FOTBAL  »  Superliga  »  SEZONUL 2018-2019

Liga 1 are un singur campion! Situație alarmantă la startul sezonului 2018-2019

Articol de , - Publicat marti, 10 iulie 2018 15:35

Dintre antrenorii care vor lua startul în noul campionat din România, doar unul are în CV titlul: Gică Hagi, tehnicianul Viitorului, cel care bifează şi alte recorduri.

Vom avea un campionat în care antrenorii au un palmares subţire. Dintre cele 14 grupări care vor lua startul în Liga 1, una singură va avea pe bancă un tehnician care a mai cucerit un titlu de campion. Doar Hagi a câştigat un campionat, acum două ediţii, cu clubul pe care îl pregăteşte şi acum, Viitorul. În rest, nimeni nu ştie cum e să-ţi treci în CV un titlu! 

În afara sezonului 2016-2017, în care a devenit campion, Hagi a mai cucerit un trofeu, Cupa Turciei cu Galatasaray, acum 13 ani! Din toată Liga 1, doar Mangia are ceva palpabil în palmares, Cupa României, pe care a cucerit-o în urmă cu o lună şi jumătate, în calitate de antrenor al Universităţii Craiova. 

Antrenori cu cel puţin un titlu în CV*

2018-2019: Gică Hagi
2017-2018: Gică Hagi, Dan Petrescu
2016-2017: Laurențiu Reghecampf, Florin Andone, Marius Şumudică
2015-2016: Mircea Rednic, Sorin Cârţu
2014-2015 -
* la startul campionatului

Tot Hagi conduce

Numai 5 antrenori, dintre cei care sunt acum în Liga 1, au trecut de bariera de 100 de partide ca "principali" în campionatul nostru. 

 1

Regele n-are rival ca stabilitate

Hagi e singurul patron-antrenor din Liga 1. Tocmai acest statut îi conferă un avantaj de care nu poate beneficia niciun alt tehnician: longevitate pe bancă. Hagi va împlini în toamnă 4 ani consecutivi ca "principal". În rest, dintre toţi ceilalţi 13 antrenori de Liga 1, niciunul nu are mai mult de un sezon la echipă. 

2

Pelici e cel mai vechi

Hagi şi-a început cariera de antrenor în 2001, dar la echipa naţională. În Liga 1, debutul l-a bifat abia după 4 ani, astfel că în acest moment antrenorul care a bifat cu cel mai mult timp în urmă un meci ca "principal" pe prima scenă e Alexandru Pelici. Acum mai bine de 14 ani!

3

Stoican şi Pelici sunt în top

În afara lui Hagi nimeni n-are titlu câştigat, însă cine sunt antrenorii care au avut cele mai bune clasări? Dică şi Mangia au fost pe podium sezonul precedent, însă antrenorii cu adevărat surprize în acest top sunt Stoican şi Pelici, care au clasări excelente cu echipe mici şi foarte mici. 

4

Media de vârstă e foarte mică: 42,6 ani!

Vom avea o Ligă condusă de antrenori tineri şi foarte tineri. Numai doi sunt trecuţi de 50 de ani, dar nu cu mult: Hagi e veteran, imediat lângă el e Neagoe. Nu mai puţin de 11 sunt sub 45 de ani, ceea ce duce la o medie a tuturor antrenorilor de la startul sezonului de 42,6 ani. Exact vârsta actuală a selecţionerului României, Cosmin Contra:

Vârstele antrenorilor din Liga 1

56

 

1 antrenorla debut avem la startul actualului sezon competițional: Măldărășanu, pe banca Astrei

1singur antrenor străin activează în acest moment în Liga 1: italianul Devis Mangia la CSU Craiova

4 tehnicieni pornesc la startul sezonului noi aventuri pe banca echipelor din L1: Ed. Iordănescu (CFR), Oprița (Voluntari), Teja (Gaz) și Măldărășanu (Astra)

124 de meciuri a jucat Hagi la echipa naţională, de două ori mai mult decât au la un loc următorii 3 în acest top: Dică (32), Fl. Stoican (19), Fl. Bratu (14) 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
demolarii
demolarii  •  10 Iulie 2018, 16:12

1.Fl. Andone e încă jucător. 2. Voluntari încearcă implementarea sistemului englez unde managerul îndeplinește sarcinile decizionale, antrenorii având atribuții executive. Cel ales ca si manager de Voluntari este I Andone, și majoritatea statisticilor prezentate se schimba.3. primele 2 aspecte exemplifica nivelul scăzut al capacității de a prezenta analize a angajaților Ringer de la GSP.ro. Oare acesta e targetul Ringer?

lobbyone
lobbyone  •  10 Iulie 2018, 15:45

Cum adica ? Becali a fost campion de vreo 5 ori pana acum cu echipa lui . Becali , antrenorul secolului ! Nu ati vazut ca secundul nici nu iese din vestiar mai nou ?

maxp
maxp  •  10 Iulie 2018, 15:45

O groaza de statistici fara niciun temei serios. Intrebati-i pe englezi, cam cum se iau la ei antrenorii, ca ei nu prea numara neaparat cate titluri au in palmares. Ce vreti sa spuneti, ca Galca e mai antrenor ca Mangia ca are titlu in palmares?! Sa fim seriosi! Apoi mai sunt antrenorii cu experienta care au tot antrenat echipe de mijloc de clasament, cum sa ia trofee cu ele?! Si tot revenind la englezi, ca si presa de acolo radea de Southgate, cel mai neexperimentat selectioner, de departe, din ultimii ani la carma nationalei, e primul care in sfarsit scoate un rezultat notabil.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează