FOTBAL  »  Superliga  »  INSTAT

ANALIZĂ GSP FCSB, campioana InStat » Concluziile după finalul de sezon: cum arată cel mai bun „11” + Doi roș-albaștri au avut cel mai bun index

Tănase și Deac au dus o luptă pasionantă până spre finalul sezonului, tranșată pe teren de ardelean, iar în topul InStat de decarul bucureștenilor // FOTO Imago
Tănase și Deac au dus o luptă pasionantă până spre finalul sezonului, tranșată pe teren de ardelean, iar în topul InStat de decarul bucureștenilor // FOTO Imago

Articol de , , - Publicat luni, 30 mai 2022 08:35 / Actualizat luni, 30 mai 2022 08:40

Primul „11” al Ligii 1, conform cifrelor firmei de monitorizare InStat e dominat de FCSB, care are peste 50% din componență. De la CFR sunt doar două nume: Boateng și Omrani,

Trofeul de campioană e în vitrina CFR-ului pentru că a făcut cele mai multe puncte pe teren. FCSB a mai bifat un sezon cu statut de loser, însă își poate trece și ea în cont câteva realizări importante.

După ce GSP a publicat zilele trecute clasamentul suporterilor, unde clubul lui Becali a terminat pe primul loc, astăzi, ziarul prezintă ierarhia parametrilor firmei InStat, cea care analizează toate partidele din Liga 1. Iar FCSB e, de departe, formația cea mai bună. 

Are nu mai puțin de 6 jucători în cel mai bun „11” al sezonului și e de 3 ori mai bine reprezentată decât rivala din Gruia.

Cifre-record pentru FCSB » Nu s-a mai întâmplat din primul mandat al lui Reghe
FCSB
Cifre-record pentru FCSB » Nu s-a mai întâmplat din primul mandat al lui Reghe

PORTAR: Târnovanu peste toți cei 3 portari ai CFR-ului

Poate cea mai mare surpriză e la desemnarea celui mai bun portar al Ligii 1. Iar acesta e Ștefan Târnovanu, care a prins un post de titular la FCSB doar după ce Andrei Vlad a plătit cu postul gafa monumentală din eșecul de la Pitești, din finalul sezonului regulat. 

Din acel moment, Târnovanu, fotbalist care respectă legea U21 a FRF, a fost bun și foarte bun meci de meci și a terminat pe primul loc, fiind urmat de toți cei 3 goalkeeperi ai CFR-ului, în ordine: Bălgrădean, Hindrich, Letica!

APĂRARE: 50%FCSB, 50% Craiova

GSP a luat în considerare, pentru stabilirea primului „11„, doar jucătorii care au bifat măcar 1.000 de minute din totalul de 3.600 ale sezonului, ceea ce înseamnă peste 25%. 

Iar linia defensivă e formată, surprinzător, doar din fotbaliști de la FCSB și CSU Craiova, deși CFR s-a dovedit și în acest sezon cea mai solidă din punctul de vedere al golurilor încasate. Numai Cestor e în topul InStat al fundașilor centrali, pe locul 3, după Găman și Miron, însă fundașul clujenilor a bifat sub 600 de minute. 

În schimb, cel mai important om din defensiva lui Petrescu, Andrei Burcă, e abia pe locul 13.

MIJLOCAȘI DEFENSIVI: Scorul e 1-1 

Boateng e primul fotbalist al CFR-ului care apare în formula Ligii 1. InStat îl declară cel mai bun pe acest post, însă imediat în spatele lui sunt Edjouma și Șut. 

Malcom are un index cu doar o unitate mai slab decât al lui Boateng, însă mare parte din prestațiile lui bune și foarte bune au fost reușite în tricoul Botoșaniului, echipă pentru care a evoluat în acest sezon până spre finalul sezonului regulat.

MIJLOCAȘI OFENSIVI: FCSB e superioară 

Linia de 3 din spatele atacantului e un monopol FCSB&CFR, dar și aici trupa lui Petrea domină. Florin Tănase e cel mai bun al doilea atacant, fiind peste Houri, Moruțan, Deac și Olaru

 Tănase îl surclasează clar pe Deac, față de care are un avans în privința indexului InStat de nu mai puțin de 10 unități: 251 versus 241. Pe banda dreaptă, Omrani a câștigat duelul cu Cordea, în timp ce pe stânga a fost, probabil, cea mai pasionantă cursă pentru postul de titular. 

A câștigat-o Octavian Popescu, în fața unor nume importante ca Andrei Ivan, Petrila, Rareș Ilie, Ștefănescu, Baiaram, Otele.

 ATACANT: Jefte titular, Keșeru pe podium 

FCSB îl are pe Keșeru bine plasat, dar a ales să-l scoată din echipă în 2022, decizia aparținându-i lui Gigi Becali. Cel mai bun număr 9 al Ligii 1 e Jefte, însă indexul său e unul extrem de scăzut, cu care, în topul general al Ligii 1, indiferent de post, nu prinde primele 20 de locuri.

Cel mai bun „11” al Ligii 1, conform InStat;
Târnovanu (FCSB) - V. Crețu (FCSB), V. Găman (CSU Craiova), A. Miron (FCSB), Bancu (CSU Craiova) - Boateng (CFR), Edjouma (FCSB) - Omrani (CFR), Fl. Tănase (FCSB), Oct. Popescu (FCSB) - Jefte (Farul)

Cel mai bine cotat „11" din Liga 1, conform cotelor de pe transfermarkt 
Pigliacelli (CSU Craiova) - Cr. Manea (CFR), I. Cristea (FCSB), A. Burcă (CFR), Bancu (CSU Craiova) - Bordeianu (CFR), A. Ciobanu (Farul) - Cordea (FCSB), Fl. Tănase (FCSB), Fl. Coman (FCSB) - Debeljuh (CFR)

Florin Tănase, cel mai bun fotbalist al Ligii 1

Doi fotbaliști sunt la egalitate pe primul loc în privința indexului InStat. Amândoi sunt de la FCSB: Tănase și Octavian Popescu. 

Deși Florin are mai puține meciuri în care a evoluat, are mai multe minute și un randament direct pe tabelă de două ori mai bun: a produs 25 de goluri, puștiul Popescu doar 12. 

Între primii 10 cei mai buni, CFR are un singur jucător, pe veteranul Deac, care e abia pe locul 10.

JucătorIndexMeciuri
1. Fl. Tănase25134
2. Oct. Popescu25136
3. Bancu24935
4. A. Ivan24734
5. Radunovici24630
6. A. Miron24622
7. V. Crețu24528
8. I. Cristea24433
9. Papp24422
10. C. Deac24139

VIDEO

Citește și:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
007claudiu
007claudiu  •  02 Iunie 2022, 16:46
Postat de bombon pe 30 Mai 2022, 11:52

*** Dar chiar atat de flagrant? In realitate statisticile CIES Football Observatory dau nu mai putin de 8 jucatori de la CFR Cluj in echipa campiontului (asa cum e normal). (CIES Football Observatory a publicat cel mai bun prim 11 din 32 de campionate europene, printre care și al României. În analiză s-au folosit rezultatele echipei, angajamentul jucătorului și performanța tehnică, utilizându-se date InStat). Cel mai bun portar e Mihai Popa de la Voluntari, mai apar fundasul Cristea (FCSB) si atacantul Ivan (U Craiova). In rest toti sunt de la CFR! Detalii pe football-observatory: "Best XIs for 32 European leagues".

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

daniaania
daniaania  •  02 Iunie 2022, 09:30

Oare nu v-ați plictisit sa tot faceți lobby pt FCSB??? Campioana pe drept este CFR care a făcut 95p la diferență mare de ei. Alt subiect nu aveți?

fcsarbitri
fcsarbitri  •  30 Mai 2022, 17:33
Postat de 19sevilla86 pe 30 Mai 2022, 15:23

Steaua: Campioana dorita de suporteri pt ca merita, pt ca a jucat fotbal! Steaua Campioana confirmată de InStat pe baza de cifre nu gargara! CFR campioana impusa de dancu FRF arbitrii smenari, din nou, cu un fotbal respingător, chinuit, meschin ..pt ca așa e in Romanica încă! Pana când ?

toa'su gradu',in caz ca n-ai aflat steaua e in liga2(inca) si nu e aia pe care o crezi tu.de fapt stii si tu asta doar esti bine informat(deh,profesia de baza nu se uita niciodata),nu degeaba tot postezi fel de fel de invective la adresa lor insa nu pot sa nu remarc cat de prost esti;pai bine mah,daca bolsevicii pe tancurile sovietice staliniste au infiintat abuziv in'47 cazarma stalinista a armatei alias steaua iar tu sustii ca patruconsonata e de fapt acea steaua,nu cumva mascaresti echipa cu care tii de fapt?vezi cat esti de prost?mai dau rateuri si aia de la *** uneori...sau tocanita columbiana de la sydney ti-a picat greu la stomac si nici dupa hat ani nu te-ai vindecat?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează