incomodat pe alb-vişinii.

GRIGORE CA ILIE NĂSTASE
Poli a tras primul semnal de alarmă pe contraatac (6), Naidin şi A. Cristea semănînd panică în careul advers. Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a aparţinut însă Rapidului, prin Pancu (20). Presiunea giuleştenilor s-a accentuat, iar după ratarea lui Burdujan (24), Nicolae Grigore a deschis scorul în minutul 31, cu un lob liftat a la Ilie Năstase, de la 18 metri, peste portarul lui Poli, ieşit în întîmpinare.

PANCU PRECUM TOMBA
Învingătoarea celor doi lideri, Steaua şi CFR Cluj, e vorba de trupa lui Ionuţ Popa, n-a putut ţine pasul cu feroviarii aspiranţi la Cupa UEFA, şi a cedat definitiv în partea secundă. Pancu (61) a făcut 2-0 după ce a slalomat ca Alberto Tomba prin apărarea Iaşiului, iar Buga (82) a pecetluit rezultatul final, 3-0, servit ideal în faţa porţii de Boya.

2 e numărul golurilor reuşite de Pancu în acest sezon

“Am ieşit, la un moment dat, cu mingea la picior din poartă şi aş fi continuat acţiunea, dar nu a apărut nici un coechipier la un-doi. N-am avut nici o emoţie, chiar dacă am alunecat un pic. Nu-mi permit să risc”
DANI COMAN

“Jucăm mai degajat fără public. Fanii creează o anumită presiune, dar uneori ne mai şi ajută”
DANIEL PANCU mijlocaş Rapid

“Mă bucur că am profitat de paşii greşiţi făcuţi de Dinamo şi de Poli Timişoara, sper să cîştigăm şi de acum încolo”
EMIL DICĂ mijlocaş Rapid

ŞTIRILE MECIULUI

L-a iertat pe Buga
Marian Rada l-a lăsat pe Ranko Despotovici în tribună şi l-a înlocuit pe sîrb, în lotul de 18, cu Mugurel Buga. “Pele” a ameninţat la începutul săptămînii că va pleca în vară, dacă nu e folosit mai des. “Problema e la el, să nu se mai plîngă atît!”, i-a replicat Rada. Buga nu a jucat nici un minut în ultimele trei partide, adică după ce Mircea Rednic şi-a dat demisia. Despotovici a stat în tribună alături de Vasco Matos, şi el rămas pe dinafară.

Alături de Perjă
Rapidiştii au ţinut un moment de reculegere înaintea partidei, în memoria tatălui lui Dănuţ Perjă, decedat luni. Maftei şi colegii lui au intrat pe teren cu un banner mare, dedicat colegului lor, pe care scria “Sîntem alături de tine”. Perjă a fost învoit de Marian Rada de la antrenamente încă de la sfîrşitul săptămînii trecute, din cauza problemelor de sănătate pe care le avea tatăl său.

Leonard: “Iau note mari!”
Philippe Leonard s-a lăudat în presa din Belgia cu prestaţiile din Liga I: “Nu numai că joc constant, dar iau şi note mari în ziare! Campionatul din România e unul cu jucători foarte tehnici. Trebuie să prindem neapărat un loc de cupe europene şi sper chiar să revin la echipa naţională”. Leonard, 34 de ani, a fost căpitanul
“dracilor roşii” în trecut, dar n-a jucat deloc aproape un an înainte să vină la Rapid, după despăr ţirea de Feyenoord. Media no te lor gsp ale fundaşului e 5,8, prin tre cele mai mici ale alb-vişiniilor.

L-a certat pe Cesinha
Daniel Pancu şi Cesinha au primit cîte un cartonaş galben pentru că ţipau unul la altul pe teren! Brazilianul a cerut un fault, în finalul primei reprize, dar arbitrul Colţescu a lăsat jocul să continue. Cesinha a protestat îndelung, iar Pancu a intervenit ca să-l liniştească: “Gata, Cesar, am zis gata!”. Cum sud-americanul nu
s-a oprit, antrenorul secund a început să-l certe cu voce tare, iar “centralul” i-a avertizat pe amîndoi.

Taher a venit cu Rolls
Fathi Taher s-a întors din Vietnam şi a asistat la al doilea joc al Rapidului, după derby-ul cu Steaua. Iordanianul, care a preluat 58,8 la sută din acţiunile giuleştenilor, a sosit cu un Rolls Royce alb imens (foto), cu care suporterii s-au pozat după aceea în faţa intrării la tribuna oficială.
George Copos şi Constantin Toma, preşedintele CA, l-au urmat pe Taher, dar cei doi n-au mai venit împreună, aşa cum s-a întîmplat la Constanţa.

“Scor de neprezentare”
Marian Rada e fericit: are două victorii şi un egal ca “principal”. “Cînd cîştigi cu 3-0, pare scor de neprezentare, dar adevărul e că nu ne-a fost chiar aşa uşor cu Iaşiul. Ne mai trebuie 3-4 victorii la rînd, ca să ne consolidăm locul pe podium. Nici nu concep ca Rapid să nu joace în Europa în sezonul viitor!”, a declarat
antrenorul după meci.

Popa: “Jucători de doi bani!”
Ionuţ Popa şi-a desfiinţat elevii: “Cu jucători de doi bani nu poţi să scoţi un rezultat bun pe Giuleşti. Îmi pare rău că sînt plătiţi pentru ce fac, nici apă n-ar merita! Au fost penibili! Mai bine mă las de fotbal decît să-i mai antrenez, doar contractul scandent în vară mă mai ţine aici. Eu îmi tai capul dacă nu execut mai bine o lovitură liberă decît Sfîrlea, chiar şi încălţat în pantofi şi îmbrăcat la costum”.

“Merită să fie campioană”
Daniel Pancu a făcut o declaraţie surprinzătoare: “Numai Steaua şi Urziceni merită să ia titlul, pentru parcursul pe care l-au avut şi pentru jocul prestat “. Dani Coman (foto) nu este însă de acord cu colegul său. “Dacă ar fi cîştigat meciul cu noi pe teren şi nu prin birouri, atunci poate ar fi meritat steliştii să fie campioni. Într-adevăr, au un grup unit şi un jucător foarte talentat care ne-a dat trei goluri: Gigi Becali”, a spus portarul rapidist.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
 •  11 Aprilie 2008, 00:34

in prima faza steaua a invitat dinamo innliga camp,dar nu au vrut!!!am luat o d la cluj,sa moara astfel.dupa, a venit randul rapidului,dar nu vreau nici ei!!sa moara si ei!!super oferta sa incheie aici!!jucati inm uefa p. r.os.tilor!!bv steaue e singura kre merita direct in liga,e meritu ei!

 •  10 Aprilie 2008, 13:23

Atentie! Onut de la Poli Iasi a pariat 8 bilete de cate 3 milioane fiecare pe victoria Rapidului la handicap. Am vazut cu ochii mei biletele. Totul s-a intamplat in Iasi, la agentia Astra de langa mine. Eu eram in spatele lui, la coada. Parca jucatorii nu au voie sa parieze. Evident ca am pus si eu acelasi lucru, cu 1 milion, dar m-am ars pe Dinamo. :)

 •  10 Aprilie 2008, 11:45

bravo rada .rapidist cu sufletul.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează