FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Ștefan Bărboianu, provocat în direct să lea dea note celor 9 antrenori cu care a lucrat » Cine l-a impresionat și cine l-a supărat rău: „E deștept, dar nu îmi plac asemenea gesturi”

Steșan Bărboianu, după finala Cupei României din 2011, Steau Dinamo 2-1 +9   FOTO
Steșan Bărboianu, după finala Cupei României din 2011, Steau Dinamo 2-1

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 10:32 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 17:29

Ștefan Bărboianu (35 de ani), fostul fundaș de la Dinamo, Universitatea Craiova, Astra, Petrolul și Chiajna, a fost invitat la GSP Live. El a primit o provocare din partea moderatorului Costin Ștucan, și anume să își evalueze foștii antrenori.

Actualul antrenor secund și jucător de la CSM Reșița a vorbit în termeni laudativi despre Victor Pițurcă. El l-a lăudat și pe Ionuț Badea, în prezent analist TV. Cei doi au lucrat împreuă la Concordia Chiajna, iar Bărboianu a dezvăluit un episod necunoscut, în care Badea l-a deranjat teribil cu comportamentul său.

VIDEO. Ștefan Bărboianu, despre Victor Pițurcă: „Tactician de nota 10”

„Omul care și-a pus cea mai mare amprentă pe cariera mea. A dus nivelul de antrenamente și cerințe la alt nivel, față de ce făcusem la Craiova până atunci. Aveam 20 de ani și mă antrena Victor Pițurcă, fostul selecționer. Era deja un șoc pentru noi, cei tineri.

Era perceput ca un antrenor dur, închis. Total greșit. Când a venit, a avut puțin timp să cunoască lotul. La primele antrenamente, nici nu mă băga în seamnă. M-am dus acasă și am zis: «E cam gata cariera mea la Craiova». Era o problemă pentru mine, era clar, nu mă  ridicam la nivelul așteptărilor dânsului.

Play-off-ul la putere! Doar 4 echipe din SuperLigă dau jucători în cel mai bun „11” din sezonul regular
ECHIPA IDEALĂ
Play-off-ul la putere! Doar 4 echipe din SuperLigă dau jucători în cel mai bun „11” din sezonul regular

Am strâns din dinți, m-am antrenat. Am avut noroc. Era fundaș stânga Joshua Rose, accidentat. Dublura era Mădălin Ciucă, reprofilat din fundaș central. Înainte de un meci cu Rapid s-a accidentat și el. Următoarea variantă eram eu. M-a încercat pe postul de fundaș stânga la antrenament și a fost mulțumit.

M-a chemat apoi la el și mi-a zis: «E șansa ta, nu te oprește nimic din a demonstra. Știu că nu ești fundaș stânga de meserie. Vreau să joci simplu, să urci în atac, dar nu uita că ești fundaș». Asta a fost prima discuție cu el. Pițurcă era un motivator și un tactician de nota 10”, a declarat Bărboianu la GSP Live.

+5 FOTO

Bărboianu, despre Ionel Dănciulescu:

„Danciu a picat într-o postură nedorită de el. A acceptat de dragul lui Dinamo să fie antrenor. Era foarte apropiat de jucători. Când vii direct dintre noi, stai cu băieții și brusc trebuie să te impui, e puțin dificil.

Știți cum sunt jucătorii români: «Uite bă, a stat cu mine la un șpriț și acum vine să facă disciplină, e un pervers». Eu l-am înțeles perfect pe Dăciulescu. A încercat să rămână prietenul nostru și de asta l-am apreciat. A încercat să ne dea sfaturi, să ne ajute. Nu a avut mult timp să își impună stilul. Nu antrenase deloc înainte și nu putea avea un stil.

Ca motivator, nota ar fi . Ca stil de antrenorat, i-aș da 7”, a spus Bărboianu despre Ionel Dăciulescu, care a fost pentru o scurtă perioadă antrenor la Dinamo.

Bărboianu, despre Flavius Stoican:

„La Flavius Stoican e ceva aparte. După impactul lui Pițurcă la Craiova, am avut o perioadă în care nu m-am regăsit. Mă refer la atunci când am jucat la Astra. Au fost 3 ani grei. M-am întors la Dinamo, antrenor era Flavius Stoican. El era tânăr, la început. Nu m-a băgat titular din prima, eram și eu nerăbdător.

Am zis că are ceva cu mine. Era un meci în Ghencea cu Steaua, 1-1. M-a scos la încălzire în repriza a odua. În Ghencea am primit flegme, înjurături. Abia așteptam să mă bage. De unde, nu am mai intrat. Am fost foarte dezamăgit. După meci, a văzut că eram abătut. 

M-a întrebat dacă sunt supărat. I-am zis că da, din două motive: că nu am intrat și că ne-a egalat Steaua, a dat Keșeru la ultima fază. Mi-a zis: «La Dinamo, nimeni nu e titular. Aici trebuie să muncești, să ai încredere. O să joci, dar până atunci nu trebuie să fii supărat. Dacă ești, ești pe tine, nu pe club. Când vei demonstra că meriți, vei juca».

Am rămas mereu după antrenament, m-am pregătit în plus. Trebuia să fiu mereu pregătit, să profit de șansă. Am intrat, am jucat și nu am mai ieșit. Stoican e al doilea antrenor care mi-a dat plăcerea de a juca fotbal. Foarte bun, note de 10 ca motivator și tactician”.

Bărboianu, despre Ioan Andone:

„Nea Ando este un colos al fotbalului. Vă dați seama ce impact, atunci când am ajuns de la Craiova la Dinamo și am dat de el. Două persoane m-au luat în primire când am ajuns la Dinamo: Andone și Moți. Nea Ando m-a dorit foarte mult, îmi dădea câte două telefoane pe zi să semnez.

Abia ajunsesem la echipă și a avut încredere, deși mă antrenasem separat. Ca tactician îi dau nota 10, ca motivator îi dau 8, pentru că îmi mai aduc bine aminte. După ce mi-am dat autogol în finala Cupei cu Steaua, din 2011, a venit și m-a luat de gât, m-a pupat. El și Borcea au venit și m-au încurajat”, a declarat Bărboianu despre Ioan Andone.

Bărboianu, despre Mircea Rednic:

„Un antrenor plăcut. Cine joacă e foarte mulțumit de el, cine nu joacă zice că antrenorul are ceva cu el. E mai aparte nea Mircea. Dar cred că era mai apropiat de cei care erau titulari. Era un foarte bun motivator.

Nea Mircea e genul care scoate tot din fotbalist. El scoate tot de la un jucător aflat în formă. Când fotbalistul nu mai e în formă, nu îl mai bagă așa mult în seamă. Până la urmă, nu pot fi toți mulțumiți. Ca motivator îi dau 9, ca tactician îi dau 10.”, a declarat Bărboianu despre Rednic.

Bărboianu, despre Nicolo Napoli:

„Nicolo Napoli mi-a marcat copilăria. M-a băgat de mic la Craiova. Mi-a zis că nu trebuie să joc doar fundaș, trebuie să joc și mijlocaș. El mi-a povestit că i-a zis Mititelu să mă scoată, dar a refuzat. Ținea foarte mult la mine și la Valerică Găman.

Are un simț al jucătorului extrem de dezvoltat, are tupeu să riște. Vine cu niște chestii la care nu te aștepți. Era adeptul ieșirilor în grup, plimbărilor. Nu ne punea să stăm doar în cantonament, dar avea și momente în care se enerva.

Când se înfuria se făcea negru la față, începea să vorbească în italiană, dădea din mâini și pleca. Îi dau 8 ca motivator și 10 ca tactician”, a spus Bărboianu despre Nicolo Napoli.

Bărboianu, despre Dorinel Munteanu:

„Dorinel e un om foarte credincios, religios. E dur în antrenament, dar după se schimbă. Dacă de duci la el să te ajute, o face dacă o poate. Și-a pus amprenta, e o legendă. Când intra cu noi la antrenament, înțelegeam de ce a jucat la un nivel atât de ridicat.

Cum lovea mingea cu stângul! El avea și probleme la șold, dar nu se vedea diferența între el și noi. Nota 10 ca motivator. Ca tactician nu știu, am lucrat puțin cu el, i-aș da un 9”, a spus Bărboianu despre Dorinel Munteanu.

VIDEO. Bărboianu, despre Ionuț Badea:

„Aici e problema. E un om inteligent, știe mult fotbal. Asta e personală, trebuie să îi dau Cezarului ce e al Cezarului. Spre surprinderea mea, la ce bagaj de cunoștințe are, nu a antrenat la un nivel foarte ridicat.

Tactician de nota 10, motivator de nota 8. Începe bine, are rezultate, apoi se întâmplă ceva. La Chiajna am început bine, ne-am salvat de la retrogradare. Apoi a venit și a schimbat niște jucători noi, i-a scos pe unii care nu meritau, a adus alții care nu s-au ridicat la un nivel bun. 

Pe mine m-a supărat foarte rău. Discutasem ceva înainte de meci, iar la finalul meciului, la conferință, a spus altceva. M-a schimbat înainte de pauză într-un meci în care jucasem foarte bine. Apoi a venit și a dat în mine pe nedrept. Mie mi-a zis ceva în față, la conferință a spus altceva.

Am salvat interviul și i l-am pus în față. Mie nu îmi plac asemenea gesturi. A evitat conflictul. El folosește cuvinte în italiană în timpul antrenamentului. El explică foarte bine. Înainte de antrenament îl explică la tablă, ca pe teren să nu mai pierdem timpul. Are părți bune, povestea aia a fost extra. E foarte deștept, știe fotbal”, a spus Bărboianu despre Ionuț Badea.

Ștefan Bărboianu, despre Eugen Trică:

„Cu el am lucrat foarte puțin. L-am avut la Turris și la un meci la Craiova, când s-a certat cu Mititelu. Un antrenor cu o carieră în față, a luat din metodologia lui Flavius Stoican. Au stiluri apropiate.

Îi dau nota 9 ca motivator, nota 7 ca tactician”, a declarat Ștefan Bărboianu la GSP Live.

Citește și: 

FC Argeș și-a găsit antrenor: Bogdan Vintilă, fostul „principal” de la FCSB! Urmează prezentarea oficială

O căruță de bani și postul de antrenor! » Mizele reale puse în joc la Sepsi - FCU Craiova, „finala” pentru play-off

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
dakesis
dakesis  •  15 Martie 2023, 17:11

'El folosește cuvninte în irlaină' Bravo autorului, am inteles tot. Esti grabit, vericule? Duta? Du-te!

pErsanu02
pErsanu02  •  15 Martie 2023, 16:42

Adrian Duţă După ce și-a dat seama că drumul ingineriei electronice nu e pentru el, a reconfigurat traseul și a decis sa dea probe de joc la Gazeta Sporturilor. A intrat in echipa GSP la începutul lui 2022, iar de atunci scrie despre orice sport. :)))))))))))))))))) E CLARA TREABA CAT DE BUN ERA SI LA INGINERIE ELECTRONICA :))))))))))))))))))))))))) ASTA A PIERDUT ANI DIN VIATA DAND PE LA SCOLI SI PE LA FACULTATI ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pErsanu02
pErsanu02  •  15 Martie 2023, 16:41

Articolul asta cred ca e cel mai slab articol citit vreodata de mine. Este plin de greseli gramaticale desi eu sunt *** , consider ca autorul acestui articol m-a intrecut cu varf si indesat. Ori era beat cand l-a scris , ori atata poate. Sa scrii un articol atat de lung si sa nu-l recitesti pentru a vedea daca ai tastat gresit pe undeva mi se pare de-a dreptul incredibil. Daca era ziar de hartie ti-l bagam pe gat , ca acolo mai dadeam si bani.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează