FOTBAL  »  Superliga  »  CONTRACT

A semnat contractul » Cel mai vârstnic fotbalist din campionat va juca în Liga 1 până la aproape 40 de ani

Ovidiu Hoban a semnat cu CFR Cluj // FOTO: Imago
Ovidiu Hoban a semnat cu CFR Cluj // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 10 iulie 2021 11:55 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 12:16

CFR Cluj a prelungit contractul cu Hoban, cel mai vârstnic fotbalist din campionat. La finalul acestui sezon, Ovidiu va avea aproape 40 de ani. Tamaș și Săpunaru îl urmează pe lista veteranilor din campionat.

Campioana a semnat contracte noi cu Hoban și cu Latovlevici și a confirmat astfel că nu ține cont de vârstele jucătorilor. Deac și Camora, alți doi "veterani", primiseră deja contracte valabile până în 2024!

Hoban a câștigat titluri încontinuu

Hoban are acum 38 de ani și jumătate, deci o să aibă aproape 40 de ani în momentul în care va încheia sezonul. El e cel mai vârstnic fotbalist din campionat. A semnat primul contract cu CFR în vara anului 2017, exact înainte să înceapă seria grozavă a echipei, cu patru titluri câștigate la rând. Ovidiu mai fusese campion și în Israel, cu Beersheva, înainte să se întoarcă în România.

Latovlevici, a cărui înțelegere cu clubul a fost de asemenea extinsă cu 12 luni, va avea 36 de ani la sfârșitul acestei stagiuni. El nu se află printre jucătorii cei mai bătrâni din competiție.

După Hoban urmează Tamaș, Săpunaru, Andrei Cristea, Mihai Roman. Cu toții sunt foști internaționali, fotbaliști importanți din istoria campionatului românesc.

Tamaș va bifa în ediția aceasta a campionatului o premieră, un rol nemaiîntâlnit în fotbalul profesionist: el va fi și președintele lui FC Voluntari, și titular în echipă ca fundaș central!

În Giulești e ca-n Italia

Pe Săpunaru, Rapid tocmai l-a readus din Turcia. Cristi a trecut de 37 de ani și va face cuplu în defensiva giuleștenilor cu un alt "bătrân" nou-venit, Dragoș Grigore.

Ex-dinamovistul va avea 35 de ani în septembrie, așa că apărarea centrală a vișiniilor însumează 72 de ani. Fundaș stânga va fi junior Morais, de 35 de ani. Claudiu Belu, de pe dreapta, "strică moda", el e mai tânăr.

Vârstele înaintate ale câtorva jucători nu împiedică o echipă să obțină performanțe. Italia va evolua în finala Campionatului European, un turneu în care squadra s-a bazat pe un cuplu de stoperi, Chiellini-Bonucci, în care primul are 37 de ani, al doilea are 34.

Cei mai bătrâni fotbaliști din Liga 1:

Hoban38 de ani și 6 luniCFR
Tamaș37 de ani și 7 luniFC Voluntari
Săpunaru37 de ani și 3 luniRapid
A. Cristea37 de ani și două luniMioveni
M. Roman36 de ani și 8 luniBotoșani

VIDEO Azi se joacă Supercupa României! Totul despre CFR Cluj - CS Universitatea Craiova

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

„Nu mai avem bani” » Se schimbă polul de putere în Liga 1! FCSB, detronată de CFR la capitolul unde nu avea rival. Anunț de ultimă oră al lui Gigi Becali

Lot fantastic pentru Șumudică! » CFR Cluj poate alinia de acum două echipe tari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
ioan.h
ioan.h  •  10 Iulie 2021, 17:01

Din punctul meu de vedere aceste contracte arata cât de mult a scăzut nivelul campinatului nostru ! Prin comparatie , Dinu trebuia sa joace pana la 50 de ani ca să nu vorbim de Dorinel care dacă se antrenează (și nu bea !!!) joacă și azi ... la națională ! De Belo nu mai vorbesc. Face un cantonament și e titular în liga I !

vasglo
vasglo  •  10 Iulie 2021, 15:10

Mă întreb, daca "mosul " asta semna cu steaua= fcsb, ce era la gura jurnaliștilor și talpanistilor? -:)

albertinhoo
albertinhoo  •  10 Iulie 2021, 14:33

Varsta e doar un numar!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează