FOTBAL  »  Superliga  »  DESPĂRȚIRE

Situație incredibilă în Liga 1 » Au plecat după două luni, fără vreun leu încasat: „Dacă vă accidentați, vă descurcați!”

Corinus, dreapta imaginii, în meciul cu Farul / FOTO: Imago-Images
Corinus, dreapta imaginii, în meciul cu Farul / FOTO: Imago-Images

Articol de - Publicat vineri, 08 aprilie 2022 08:38 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 10:45

Doi jucători care semnaseră cu Academica Clinceni ca să îi ajute pe ilfoveni să evite retrogradarea au reziliat joi contractele. Francezul Corinus și belgianul Mboko au renunțat la banii pe care îi aveau de luat, în teorie, doar ca să fie liberi.

Gaz Metan pierde încontinuu puncte în comisiile Federației, i s-au mai luat joi alte două puncte, Clincenii pierd și ei puncte și jucători săptămânal.

Nici în insolvență n-a fost așa rău! Cifrele dezastrului de la CFR Cluj
CFR Cluj
Nici în insolvență n-a fost așa rău! Cifrele dezastrului de la CFR Cluj

Ilfovenii își recreaseră de curând un lot cu care sperau să prindă măcar un loc de baraj pentru salvare. De aceea îi aduseseră pe Jeremy Corinus, mijlocaș defensiv francez, și pe Ayrton Mboko, fundaș dreapta belgian.

Corinus și Mboko au jucat gratuit două luni la Clinceni

Situația economică nu a fost îmbunătățită, recrutarea noilor jucători a fost numai un joc de cazinou al conducerii. Urmările: echipa e ca și retrogradată și va dispărea de tot în vară, iar jucătorii mai vor doar să scape de la Clinceni.

Corinus și Mboko au reziliat joi contractele cu clubul. Ei nu au încasat niciun salariu cât s-au aflat în Ilfov. Aveau în contracte asigurată și chiria, dar nu au primit vreun ban nici pentru așa ceva. Amândoi au renunțat la toate drepturile când au rupt legătura, nu și-au mai dorit decât să fie din nou liberi.

„Căutăm un alt club, în altă țară sau chiar în România”, explică Mihai Joița, agentul care i-a adus în țara noastră.

Continuă cazurile sfidătoare în fotbalul românesc

Corinus și Mboko au ales să nu mai joace deloc fiindcă situația de la Clinceni îi punea în pericol. Dacă s-ar fi accidentat, ei ar fi rămas șomeri și pacienți pe banii lor, clubul nu le-ar fi putut oferi asistență.

Ei au și discutat cu oficialii echipei despre un astfel de scenariu. Li s-a spus cu sinceritate: „Noi nu avem niciun ban! Dacă vă accidentați, vă descurcați!".

7 meciuria jucat în Liga 1 Mboko, fundaș dreapta belgian în vârstă de 24 de ani, fost la Beerschot. Corinus, mijlocaș defensiv sau fundaș central, a evoluat în cinci partide. El are 25 de ani și a venit de la Fermana, din Italia

Clincenii au fost în play-off în sezonul trecut. Conducerea nu se aștepta la o asemenea performanță, de aceea a fixat în contracte bonusuri imense pentru calificarea în play-off. 

Când antrenorul Ilie Poenaru și jucătorii lui au atins baremul, societatea s-a blocat, nu a mai putut plăti nici primele mari, nici costurile curente, așa că a pierdut toți fotbaliștii importanți și a bâjbâit după o soluție de salvare, una imposibil de găsit.

VIDEO Alexandru Răuță, declarații despre situația de la Dinamo: „Nu mai contează ce a pățit Clinceni”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Sorin Cârțu, neiertător: „FCSB să nu uite de penalty-ul dat de preacuviosul lor Tudor”

Eduard Novak a tras un semnal de alarmă după anunțul unui nou stadion la Târgoviște: „În România bazele sportive se construiesc hazardat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
433176761422170
Gabriel Matei  •  08 Aprilie 2022, 16:51
Postat de dora pe 08 Aprilie 2022, 11:13

Aici este si vina impresarului...cum sa duci jucatori la echipe cu probleme financiare precum Clinceniul sau Mediasul...si, vorba aceea, inca de la finele anului trecut se cam stia care va fi soarta Clinceniului !

Nu este "și vina impresarului" ci este "numai vina impresarului". Jucătorul este străin, este prima oara aici, nu cunoaște. Tu impresar ce faci? Îl duci oriunde numai să încasezi tu comisionul? Asta este "ciochie pe față"! Păcat de băieți! Au muncit moca din cauza unui gherțoi.

dora
dora  •  08 Aprilie 2022, 11:13

Aici este si vina impresarului...cum sa duci jucatori la echipe cu probleme financiare precum Clinceniul sau Mediasul...si, vorba aceea, inca de la finele anului trecut se cam stia care va fi soarta Clinceniului !

gerula.
gerula.  •  08 Aprilie 2022, 11:02

Credeam că la Mimamo

Vezi toate comentariile (4)
Comentează