FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Strizu îl ironizează iar pe MM: „Eram mai important decât e el ca manager” » Cum influența arbitrii în culise: „Viața începea la 4 dimineață. Gigel zicea: «Să fie cu destrăbălare!»”

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 12:03 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 15:09

Leo Strizu îl ironizează pe Mihai Stoica pentru rolul lui decorativ din clubul finanțat și controlat total de Gigi Becali. În direct la GSP Live, antrenorul a susținut că actualul manager general de la FCSB are o influență mai mică în club decât avea Strizu ca jucător la FC Brașov. Pentru a argumenta, a folosit o poveste picantă cu arbitrii din Liga 1 și modul în care aceștia puteau fi influențați în nopțile de dinaintea meciurilor prin oferirea de favoruri. 

Prezent în studioul GSP Live, Leo Strizu (55 de ani) și-a continuat conflictul public cu Mihai Stoica, susținând că rolul managerului de la FCSB e mult mai puțin important decât rolul avut de jucătorul Strizu în cele trei sezoane petrecute la FC Brașov, între 1994 și 1997:  

“La ce atribuții are el acum, eu aveam atribuții mai mari la FC Brașov. Eu eram jucător, dar aveam și alte funcții. Pe vremea aceea, se țineau protocoalele cu arbitrii. Nea Romică Pașcu (n.r. - conducătorul lui FC Brașov din acea perioadă) îmi zicea: “Eu îi țin până la 10 seara, de la 10 ocupă-te tu de ei!”. 

Moderator: Mergeați la discoteca “No Problem”!
Strizu: (Criptic) Nu știu unde mergeam. Erau și alte locații. Mai controlam echipa. Eram toată ziua cu echipa, știam că avem întârzieri la salarii. Romică zicea: “Mă, vezi ce le spui, că nu pot să le dau banii săptămâna asta!”. Îi strângeam pe băieți și le spuneam: “Așa, așa, așa!”. La meciurile pe care trebuia să le avem ca reciprocități (n.r. - blaturile din perioada Cooperativei), Pașcu îmi zicea: “Du-te și vorbește tu! Garantează!”. Dacă erau probleme cu banii: “Hai, Leo, cu mine că toată săptămâna nu m-a primit directorul de la uzina de camioane”. Și multe! Vorbeam și ce transferuri să facem. O singură nu m-a ascultat și l-a curățat. Și-a pus un antrenor și i-am zis: “Bă, nu e bine!”

Strizu îl ironizează iar pe MM: „Eram mai important decât e el ca manager” » Cum influența arbitrii în culise: „Viața începea la 4 dimineață. Gigel zicea: «Să fie cu destrăbălare!»”
MM Stoica pe marginea terenului. Leo Strizu e pe bancă, în spate

16 goluria marcat Leo Strizu în sezonul 1996-1997, în tricoul lui FC Brașov. Atacantul a ieșit pe locul 3 în clasamentul golgeterilor după Sabin Ilie (Steaua) - 31 de goluri și Gușatu (Poli Timișoara) - 17 goluri

Noaptea de destrăbălare cu “Gigel”

Spre finalul emisiunii, antrenorul care a ocupat funcția de principal la FCSB între noiembrie 2022 și martie 2023 a detaliat care era rolul său neortodox în influențarea arbitrilor delegați la meciurile lui FC Brașov. Anecdota sa are un final neașteptat:

“La 10 seara, Romică Pașcu îmi zicea: “Leo, de acum ocupă-te tu de ei, ia-i!”. Deși eu jucam în meciul de a doua zi sau de a treia, în cazul în care arbitrii veneau la Brașov cu două zile înainte de meci. Bun. O parte din brigadă a zis: “Noi mergem să ne culcăm!”. Toți erau familiști. Dar Gigel - folosesc numele ăsta că îmi place - îmi zice: “Leo, mi te-au lăudat ăștia pe aici că ce poți să faci…”. Zic: “Nu știu dacă pot să fac ceva, dar tu ce vrei să facem?”. El: “Vreau să ne distrăm”. “Păi, distracția e de mai multe feluri”. El: “Vreau să ne simțim bine”. I-am zis: “Mergi pe mâna mea?”. “Daaa! Să vedem de ce ești în stare”. L-am întrebat dacă vrea să mergem la program la Aro (n.r. - hotel Aro)

Moderator: Erau balerinele acolo…cabaret
Strizu. Da. El zice: “Nu, să fie mai destrăbălare. Acolo stai, te uiți…”. Zic: “Bine, mă, mergi în discotecă? O să te simți bine”. La discotecă se dă drumul mai devreme, dar viața începe la 12 noaptea. Adevărata viață începe însă după 4 dimineața…când se rămâne între noi. Până pe la 2-3 i-a plăcut, era și lume multă, intrau 1000-1500 de persoane în discotecă. I-am făcut cunoștință și cu băieți și cu…așa mai departe. Era bine, bine. El se simțea chiar foarte bine. I-am zis: “Bă, mergem?”. El: “Nu, mai stăm!”.

La un moment dat, pe la 3-4 zice: “Pleacă lumea, dar putem să mai stăm!”. I-am zis că de acum începe viața. “Cum?”. “Ai să vezi!”. De la 4 până la 6 a început adevărata viața. Nu băutură, dar altele…melodii pentru noi, treburi. Toate bune și frumoase, dar pe la 6-7 dimineața îi zic: “Bă, vezi că la 5 după-masă eu joc”. Am ajuns la hotel când se servea micul dejun. Zic: “Mă culc, dar o să fiu mort”. El: “Stai liniștit, nu-ți face probleme!”. 

Cred că am câștigat. După vreo patru-cinci etape, vine Romică Pașcu. Mai erau vreo patru-cinci zile până la meci: “Vezi că ne arbitrează Gigel! Dar știi ce vrea, nu?!”. Arbitrii veneau de sâmbăta dacă meciul era duminica. “Vrea să vină de miercuri”. Zic: “Nea Romică, e devreme miercuri. Spune-i să vină cel mai devreme joi, dar cel mai bine ar fi să vină vineri pentru că îi place viața și duce. Și mă nenorocește”. 

Partea finală nu e aici. Asta se întâmpla când jucam acasă, la Brașov. Dar ne arbitrează Gigel în deplasare la Galați. Începe meciul, mă faultează unul o dată, de două ori. Zic: “Mă, Gigele, ești nebun?! Nu vezi că dă ăsta în mine, nu-mi dai nimic?!”. Mai trece o fază, corner pentru noi și el nu dă. L-am prins aproape de mine și i-am zis: “Gigele, eu sunt, bă, Leo!”. La care el: “Nu e ziua ta astăzi!”. “Păi de ce nu mi-ai zis așa, mă, de la începutul meciului!?”. 

Cine e “Gigel”? Suspecții sunt morți

Gazeta a verificat indiciile oferite de Leo Strizu. În cei trei ani petrecuți la FC Brașov, cel care avea să devină peste aproape două decenii antrenor la FCSB a avut trei deplasări la Galați, pentru meciuri cu Oțelul. În cele trei jocuri, arbitrii au fost Ioan Danciu, Vali Ioniță și Adrian Porumboiu, însă Strizu nu a jucat în partida arbitrată de ultimul dintre cei trei. 

Strizu a fost pe teren în două înfrângeri: 2-3, cu Danciu la “centru”, și 1-2 cu Vali Ioniță. Cei doi foști arbitri nu mai sunt în viață. 

În august 2020, Ioan Danciu a admis la GSP Live că nu a refuzat favoruri sexuale în timpul carierei, însă a negat vehement că ar fi primit mită în bani. Fostul arbitru a povestit o întâmplare comică despre un episod petrecut la Scornicești, unde a beneficiat din greșeală de serviciile sexuale ale unei femei tocmite de club pentru alt arbitru, viitorul senator Constantin Gheorghe, zis “Costică Suceava”. Danciu a încetat din viață în mai 2021. 

Vali Ioniță a decedat în 2019. A fost arbitru în prima divizie timp de 10 ani, între 1992 şi 2002, apoi angajat al FRF şi observator de joc la Liga 1. Era considerat unul dintre arbitrii de casă ai capilor Cooperativei conduse de Jean Pădureanu şi Gheorghe Ştefan.

A fost Oțelul lui MM Stoica în Cooperativă?

Strizu îl ironizează iar pe MM: „Eram mai important decât e el ca manager” » Cum influența arbitrii în culise: „Viața începea la 4 dimineață. Gigel zicea: «Să fie cu destrăbălare!»”
Leo Strizu și MM Stoica, la începutul anilor 2000

Întrebat la GSP Live dacă Mihai Stoica a făcut parte din Cooperativă, Leo Strizu - care a lucrat ca director sportiv la Oțelul în 2001, alături de președintele Mihai Stoica - a evitat inițial să dea un răspuns concret: 

Moderator: MM Stoica a spus că nu s-a băgat în Cooperativă
Strizu: Nu vreau să comentez. (Face o pauză) Nu, chiar nu s-a băgat.

Chiar credeți? Au mai fost antrenori care au povestit altceva, dar el i-a contestat.
Dacă tot spun, să știți că nu a luat parte la blaturi. Că…am (își drege vocea și zâmbește) făcut și noi câte ceva ca să scăpăm echipa de la retrogradare, e cu totul altceva!

Ce ați făcut?
(Ironic) Am muncit zi și noapte.

Citește și: 

Ștefan Bărboianu, provocat în direct să lea dea note celor 9 antrenori cu care a lucrat » Cine l-a impresionat și cine l-a supărat rău: „E deștept, dar nu îmi plac asemenea gesturi”
GSP LIVE
Ștefan Bărboianu, provocat în direct să lea dea note celor 9 antrenori cu care a lucrat » Cine l-a impresionat și cine l-a supărat rău: „E deștept, dar nu îmi plac asemenea gesturi”
„Maestre, îmi pare rău, am fost influențat” » Jucătorul acuzat de blat de Negoiță: „Cred că știu cine i-a spus. M-am întâlnit de multe ori cu persoana respectivă, ne-am și îmbrățișat”
GSP Live
„Maestre, îmi pare rău, am fost influențat” » Jucătorul acuzat de blat de Negoiță: „Cred că știu cine i-a spus. M-am întâlnit de multe ori cu persoana respectivă, ne-am și îmbrățișat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
rololiv
rololiv  •  15 Martie 2023, 18:51

Un individ fara nicio meserie (ilustrativ si pentru ce reprezinta "Licenta Pro" de la pseudo-scoala de antrenori), pentru care a-si castiga existenta va fi o problema tot mai mare. In "naivitatea" lui naucitoare, nu realizeaza ca ce spune acum risca sa ii faca dificultati in viitor, daca nu neaparat de ordin penal (prescrierea, deh!), macar pentru ca nimeni nu tine neaparat sa isi aduca in ograda un mitoman cu gura sparta. Iar cand va observa si el asta, GSP si indeosebi Costin Stucan (ale carui provocari sunt deja norma si vadesc o deontologie cu totul personala) il vor ignora. Desi, spre binele lui, ar fi trebuit sa o faca inca de acum.

dobrin
dobrin  •  15 Martie 2023, 18:39
Postat de Mondo pe 15 Martie 2023, 17:50

MM si-a facut multi dusmani, il mai deranjeaza pe vre unul si aflam toata istoria. Astia pe la DNA, politie, comisia de ... , nu se sesizeaza. MM incepe sa lucreze la volumul 2 si 3 pt editura Poarta Alba.

La Poarta Alba a publicat patronul, angajatul a publicat la Jilava :))))

VanBasten
VanBasten  •  15 Martie 2023, 18:01

Caterinca omul. Macar pentru povestile lui puteau sa-l ia in cantonament.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează