FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FCU Craiova. Cât va lipsi Juan Bauza din cauza accidentării + Are tată fost atacant și mamă dansatoare

Articol de - Publicat marti, 03 august 2021 15:34 / Actualizat marti, 03 august 2021 15:53

Revelația din startul campionatului a celor de la FCU Craiova, Juan Bauza (25 de ani, a învățat fotbal de la părintele său, care a fost atacant la cluburi importante din Argentina, El Salvador, Bolivia și Peru.

Argentinianul Juan Francisco Bauza, primul transfer făcut de FCU Craiova după promovarea în Liga 1, le-a intrat repede la inimă fanilor olteni, prin prestațiile remarcabile din primele etape. 

Gol cu CFR (2-3) și pasă decisivă pentru reușita lui Hugo Vieira în derby-ul cu marea rivală Dinamo (1-0). Adus în fotbalul românesc de Csikszereda (L2), din Argentina, de la CA Colon, Bauza a crescut de mic cu mingea la picior, visând să-i calce pe urme tatălui său.

Marcelo Daniel Bauza (57 de ani) a jucat atacant la echipe importante din Argentina, El Salvador, Bolivia și Peru. "Bătrânul", cum îi spune Juan părintelui său, are în palmares mai multe titluri de campion. La 19 ani era considerat mare speranță și juca alături de celebrul Hector Cuper, la Ferro Carril Oeste, trupă cu care avea să câștige titlul în Argentina în 1984, după o finală cu River Plate.

FCU Craiova. Cât va lipsi Juan Bauza din cauza accidentării + Are tată fost atacant și mamă dansatoare

Recrutat în Războiul Malvinelor

Tătăl lui Juan a trebuit să renunțe la fotbal pentru 18 luni tocmai când începuse să prindă aripi. El a fost recrutat în armată, în 1982, la vârsta de 17 ani, în timpul Războiului Malvinelor, declanșat între Argentina și Marea Britanie în Insulele Falkland.

Bauza senior a povestit în presa din Argentina că a făcut parte din detașamentul de cavalerie blindată 121 din Gualeguaychúa, dar a stat departe de front, repartizat la birourile financiare. Cu toate astea a fost la un pas să fie trimis în luptă.

„Eram în ultima linie de luptă, și într-o noapte, aproape în zori, am primit ordin să urcăm pe tancuri pentru a ne deplasa spre sud. Ne-au ținut mult timp pregătiți, până când brusc ne-au ordonat să coborâm. Din fericire, niciunul dintre noi nu a mers în zona fierbinte. 

70% dintre cei care erau acolo nu știau ce este o armă. Dacă am fi plecat pe front, am fi fost măcelăriți", a rememorat Marcelo Bauza, pentru Radio Maxima.

Războiul Malvinelor s-a încheiat după 74 de zile, prin capitularea forțelor argentiniene în 14 iunie 1982, și restabilirea controlului britanic asupra insulelor. În urma conflictului, 649 militari argentinieni, 255 militari britanici și trei localnice din insule și-au pierdut viața.

Bauza, out 3 săptămâni

Scos în minutul 35 al meciului cu FC Voluntari (1-2), Juan Bauza a primit o veste proastă. După mai multe analize, s-a constat că are o entorsă la nivelul gleznei. Va absenta trei săptămâni, anunță clubul pe pagina de Facebook.

Juan Bauza nu și-a adus iubita în România

Juan este foarte legat de familia lui. Resimte dorul de casă, iar iubita, pe care o cheamă Zaira Fernandez (21 de ani), o vede doar în vacanță. Nu trece însă zi fără mesaje de dragoste și inimioare trimise pe Instagram.

FCU Craiova. Cât va lipsi Juan Bauza din cauza accidentării + Are tată fost atacant și mamă dansatoare
Zaira Fernandez, iubita lui Bauza

 Cu toate astea, Bauza nu a vrut să se întoarcă în Argentina, după ce i-a expirat împrumutul la formația poloneză Górnik Zabrze. A făcut tot posibilul să rămână în Europa. 

Bauza a fost remarcat de Csikszereda într-un amical disputat în Cipru cu Gornik, în care argentinianul a marcat un gol. FCU Craiova a pus ochii pe el după ce le-a făcut viața grea oltenilor în Liga a 2-a. 

Lui Bauza îi place vânătoarea

Când ajunge acasă, în Gualeguaychú, oraș situat la granița cu Uruguay, Bauza este foarte fericit. Merge cu tatăl său la vânătoare și la pescuit, iar mama, Mariana (foto dedesubt), și sora, Paula, voleibalistă, adevărate regine ale carnavalurilor tradiționale sud-americane, îl fac să zâmbească tot timpul. 

FCU Craiova. Cât va lipsi Juan Bauza din cauza accidentării + Are tată fost atacant și mamă dansatoare

Ce pot câștiga și economisi în România este foarte greu de realizat în Argentina, în acest moment. Mai ales la cluburile din divizia a doua, unde este dificil să obții un contract ridicat. Problema este să joci și să faci diferența
- Juan Bauza, pentru portalul Analisis din Argentina

 

FCU Craiova. Cât va lipsi Juan Bauza din cauza accidentării + Are tată fost atacant și mamă dansatoare

VIDEO Jucătorii de la FCU Craiova au sărbătorit alături de fani victoria cu Dinamo

Citește și: 

EXCLUSIV Ondrasek și-a reziliat azi contractul cu FCSB! » Câți bani i-a dat Becali ca să scape de el + ce șanse are cehul să ajungă la Craiova

Mutu avea dreptate! » Ce arată raportul InStat după etapa a 3-a a Ligii 1 + Echipa ideală a rundei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
george.br
george.br  •  03 August 2021, 16:41

E foarte promitator. Daca nu i-l scotea ghinionul in cale pe ghi@lbanul ala de Rata, facea furori inca din etapele astea. O sa-si revina insa si ne va incanta cu siguranta! Forza, Bauza! Parca-l si vad pe neispravitul ala de la Voluntari cum ranjea ca prostul cand victima lui iesea de pe teren. Ii doresc sa-si gaseasca si el "ratoiul"lui!

vidoq
vidoq  •  03 August 2021, 16:35

Păcat! O sa ne lipsească f mult!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează