FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

Exclusiv // Video „Crezi că nu te fac?” » Fostul fotbalist al Timișoarei povestește: „Cum mi-a falsificat Iancu un contract pe 5 ani. ”

Leonard Naidin (cel din mijloc), pe vremea când evolua la Poli Timișoara
Leonard Naidin (cel din mijloc), pe vremea când evolua la Poli Timișoara

Articol de GSP - Publicat joi, 28 octombrie 2021 11:21 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 14:44

Leonard Naidin (42 de ani), fost mijlocaș defensiv la Poli Timișoara, Dinamo sau Poli Iași, a povestit cum pe vremea când era la Timișoara, Marcel Iancu (președintele bănățenilor) i-a falsificat semnătura, prelungindu-i contractul cu Poli pe încă 5 ani.

  • Leonard Naidin a avut cea mai bună perioadă a carierei la Politehnica Timișoara, unde a înscris de 7 ori în 57 de partide. A urmat transferul la Dinamo din 2003, unde a strâns însă doar opt apariții în Liga 1. Au mai urmat experiențe la Poli Iași, Neftchi Baku, CS Mioveni, Millenium Giarmata sau ASU Poli Timișoara.
  • 1998-2001 este perioada în care Naidin a evoluat pentru Politehnica.

„Erau probleme mari la Timișoara cu banii, cu investițiile. Atunci, dintr-o dată a venit un salvator în persoana lui Zambon (nr. - Claudio Zambon, om de afaceri italian), care a câteva salarii restante și câteva prime de mii de dolari. Dar cu toate că a venit el, eram titular, jucam meci de meci și aveam 0 lei pe contract.

Venisem de la juniori și așa era atunci, trebuia să semnezi direct cu clubul. În iarnă l-au transferat ca și director pe Marcel Iancu de la Craiova. El a luat contractele la verificat, mai aveam jumătate de an cu Poli. Eram deja în contact cu Dinamo, mă întâlnisem cu cei de acolo la Timișoara.

Mă înțelesesem cu ei, aveam deja contractul semnat. A început Iancu: « Bă, semnează! Dacă nu semnezi, nu te luăm în cantonament la Norcia». Nu m-au lăsat să merg nici la lotul național. Zambon zicea: « Mai știi când ai fost la lot la București și ne-am întâlnit pe Dorobanți și ți-am dat 100 de dolari?» și eu aveam 0 lei contract. 

Până la urmă m-au luat la Norcia. Și acolo, în fiecare zi: « Semnează, uite avem faxul de la Perurgia, te vindem acolo, acolo...» Ce să mai semnez. La o discuție am văzut pe masă un calendar cu niște semnături ca ale mele. Îmi zice: «Semnez eu în locul tău, ce crezi că nu te fac?». Așa ceva nu ai pomenit, era Iancu”, a declarat Naidin la GSPLive.

Leonard Naidin: „Federația a zis că e semnătura mea”

Fostul fotbalist a dezvăluit cum FRF le-a dat câștig de cauză bănățenilor, în ciuda faptului că Naidin l-a învins în instanță pe Marcel Iancu, deși acesta a fost arestat pentru falsificarea semnăturii.

„Se liniștesc apele, venim la Timișoara, se termină returul, se face vară. Plec la mare, mă sună nea Tică Dănilescu. « Băi copile, vezi că au venit ăștia de la Poli cu un contract de-al tău semnat pe 5 ani și înregistrat la Federație și la ITM». Ia acum trenul de la Mare, du-te la Federație, cere copie după contract, vezi semnătura. 

Leonard Naidin / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Leonard Naidin / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Leonard Naidin / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Leonard Naidin / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Leonard Naidin / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+20 FOTO

Zic că poate m-au păcălit, dar nu aveam cum, că eram foarte atent la ce semnam. Îmi dă contractul, fac expertiză grafologică, tot. Între timp eu plec cu Dinamo în turneu în Serbia, joc la Dinamo. 

Am venit înapoi, aveam meciul de prezentare al lotului și a venit Ion Marin și a zis că nu poate să mă bage, că a venit Poli cu o hârtie că dacă joc vor fi probleme. 

Mă antrenez la Săftica unde nu sunt probleme. La Federație, după expertiza lor. eu am semnat contractele și sunt bun de joc la Poli. La Timișoara a ieșit cum trebuia, am fost și la detectorul de minciuni. 

Iese că nu e semnătura mea, iese că e a lui Iancu. Îl dau în urmărire generală, îl arestează și îl bagă 21 de zile. Mă duc cu dovezile la FRF și mi se spune: «Nu ne interesează de voi, știm ce am făcut noi. Poți să ai dreptate, mori cu ea în mână»”, a mai precizat Naidin.

Citește alte știri din Liga 1:

Câți fotbaliști indisponibili mai are azi FCSB + primul „11” pentru meciul cu FC Argeș

Continuă scandalul! Rednic, acuzat că și-a umilit jucătorul de la Dinamo: „Trei ani stau acolo după ce mi-a făcut!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează