FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

ANALIZĂ GSP Preview play-off: aceeași umilință pentru FCSB

Dumitru Dragomir, despre formația roș-albastră: „Nu prinde nici locul 2!” // FOTO: Imago
Dumitru Dragomir, despre formația roș-albastră: „Nu prinde nici locul 2!” // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 09 martie 2022 07:09 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 07:30

Clasamentul realizat exclusiv pe meciurile dintre primele 6 arată o diferență colosală în favoarea CFR-ului: 9 puncte peste FCSB și nu mai puțin de 15 față de CSU Craiova.

  • CFR e singura care n-a pierdut niciun meci, în vreme ce Voluntari a reușit un singur succes
  • FCSB stă dezastruos defensiv: are a doua cea mai slabă apărare

FCSB intră în play-off la 7 puncte în spatele CFR-ului, însă dacă se va păstra parcursul pe care echipele de pe primele 6 locuri l-au avut între ele în timpul sezonului regulat, atunci la finalul ultimelor 10 runde care urmează, clujenii nu doar că nu vor avea nicio emoție pentru a câștiga al 5-lea titlu consecutiv, dar o vor face la o diferență umilitoare. Trupa lui Dan Petrescu domină acest clasament, al jocurilor între primele 6, de o manieră uluitoare. A realizat aproape 90% din totalul punctelor puse în joc și își strivește efectiv rivalele. 

Cum arată programul din play-off Liga 1 și programul din play-out Liga 1. Clasamentul după înjumătățirea punctelor
PROGRAM
Cum arată programul din play-off Liga 1 și programul din play-out Liga 1. Clasamentul după înjumătățirea punctelor

CFR are cu peste 50% mai multe puncte decât FCSB, iar față de Universitatea Craiova cifrele sunt șocante: un surplus de peste 130%! Nu există niciun capitol la care Deac și compania să nu fie primii. Niciunul!

  • CFR are cele mai multe puncte.
  • CFR a marcat cele mai multe goluri: 16. Urmează FCSB (15), CSU Craiova (12).
  • CFR a încasat cele mai puține goluri: doar 5. Urmează FC Argeș (8).
  • CFR are cele mai multe victorii: nu mai puțin de 8! La polul opus față de Voluntari, care a câștigat un singur meci (1-0 cu Farul).
  • CFR e singura formație care n-a pierdut nicio partidă. La polul opus e Farul, care are nu mai puțin de 7 eșecuri.
  • CFR deține recordul de jocuri în care n-a primit gol: 7 din 10. În schimb, FCSB și-a păstrat închisă poarta doar în 3 partide.
  • CFR e singura care a marcat cel puțin un gol în toate meciurile. La cealaltă extremă e Voluntari, a punctat în doar două meciuri!!!

În schimb, principala contracandidată a ardelenilor, FCSB, are o linie de clasament modestă în partidele cu echipele pe care le va întâlni de încă două ori în următoarele două luni:

  • FCSB are aproape același punctaj cu FC Argeș, care a promovat acum două sezoane și care are un buget cel mult la 30% din cât deține clubul lui Becali.
  • FCSB are a doua cea mai slabă defensivă: a încasat nu mai puțin de 14 goluri. O singură echipă stă mai prost, CS Universitatea Craiova, care a primit cu unul mai mult.
  • FCSB a câștigat maximum de puncte în fața unei singure formații, CSU. Spre deosebire, CFR a făcut același lucru cu 3 adversare: FC Argeș, Farul și FC Voluntari, în fața cărora nu a încasat niciun gol!
  • FCSB a câștigat doar jumătate dintre meciuri, fix același nivel îl are și FC Argeș, în vreme ce CFR atinge 80% procentaj al succeselor

Clasamentul meciurilor dintre primele 6 locuri

  1. CFR 26p 
  2. FCSB 17p
  3. FC Argeș 16p 
  4. CSU Craiova 11p 
  5. Farul 9p 
  6. FC Voluntari 6p

FCSB se consolează cu primul „11" al play-off-ului

Conform monitorizării InStat, cea mai bună formație a primelor 30 de etape are în componență nu mai puțin de 5 jucători de la FCSB. 

E clubul care oferă cel mai mare număr de titulari. Dintre grupările care vor fi în play-off, două n-au prins primul 11: FC Argeș și FC Voluntari. Au fost luați în calcul fotbaliștii care au jucat cel puțin jumătate din totalul minutelor posibile: 2.700. 

Cel mai bun „11" al primelor 6 clasate:
Bălgrădean (CFR) - V. Crețu (FCSB), I. Cristea (FCSB), Ghiță (FARUL), Bancu (CSU CRAIOVA) - Edjouma (FCSB), Boateng (CFR) - Omrani (CFR), Fl. Tănase (FCSB), Oct. Popescu (FCSB) - Jefte (FARUL)

VIDEO Dumitru Dragomir: „FCSB nu prinde nici locul 2!”

Citește și: 

Ar trebui selecționat Tavi Popescu la „naționala” mare, cum a cerut Becali? » Cornel Dinu și Constantin Zotta s-au exprimat clar în acest sens

Conflict intern la FCSB » MM Stoica a intervenit: „N-am știut ce s-a întâmplat! Sper să reușesc să rezolv problema”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
nesufertiti
nesufertiti  •  09 Martie 2022, 20:16

Hilar cum o tin langa cele trei gratzii (sa nu zic gretzuri) ale "jurnalismului" sportiv gsp cu cifrele instat. Cea mai buna defensiva a campionatului, de departe: CFR, numar de fundasi ai franei in echipa instat: 0/4. Cel mai eficient all round-er, pase de gol, goluri, recuperari, aport defensiv, i.e. Deac, evident ca n-are loc in "analiza" instat de perlele iaurtzelului suprem. Daca antementionatii trei crai nu scriu articolele astea ca sa provoace comentarii, recte trolling 101, ii realmente trist.

doctor_strange
doctor_strange  •  09 Martie 2022, 17:49

Ăștia sunt "Cei trei nătăfleți", "The three stooges" ai presei de sport de la noi. Presă care și așa nu dă pe afară de calitate!

983732924972315
Soos Vilmos  •  09 Martie 2022, 14:56

Ce pacat ca cei trei zevzeci nu au reusit sa "performeze" intr-o alta meserie, caci sunt cam la piciorul broastei ca si "reporteri" sportivi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează