FOTBAL  »  Superliga  »  FINANCIAR

Liga 1, „iadul” fotbaliștilor? Aproape 600 de procese în ultimul an + singurele cluburi fără litigii cu propriii angajați

FCSB, Farul, Sepsi, CSU Craiova și FC Argeș sunt singurele formații din prima ligă care nu au ajuns la litigii cu angajații proprii în 2021.
FCSB, Farul, Sepsi, CSU Craiova și FC Argeș sunt singurele formații din prima ligă care nu au ajuns la litigii cu angajații proprii în 2021.

Articol de , , - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 07:58 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 08:10

FCSB, Farul, Sepsi, CSU Craiova și FC Argeș sunt singurele formații din prima ligă care nu au ajuns la litigii cu angajații proprii în 2021. Sindicatul fotbaliștilor a înregistrat 590 de procese de-a lungul întregului an, un record în istoria instituției.

Într-un an în care a existat o avalanșă de procese între fotbaliști și cluburi, au mai fost și câteva echipe care nu s-au judecat cu angajații: FCSB, Farul, Sepsi, CSU Craiova și FC Argeș. Dintre ele, doar FCSB a avut totuși un litigiu de rezolvat, dar a fost vorba despre o discuție legată de încetarea legitimării unui junior.

Aproape 600 de procese în 2021!

E remarcabilă realizarea acestor cluburi, în condițiile în care 2021 a fost anul cu cele mai multe procese din toată istoria fotbalului românesc. 

AFAN, sindicatul fotbaliștilor, a avut de gestionat 590 de dosare pentru jucătorii și pentru antrenorii din primele trei ligi. Deși e al fotbaliștilor, sindicatul îi reprezintă și pe antrenori, care nu sunt apărați de vreo astfel de organizație.

În afara litigiilor de care s-a ocupat AFAN au mai fost și altele, ale unor fotbaliști care au preferat să-și angajeze avocați și să rezolve problemele fără să implice sindicatul.

Driblează cantonamentul! Situație incredibilă: un jucător important încă nu s-a prezentat la antrenamentele lui Petrescu » CFR, în pericol?
CFR CLUJ
Driblează cantonamentul! Situație incredibilă: un jucător important încă nu s-a prezentat la antrenamentele lui Petrescu » CFR, în pericol?

FCSB plăteşte daune

Becali a dat afară jucători pe parcursul anului, dar i-a alungat fără să mai ajungă la judecată, le-a achitat despăgubiri celor pe care nu i-a mai dorit. Cehul Ondrasek abia ajunsese la București, a fost invitat să plece și a încasat 110.000 de euro ca să accepte.

Austriacul Vucur, românul Alexandru Crețu au mai primit și ei 110.000 de euro împreună. Iar Budescu a căpătat în decembrie 150.000 de euro ca să acceptea ruperea contractului pe care-l avea cu FCSB.

Ai prea mulți străini? Te judeci cu ei la FIFA!

Procese multe vor apărea în continuare, va fi păstrat ritmul din 2021, fiindcă sunt tot mai multe cluburi care nu-și mai permit să plătească salariile sau vor, pur și simplu, să renunțe la unii jucători.

FCU Craiova 1948 a greșit astă-vară, când a înregistrat lotul pentru sezonul acesta, nu a respectat regula care impunea pe listă un număr de fotbaliști crescuți la nivel național.

Clubul a modificat lotul când a realizat eroarea și au rămas în afara listei câțiva străini pe care societatea a fost nevoită să-i plătească în continuare fără să-i poată folosi. Ca să repare problema aceea, oltenii au reziliat recent contractele a cinci jucători străini: Pedro Machado, Hugo Vieira, Bagayoko și Marko Gajici. Cu ei vor urma procese la FIFA

De la Clinceni fug toți

Ieri a mai plecat un jucător de la Clinceni, a reziliat contractul și austriacul Marcel Holzmann. Fundașul stânga fusese adus de ilfoveni de la FC Botoșani.

Patriche, căpitanul echipei, a semnat cu Dinamo, atacantul Omoh a ajuns la Farul, fundașul dreapta Florin Achim a mers la Gaz Metan. Încă nu e clar dacă echipa de la marginea Bucureștiului va putea încheia sezonul ori se va retrage din campionat. 

Albaștrii pot juca în continuare cu juniorii pe care-i mai au legitimați, o situație în care vor pierde toate meciurile pe care le mai au de disputat, sau vor dispărea din competiție și vor da peste cap campionatul. Dacă echipa se retrage, deținătorii drepturilor TV nu vor mai avea același număr de meciuri. Rezultatele deja înregistrate de ilfoveni ar rămâne valabile, iar restul partidelor le-ar pierde cu 0-3 la „masa verde”.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Driblează cantonamentul! Situație incredibilă: un jucător important încă nu s-a prezentat la antrenamentele lui Petrescu » CFR, în pericol?

Unul dintre cei mai cunoscuți străini continuă în Liga 1, deși a fost chemat în alt campionat: „Degeaba primim oferte, el vrea la noi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
the_cobbler
the_cobbler  •  11 Ianuarie 2022, 10:12
Postat de paolo19 pe 11 Ianuarie 2022, 09:38

Ce a făcut sindicatul pentru fotbaliștii care nu și-au primit salariile timp de 5-6 luni?

Respectiv ce a făcut sindicatul oamenilor deștepți / cu carte pentru ca (majoritatea) fotbaliștilor să termine școala și, după terminarea acesteia, să-i ajute să se mute din „block-notes” într-un campus universitar? Și unde mai punem, tovarăși, că „unii” chiar colecționează cartonașe cu fotbaliști!

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  11 Ianuarie 2022, 10:04

Afan este un paria al fotbalului romanesc ! Nu ajuta cu nimic fotbalisti si nici cluburile !

paolo19
paolo19  •  11 Ianuarie 2022, 09:38

Ce a făcut sindicatul pentru fotbaliștii care nu și-au primit salariile timp de 5-6 luni?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează