FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Situație incredibilă în Liga 1! Un sfert din antrenori lucrează fără licențe

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 20:46 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 20:51

FC Voluntari l-a prezentat oficial pe Marin Dună ca înlocuitor al lui Liviu Ciobotariu, ca să ascundă faptul că echipa va fi condusă de Ilie Poenaru, încadrat în acte ca secund. Marius Croitoru, Mihai Pintilii și Ovidiu Burcă lucrează și ei cu licențe de asistenți.

Intervenția agresivă pe care a avut-o Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, nu a determinat echipele din Liga 1 să-și angajeze doar tehnicieni cu licențe Pro, încă mai există "artificii" cu care cluburile își iau secunzi în roluri de „principali".

Acord Rapid - Arsenal pentru Cîrjan » Au bătut palma și pentru clauza care îl face intangibil în fața lui Mutu
RAPID
Acord Rapid - Arsenal pentru Cîrjan » Au bătut palma și pentru clauza care îl face intangibil în fața lui Mutu

FC Voluntari tocmai l-a prezentat pe Marin Dună ca înlocuitor al lui Liviu Ciobotariu. Ilfovenii nici măcar nu l-au pomenit în anunț pe Ilie Poenaru, secundul care va conduce echipa de fapt. Poenaru are „A" și de aceea nu poate fi legitimat ca „principal". Dună, cu „Pro", e folosit ca o acoperire.

Un sfert din antrenorii din Liga 1 nu au licență

Și mai există cazuri. Croitoru, revenit la FC Botoșani, și Ovidiu Burcă, la Dinamo, vor lucra și ei cu licențe A în sezonul următor. Dintre ei, în „legalitate" e doar Burcă, fiindcă regulamentul îi permite unui licențiat A care și-a promovat echipa s-o conducă și în primul eșalon cu calificarea aceasta, pe parcursul primului sezon de după promovare.

La FCSB, cuplul Charalambous-Pintilii antrenează echipa. Cipriotul a fost angajat pentru licența Pro, dar omul de încredere al lui Becali a rămas Pintilii. Mihai încă nu are nici măcar licența A, de secund, el participă la cursuri pentru a obține diploma aceea.

Federația a avertizat din nou că va interveni pentru a-i depista pe antrenorii care închiriază licențe pentru ca alții să lucreze în spatele lor.

U Cluj îl ofertase de curând pe Prepeliță, apoi alb-negrii au sunat la FRF și au întrebat dacă alegerea lor e una regulamentară.

„Poate fi doar secund Prepe, nu «principal»! Vom avea grijă ca numai posesorii de licențe Pro să mai transmită indicații în timpul meciurilor și vom trimite oameni care să verifice și antrenamentele pentru a vedea dacă există cluburi care trișează!" a fost mesajul Federației. U s-a reorientat, l-a angajat pe Anton Petrea.

Citește și: 

Farul se pregătește să schimbe sponsorul principal » Negocieri cu o companie care a avut anul trecut venituri de peste 100 de milioane de euro

Cosmin Contra, categoric la „Profu' de Sport”: „Spaniolii lui Cortacero, niște delincvenți care m-au păcălit! Eu visam la Liga Campionilor. Era să fac infarct!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
sibelius
sibelius  •  09 Iunie 2023, 11:40
Postat de rololiv pe 08 Iunie 2023, 23:03

Pentru a nu stiu cata oara: cerinta ca nu poti fi antrenor daca nu produci nu stiu ce fel de permis este complet ***. Autorizatiile de a profesa au ratiune de existenta doar in domeniile in care o activitate ne-profesionista poate produce "externalitati negative". Iar a avea drept varf de lance al "luptei contra nelicentiatilor" un absolut nimeni fotbalistic ca Burchel adauga si elemente de ridicol tampeniei fundamentale. In al doilea rand, GSP abandoneaza precepte elementare ale jurnalismului cand descrie drept fapte incontestabile ceea ce nu sunt decat simple speculatii, devreme ce nu pot fi demonstrate: ca Duna ar fi alibi pentru Poenaru sau ca Pintilii ar fi "ramas omul de incredere al lui Becali". Ultima fiind o gugumanie perfecta: ce licenta este necesara pentru a fi "om de incredere"?

Nu cerinta(absolut normala de altfel) e problema ci modul de aplicare. La noi inainte sa faci "licentele" ai nevoie de carnetul de antrenor pe care-l iei daca termini facultatea SAU cursurile unei "scoli acreditate". Pentru prima e nevoie de bac, pentru a doua nu. Si aici e primul paradox: o facultate si o scoala postliceala iti dau ACEEASI diploma. Paradoxul nr. 2: dupa ce ai carnet de antrenor...nu poti antrena pentru ca nu ai nicio licenta. Ultima problema: durata mult mai mare a cursurilor pentru licente la noi comparativ cu altii.

EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  09 Iunie 2023, 09:47

Cine doreste detalii si mai cauta antrenori ROMANI accesati : wikipedia- Antrenori romani de fotbal - pe siturile de specialitate nu ii gasesti !

EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  09 Iunie 2023, 09:39

DE ce nu sunt Buni Ionel ganea, Balint de la Bistrita , ? Tehnicienii care au absolvit, vineri, cursurile Şcolii Federale de Antrenori pentru obţinerea licenţei PRO sunt următorii: Bogdan-Ioan Andone, Vergil Andronache, Marius Baciu, Roberto Berruero, Ilie Ionuţ Constantin, Cristian Coroian, Constantin Enache, Mihail Ianovschi, Adrian Iencsi, Robert Kilin, Erik Lincar, Gabriel Nicolae Manu, Ionuţ - Dan Mihu, Ionuţ Codruţ Moşteanu, Florin Motroc, Victor Naicu, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Cristian Pîrvu, Paul-Nelu Răducan, Răzvan Rotaru, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Flavius Stoican, Adrian Szabo, Eugen Trică, Ciprian Urican şi Dumitru Uzunea.....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close