FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

ANALIZĂ GSP Au avut mână bună! Top 5 cele mai bune transferuri făcute în vară în Liga 1

Paulo Vinicius // foto: Imago
Paulo Vinicius // foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 09:17 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 09:37

În vară, în Liga 1 s-au realizat câteva achiziții bune, jucători care au reușit să impresioneze și să joace un rol foarte important pentru echipele la care au venit. Gazeta îți prezintă Top 5 transferuri.

În fereastra dinaintea începerii acestui campionat au existat câțiva jucători care au făcut pasul către cluburi noi și care apoi au reușit să se remarce prin evoluții excelente, devenind indispensabili echipelor la care evoluează. 

Gazeta vă prezintă un Top 5 al fotbaliștilor care s-au adaptat rapid și au confirmat până în această pauză competițională, jucând un rol decisiv în noile lor echipe.

Avertisment dinspre FRF, în toiul discuțiilor cu Boloni: „Trebuie să te asiguri de asta. Știi cu cine negociezi”
SELECȚIONER
Avertisment dinspre FRF, în toiul discuțiilor cu Boloni: „Trebuie să te asiguri de asta. Știi cu cine negociezi”

1. Jefte Betancor - Farul

Jefte este golgeterul acestui campionat, cu 11 goluri și 1 assist în cele 21 de etape disputate. Sosit de la Voluntari, unde impresionase plăcut în campionatul trecut, s-a adaptat foarte repede sub comanda lui Hagi, reușind un sezon și mai bun decât cel precedent, devenind prima opțiune pe postul de atacant la Farul. Jefte este principalul motiv pentru care constănțenii se află în acest moment pe loc de play-off, el contribuind decisiv la 52% dintre golurile marcate de dobrogeni până în acest moment! 

De asemenea, Jefte se află pe locul 2 în topul jucătorilor din Liga 1 care au creat cele mai multe șanse de gol, în spatele lui Deac, cu 24 de astfel de oportunități create.

Au avut mână bună! Top 5 cele mai bune transferuri făcute în vară în Liga 1
Jefte Betancor // foto: Imago

2. Vadim Rață - FC Voluntari

Revelația FC Voluntari are și ea un jucător în acest top, Vadim Rață, care a ajuns la formația ilfoveană în această vară, de la Chindia. Internaționalul moldovean a jucat în actualul campionat în toate meciurile echipei sale, fiind cel mai important om din punct de vedere ofensiv al trupei lui Ciobotariu. Rață a înscris 6 goluri și a oferit 3 pase de gol, contribuind la 9 dintre cele 25 de goluri marcate de Voluntari. De asemenea, acesta conduce și în topul șanselor mari de gol create de către formația ilfoveană în acest sezon, cu 16.

Au avut mână bună! Top 5 cele mai bune transferuri făcute în vară în Liga 1
Vadim Rață // foto: Imago

 Golurile și pasele de gol reușite de Rață au avut o contribuție decisivă în obținerea a 10 puncte în campionatul actual, puncte fără care Voluntari s-ar fi aflat în afara locurilor de play-off.

3. Alexandru Albu - Rapid

Din campania numeroasă de transferuri făcută în această vară de giuleșteni, Alexandru Albu a fost jucătorul care a reușit să impresioneze cel mai mult. Deși joacă pe postul de mijlocaș central, a avut o contribuție foarte importantă în ofensiva Rapidului, reușind să adune până în acest moment 5 goluri și o pasă decisivă. Albu este al doilea golgeter al echipei, în spatele lui Adrian Bălan, însă vârful rapidiștilor are două reușite de la punctul cu var. 

Au avut mână bună! Top 5 cele mai bune transferuri făcute în vară în Liga 1
Alexandru Albu // foto: Imago

Albu a dovedit că este un mijlocaș complet, fiind la fel de important și pe faza defensivă, el aflându-se pe primul loc la capitolele deposedări și mingi recuperate și pe locul 2 la baloane interceptate, după Junior Morais. Evoluțiile bune la Rapid l-au adus pe mijlocașul vișiniilor și la echipa națională, acesta bifând 9 minute în deplasarea din Germania.

VIDEO Mihai Iosif: „Suflul pe care îl avem în fiecare derby vine din ADN-ul rapidist! Legenda continuă! Istoria merge mai departe”

4. Cătălin Căbuz - Chindia

Echipa lui Săndoi s-a remarcat ca fiind o formație defensivă, împotriva căreia se înscrie foarte greu, a 4-a defensivă din acest campionat, cu doar 17 goluri primite, după CFR, Farul și UTA, și la egalitate cu FCSB. Un mare merit pentru această realizare o are Cătălin Căbuz, jucătorul ajuns la Târgoviște în vară de la Farul. Dintre portarii ce au bifat cel puțin 10 etape în această parte a sezonului, Căbuz se află pe locul 2 în topul procentajului de șuturi apărate, cu 82%, pe locul 4 în topul celor mai puține goluri încasate (12), pe locul 5 la capitolul șuturilor apărate, cu 54 de intervenții, și pe locul 4 în topul intervențiilor salvatoare în situație iminentă de gol, cu 20 astfel de parade. 

Au avut mână bună! Top 5 cele mai bune transferuri făcute în vară în Liga 1
Cătălin Căbuz // foto: Imago

Prin performanțele sale a reușit să-l facă uitat pe Aioani și să ofere echipei sale o șansă importantă de a se salva de la retrogradare, în condițiile în care Chindia are cel mai slab atac din Liga 1, la egalitate cu Mioveni, cu doar 13 goluri marcate.

5. Paulo Vinicius - FCSB

O altă formație care a realizat un transfer folositor a fost ocupanta locului secund, FCSB. Dintre cei nou-veniți, Vinicius a fost jucătorul care a avut cel mai bun sezon. În cele 1.536 de minute jucate, Vinicius a reușit să se detașeze în fruntea fundașilor centrali din România, având cel mai mare index InStat dintre aceștia, indice ce măsoară toți parametrii de performanță ai jucătorilor, și al 4-lea cel mai mare index InStat din Liga 1, dintre jucătorii care au bifat cel puțin 10 apariții. 

Au avut mână bună! Top 5 cele mai bune transferuri făcute în vară în Liga 1
Paulo Vinicius // foto: Imago

De asemenea, în topul fundașilor centrali cu cel puțin 10 partide jucate, Vinicius se află pe locul al 3-lea la procentajul de dueluri câștigate (73%), având un rol important în îmbunătățirea defensivei "roș-albastre". Brazilianul a reușit să și marcheze de două ori în acest sezon, în poarta Clinceniului și a lui Dinamo.

Citește și: 

Liga 1, „iadul” fotbaliștilor? Aproape 600 de procese în ultimul an + singurele cluburi fără litigii cu propriii angajați

EXCLUSIV Rapid plătește 100.000 de euro pentru un fundaș » Cluburile au bătut palma

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează