FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI LPF

VIDEO Gino Iorgulescu avertizează firma care deține drepturile TV pentru Liga 1: „Altfel, căutăm alte variante pe piață”

Drepturile TV aduc 28 de milioane de euro pentru LPF și cluburile din Liga 1
Drepturile TV aduc 28 de milioane de euro pentru LPF și cluburile din Liga 1

Articol de , , - Publicat marti, 24 mai 2022 15:43 / Actualizat marti, 24 mai 2022 17:56

Gino Iorgulescu (66 de ani), reales astăzi în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din postura de unic candidat, are un obiectiv principal în noul mandat: să obțină mai mulți bani pentru cluburile din Liga 1 prin contractul de cesiune al drepturilor de televizare. 

Pe parcursul conferinței de presă pe care a susținut-o după alegerile pentru șefia LPF, Gino Iorgulescu a subliniat în mai multe rânduri importanța ca suma primită pentru cesiunea drepturilor de televizare să crească. 

Actualul contract, semnat de LPF și firma eAD Interactive în aprilie 2019, este în valoare de 28 de milioane de euro pe sezon și va expira în 2024. De atunci, formatul Ligii 1 s-a schimbat - acum sunt cu două echipe în plus și mai multe meciuri - motiv pentru care Iorgulescu solicită mai mulți bani. 

Reacția eAD, firma care deține drepturile TV pentru Liga 1, după ce LPF a anunțat că vrea mai mulți bani: „Abia s-a semnat contractul!”
CONTRACT
Reacția eAD, firma care deține drepturile TV pentru Liga 1, după ce LPF a anunțat că vrea mai mulți bani: „Abia s-a semnat contractul!”

Gino Iorgulescu cere mai mulți bani pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1

„Ce mă interesează cel mai mult este că până la această oră nu am ajuns la o înțelegere cu cei care dețin drepturile TV pentru mărirea contractului în vigoare.

După cum ați văzut, în noul format sunt 49 de meciuri în plus, dar contractul a rămas același. Televiziunile fac bani din cele 49 de meciuri în plus, încercăm să adăugăm ceva la contractul inițial.

Dacă mă întrebați pe mine, eu spun de mulți ani că în Liga 1 ar trebui să fie un număr mai mic de echipe, dar, fiind pandemia, s-a ajuns la acest format, care dă meciuri mai multe pe aceiași bani. 

Ei primesc bani din publicitate, din rating, plus de la sponsorul mare al Ligii 1. Ar trebui să se îndrepte și către noi”, a declarat Iorgulescu.

Avertismentul lui Gino Iorgulescu: „Vom vedea dacă sunt și alte societăți interesate de meciuri”

Întrebat de reporterul GSP dacă are vreo „pârghie” prin care să convingă firma parteneră să ofere mai mulți bani, Iorgulescu a lansat un avertisment în direcția acesteia:

„O pârghie ar fi să încercăm să vedem dacă mai sunt și alte societăți pe piață interesate de preluarea acestor meciuri televizate”.

Mai multe știri din Liga 1: 

Liviu Ciobotariu a făcut marele anunț, după ce a terminat cu Voluntari pe locul 4: „Le-am transmis deja jucătorilor”

Dinamo, în colaps financiar dacă ajunge în Liga 2! Pierde 3,7 milioane de euro + Planul de reorganizare va avea de suferit

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
ucluj2011
ucluj2011  •  25 Mai 2022, 08:46

Trebuiesc mai mulți bani pentru Liga I! Să sperăm că Gino Iorgulescu îi va obține.

paolo16
paolo16  •  25 Mai 2022, 05:47

Atâta timp cât exista un contract, taci și înghiți! Ah, ca poți sa te milogești un pic, asta e altceva.

parintele.clapon.rahoviteanu
parintele.clapon.rahoviteanu  •  24 Mai 2022, 21:20

Cine sa dea mai mult pentru cooperativa gigista??,... pe cine mai intereseaza!!???....Dinamo se duce in B. Pe cine mai intereseaza comunele fotbalului de cumetrie???....Pa banutii! EADS sunt fraieri daca nu reduc drastic sumele!! ...Sa se duca Gino in piata de criza de acum sa vada ce gaseste! Ma apuca rasul!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează