FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM

Cum arată lupta la titlu în ultimele 5 etape: CFR și FCSB, despărțite de două puncte » Craiova speră și ea + ce cred bookmakerii

FCSB s-a impus în derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0. Cu 5 etape înaintea finalului de sezon, diferența între primele trei clasate este de doar 6 puncte. +23   FOTO
FCSB s-a impus în derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0. Cu 5 etape înaintea finalului de sezon, diferența între primele trei clasate este de doar 6 puncte.

Articol de GSP - Publicat luni, 18 aprilie 2022 00:20 / Actualizat luni, 18 aprilie 2022 00:24

FCSB s-a impus în derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0. Cu 5 etape înaintea finalului de sezon, diferența între primele trei clasate este de doar 6 puncte. 

CFR Cluj a intrat cu un avans consistent în play-off, 8 puncte față de principala urmăritoare, și era mare favorită la câștigarea celui de-al 5-lea titlu consecutiv. Înfrângerile suferite cu CS Universitatea Craiova, scor 2-3, și FCSB, scor 0-1, au aprins finalul de sezon. 

Concluziile lui Dumitru Dragomir, după CFR Cluj - FCSB 0-1: „Are sânge în instalație și îmi place de el. Știe meserie!”
CFR - FCSB 0-1
Concluziile lui Dumitru Dragomir, după CFR Cluj - FCSB 0-1: „Are sânge în instalație și îmi place de el. Știe meserie!”

De unde pornim: clasamentul din play-off în acest moment

CFR Cluj, în continuare cu prima șansă

CFR Cluj este în continuare la mâna ei. Are două puncte avans față de FCSB și 6 față de CSU Craiova, iar programul îi este favorabil. Următoarele două deplasări vor fi la Pitești și Voluntari, echipe implicate și în semifinalele Cupei României. 

1,50este cota lui CFR Cluj la câștigarea titlului

Program CFR Cluj:

  • FC Voluntari (deplasare) 
  • Farul (acasă) 
  • FC Argeș (deplasare) 
  • CS Universitatea Craiova (acasă) 
  • FCSB (deplasare)

FCSB, avantaj moral față de CFR Cluj

Nici FCSB nu depinde de rezultatele celorlalte formații. Dacă va câștiga cele 5 meciuri rămase, formația antrenată de Toni Petrea va deveni campioană. Avantajul bucureștenilor, pe lângă cel moral obținut cu victoria de duminică, este că vor juca un eventual meci decisiv cu CFR în fața propriilor fani, cel mai probabil la Buzău, după cum afirmă managerul general Mihai Stoica. 

2,70este cota lui FCSB la câștigarea campionatului

Program FCSB:

  • Farul (deplasare)
  • FC Argeș (acasă)
  • CSU Craiova (deplasare)
  • Voluntari (deplasare)
  • CFR Cluj (acasă)

CS Universitatea Craiova are elanul de partea ei

CS Universitatea Craiova ar fi lider într-un clasament doar al play-off-ului și vine cu elan din spate. Oltenii mai au un avantaj, sunt singurii care au 3 meciuri pe teren propriu. La capitolul dezavantaje, pe lângă deficitul de 6 puncte, este programul condensat. Elevii lui Reghecampf sunt calificați și în semifinalele Cupei.

15,00este cota celor de la CSU Craiova la câștigarea titlului în Liga 1

Program CS Universitatea Craiova:

  • FC Argeș (deplasare) 
  • FC Voluntari (acasă) 
  • FCSB (acasă) 
  • CFR Cluj (deplasare) 
  • Farul (acasă)

Calcule la titlu în Liga 1: care sunt criteriile de departajare

Toate cele 3 candidate la titlu au intrat cu punctaj par în play-off, așa că primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte, rotunjirea, devine nul.

Al doilea criteriu de departajare o avantajează pe CFR Cluj. Este vorba de numărul total de puncte obținute în sezonul regular. Așadar, în caz de egalitate cu oricare dintre FCSB și CSU Craiova (chiar și egalitate în 3), „feroviarii” își apără titlul cucerit anul trecut. Pe baza acestui criteriu, FCSB îi este superioară lui CSU Craiova.

VIDEO Cum vede Dumitru Dragomir lupta la titlu în Liga 1

Citește și alte știri despre CFR Cluj - FCSB:

VIDEO Ce veste! Chiricheș: „Steaua e în sufletul meu și vreau să mă întorc” » Căpitanul naţionalei o va susţine pe FCSB la Cluj

Are 3 titluri în Liga 1 și e ferm: „Tavi Popescu trebuie să plece acum de la FCSB”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
elefterie
elefterie  •  18 Aprilie 2022, 18:40

În ROAF, Art. 27 Clasament, pct 3) se precizează: Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii: a. Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte; b. golaverajul mai bun în jocurile directe; c. numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe; d. numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe; e. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat); f. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;" UNDE la pct. 2 același articol se spune "La competițiile organizate în sistem play-off/play-out, câștigătoarea campionatului este echipa care a acumulat cel mai mare număr de puncte la terminarea play-off-ului." ADICĂ PLAY-OFFUL ESTE PRACTIC UN NOU CAMPIONAT. Când s-a modificat ROAF-ul?? (Poate știe TAS?)

elefterie
elefterie  •  18 Aprilie 2022, 18:12
Postat de Ilie Tarnoveanu pe 18 Aprilie 2022, 09:27

Criteriile de departajare sfideaza inteligenta lui Gâgă. Primul rotungirea punctelor la intrarea in play-off corect. Daca al doilea e cel cu locul ocupat la sfarsitul campionatului regulat atunci ce rost mai au si alte criterii ca partidele directe sau golaveraj. Acesta trebuia sa fie eventual ultimul. Ineligentilor!!!! Idem si cu barajul dintre locul 3 (eventual 4) din play-off cu 7sau 8 din play-out. Asta era valabil in tarile unde toate cele 6 echipe participau in competitii europene. Dar la noi ?!! Vorba aia ce face maimuta din vest face si sapiens-sapiens din FRF.

Chiar așa, GSP aveți vreun link spre regulamentul de departajare în PlayOff? Știam că s-a abrogat criteriul golurilor mai multe marcate în deplasare, în rest rămânând valabil ROAF-ul... S-au mai făcut anul trecut precizări pentru pandemie (după "trocul" de acum doi ani care a salvat Dinamo și Uași, i-a dat Cupa Fcsbului și a împins-o pe CFR, prin jocuri amicale cu "deja europenele"Fcsb și FcBt, spre titlu) și cam atât am găsit. Repet, unde se precizează prioritatea clasării în campionatul regulat??

4947591652001931
Dragos Dumitrescu  •  18 Aprilie 2022, 17:04
Postat de anticenzuralasport pe 18 Aprilie 2022, 16:45

Uiti ca oltenii tai au fost invinsi de 2 ori cu Steaua...Uiti si ca etapa asta ati fost salvati de arbitru si de apatia lui Hagi...3 greseli imense d earbitraj !Ca voi aveti meciuri cu Farul si Argesul este gluma buna!Cartu a declarat ca a vorbit cu Voluntariul sa terminati voi pe doi si aia pe 3...

Nu am scris ce am scris pt a intra in polemica cu dvs..sincer.. ( Nu cred ca asta e sensul..ci acela ca fiecare sa scrie ce simte…ce vede..ce crede). Si spun asta mai ales ca pareti a tine cu Steaua. O echipa superba dar care , asa cum bine stiti..activeaza inca ..in liga secunda! ( ca ne place sau nu, instantele au decis asta). Inca imi e dor de meciurile din ghencea de acum 25-30 de ani. In rest, multa sanatate !!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează