FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Legendă la ambele echipe, un fost mare jucător prefațează pentru Gazeta duelul de tradiție din Liga 1: „Regret că au ajuns în situația asta, dar văd o schimbare”

Remus Vlad / FOTO: Raed Krishan +21   FOTO
Remus Vlad / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2023 13:19 / Actualizat luni, 20 martie 2023 14:37

Remus Vlad (77 de ani), fostul mare fundaș al lui FC Argeș din anii ‘70, campion cu alb-violeții în urmă cu cinci decenii și legat sentimental și de Universitatea Cluj, a prefațat duelul dintre marille sale iubiri, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul mare fundaș a evoluat la Pitești între 1968 și 1974 și a fost căpitan în marea echipă a Argeșului care o învingea în Trivale pe Real Madrid. După încheierea carierei, Remus Vlad a antrenat-o mai bine de șapte ani pe Universitatea Cluj, astfel că duelul „Șepcilor Roșii” cu FC Argeș are o semnificație aparte pentru septuagenar. 

Hunedoreanul a vorbit despre situațiile complicate ale celor două, evitând, cu eleganța-i caracteristică, să ofere un pronostic pentru duelul de pe Cluj Arena.

„Știți cum îi spunea Ibrahimovic lui Mitea?” » Bogdan Lobonț, dezvăluiri de senzație de la Ajax: „Dacă îți vine să crezi”
PROFU' DE SPORT
„Știți cum îi spunea Ibrahimovic lui Mitea?” » Bogdan Lobonț, dezvăluiri de senzație de la Ajax: „Dacă îți vine să crezi”

Interviu cu Remus Vlad, înainte de U Cluj - FC Argeș: „Am speranța că se vor redresa!”

„În primul rând, îmi pare tare rău că cele două au ajuns în situația asta, dar am speranțe că vor reuși să se redreseze până la finalul campionatului. Ambele îmi sunt dragi și îmi e foarte greu să mă detașez în favoarea cuiva dintre cele două. 

Ma bucur pentru Bogdan Vintilă (n.r. - noul antrenor al piteștenilor), el a făcut parte din gruparea aceasta foarte mulți ani și cred că va fi acceptat de public, pentru că a sosit pe acest post cu niște gânduri foarte responsabile, a trecut și el prin istoria clubului. 

Consider că toată suflarea piteșteană, începând de la sponsori și până la oficialitățile locale - și în special mă refer la domnul primar - ar trebui să le insufle jucătorilor acest spirit al istoriei clubului. E normal ca și eu, la rândul meu, să fiu alaturi de ei, cum, de altfel, sunt alături și de o altă mare dragoste, Universitatea Cluj”, mărturisește Remus Vlad. 

Îmi face mare plăcere și sunt mândru că am jucat la FC Argeș, unde am realizat lucruri frumoase. Ca să fac o mică paranteză, a fost ziua lui Ioan Andone zilele trecute. L-am sunat și i-am spus «la mulți ani», el se pregătea să meargă la Real Madrid - Liverpool. 

I-am spus, printre altele, că acum 50 și ceva de ani, pe acel stadion care era ultraocupat, schimbam fanioane cu Ignacio Zoco, fostul căpitan al lui Real. O mică performanță pentru mine, însă o mare amintire!

- Remus Vlad, fost campion cu FC Argeș

+17 FOTO

Remus Vlad, încântat de cum arată U Cluj sub comanda lui Sabău: „Am simțit o schimbare”

Fostul fundaș observă o transformare vizibilă a Universității de la venirea lui Ioan Ovidiu Sabău, un fost jucător pe care însuși Remus Vlad l-a promovat la prima echipă a „studenților”.

„Trăiesc fiecare moment bun de la Universitatea cu multă plăcere și în același timp cu mare amărăciune, atunci când lucrurile nu merg bine. Am urmărit toate jocurile, în special de când Nelutu Sabău a preluat echipa, și am simțit o schimbare de atitudine, un reviriment

Cu Farul, de exemplu, mi-am exprimat satisfacția, în sensul că au demonstrat că pot face un presing foarte avansat, au reușit să pună o presiune imensă asupra Farului, echipa care are cea mai bună posesie din România”.

Remus Vlad #76. Amintirile antrenorului care a lansat zeci de mari fotbaliști. Și-a presimțit propriul infarct și nu poate uita nici acum „rana Dinamo”: „Un singur om m-a vrut acolo! Dinu? Ce rost are să dezgropăm morții?!”
RETRO GSP
Remus Vlad #76. Amintirile antrenorului care a lansat zeci de mari fotbaliști. Și-a presimțit propriul infarct și nu poate uita nici acum „rana Dinamo”: „Un singur om m-a vrut acolo! Dinu? Ce rost are să dezgropăm morții?!”

Din fericire, la Cluj este antrenor un fost mare jucător internațional. Mă mândresc cu cu faptul că eram antrenor la U și l-am promovat pe Sabău la un meci de Cupă, alături de alți tineri pe care între timp i-am promovat la echipa mare.

- Remus Vlad

Mai am o dragoste, Corvinul Hunedoara, încă sunt aproape de ei, sunt membru în Consiliul de Administrație al clubului. Au ratat promovarea anul trecut, dar au pornit foarte bine acum.

 - Remus Vlad

VIDEO Remus Vlad, căpitanul istoric al Argeșului: discurs emoționant la aniversarea a 50 de ani de la titlul din 1972

Citește și alte știri din Superligă:

EXCLUSIV Camora, OUT de la națională? » Ce șanse are să joace cu Andorra și Belarus, după ce s-a accidentat aseară

EXCLUSIV Episodul care l-a compromis pe Andrei Ivan » Gazeta a aflat din surse federale de ce nu a fost convocat la națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează