FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Strategie falimentară! FCSB plătește sute de mii de euro degeaba

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de , , - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 22:26 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 23:22

Constantin Budescu (32 de ani) a încasat 150.000 de euro când a semnat rezilierea contractului cu FCSB. Nimeni din campionat nu mai consumă atât de mulți bani câți consumă Gigi Becali ca să dea afară jucători. Alexandru Crețu, Vucur, Ondrasek s-au ales și ei cu sute de mii de euro într-un timp foarte scurt.

E bine să semnezi un contract cu FCSB și nu e rău nici dacă Becali nu te place și decide să renunțe la serviciile tale la puțin timp după începutul colaborării. Budescu a petrecut patru luni printre roș-albaștri, a fost titular în numai trei meciuri din campionat și a plecat acum cu 150.000 de euro despăgubiri.

Răsturnare de situație în cazul lui Florin Tănase: „Nu pleacă nicăieri!” + Fotbalistul interzis la FCSB: „Nu-l aducem nici liber”
FCSB
Răsturnare de situație în cazul lui Florin Tănase: „Nu pleacă nicăieri!” + Fotbalistul interzis la FCSB: „Nu-l aducem nici liber”

Atât i-a plătit Gigi pentru ca atacantul să renunțe la drepturile din contractul care mai era valabil încă un an și jumătate. Budescu avea un salariu de 20.000 de euro lunar, așa că ar mai fi avut de încasat aproape 400.000 de euro dacă ar fi continuat la FCSB până în vara anului 2023. Cum Becali îi mai dăduse 100.000 de euro la semnarea acordului, Budescu s-a ales cu un total de 250.000 de euro de la FCSB! Iar acum e liber să semneze cu oricare club și să mai ia niște bani.

Gigi Becali, demiteri de sute de mii de euro!

Patronul s-a plictisit repede, a ajuns la concluzia că "Budi" nu îi mai era util și nu a avut nicio problemă în a-l despăgubi cu o sumă enormă, cât un salariu anual foarte bun din prima ligă românească. Niciun fotbalist al lui Dinamo nu câștigă într-un an 150.000 de euro, cât a încasat Budescu doar ca să plece de la FCSB! Doar la CFR și la Universitatea Craiova mai există salarii anuale atât de mari.

Înainte să-l despăgubească pe "Budi" fiindcă l-a deranjat cu semnarea și apoi cu rezilierea acestui contract, Becali îi mai plătise pe Stipe Vucur, pe Alexandru Crețu și pe Zdenek Ondrasek ca să scape de ei. Primii doi au luat împreună 110.000 de euro, atacantul ceh a primit singur suma aceasta.

Rezultă, așadar, o sumă de 370.000 de euro achitată către patru fotbaliști doar pentru ca ei să plece de la FCSB! Gigi i-a testat sumar pe toți, apoi și-a asumat pierderea fără să clipească. 

67 de minutea jucat Ondrasek în campionatul românesc, după care atacantul ceh a fost dat afară, cu despăgubiri de 110.000 de euro. Vârful de 33 de ani a semnat imediat cu Tromso, din Norvegia

Când nu e darnic, Gigi Becali pierde procese

Becali și-a asumat toanele în afacerile acestea, a acceptat să plătească fiindcă achiziționa jucători care îl dezamăgeau repede. Când nu și-a mai asumat să plătească, a pierdut procese și tot a fost forțat să le dea banii fotbaliștilor pe care încercase să-i păcălească. 

Cea mai mare lovitură i-a dat-o Bogdan Planici, fundașul central sârb care nu a acceptat șomajul tehnic, a denunțat unilateral contractul și a deschis un proces la FIFA. Federația Internațională i-a acordat lui Planici drept de joc în continuare, deci a constatat că el procedase corect când rupsese acordul, și a obligat FCSB să-i achite sârbului 168.800 de euro! 

Gikiewicz, un polonez care a petrecut puțin timp la FCSB, a câștigat 103.000 de euro ca urmare a unui proces. Forul mondial i-a dat dreptate, iar Becali a fost găsit vinovat de mai multe practici de bullying, intimidare și presiuni psihologice.

Procesele pierdute de Becali cu jucători trimiși în șomaj tehnic

Strategie falimentară! FCSB plătește sute de mii de euro degeaba

Keșeru „a ratat” ocazia

Gigi îl avea pe lista neagră și pe Claudiu Keșeru, dar s-a răzgândit între timp: „El va rămâne, ne mai poate ajuta. Budescu nu ne mai ajuta cu nimic”. 

Keșeru, 35 de ani, are un salariu de 25.000 de euro lunar și un contract valabil încă un an și jumătate, așa că s-ar fi ales și el cu bani mulți la reziliere, măcar cu 150.000 de euro, cât a încasat Budescu. 

Cazul lui era însă diferit de al lui "Budi". Claudiu a bifat deja două cluburi în sezonul acesta, Ludogoreț și FCSB, și nu ar mai fi avut voie să joace pentru al treilea, ar fi putut semna cu o altă formație abia după 1 iulie. La 35 de ani, o pauză de șase luni l-ar fi condus către finalul carierei.

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB și Craiova stau la pândă » Vor fundașul care refuză prelungirea cu CFR Cluj

Teoria lui Pițurcă despre Edi Iordănescu și despărțirea acestuia de FCSB: „Nu are un psihic foarte puternic”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
229465902041427
Vasile Dinca  •  05 Ianuarie 2022, 09:49
Postat de paolo16 pe 04 Ianuarie 2022, 11:34

Omu' face ce vrea cu banii lui. Diferența este ca ddb doar împrumută clubul, pentru acum isi cer banii înapoi, i***

Sa le dea banii inapoi! Eu nu sunt de acord ca un club sa primeasca bani de la sustinatori, care apoi sa incerce sa se amestece in conducerea clubului! Sustinatorii merg la un spectacol, daca le place sa aplaude, daca nu sa nu se mai duca!Patronul sa acorde niste salarii decente , iar bonusurile, in functie de cum joaca! Sa nu mai avem jucatori cu salarii 20000-30000 de euro si sa nu joace nimic, sa mimeze fotbalul. Exemplific cu Budescu si Keseru, care sunt niste speculanti, mimi!!!

229465902041427
Vasile Dinca  •  04 Ianuarie 2022, 19:56

Eu nu pot sa inteleg cum s a pacalit Becali cu Keseru si Budescu! Astia au mimat fobalul dupa varsta de 30 de ani! Cum sa le dai 30000 de euro salariu si ei sa nu joace nimic! Trebuiau sa si dea sufletul pe teren pentru un astfel de salariu! Daca totusi le a dat si apoi a vazut ca nu joaca nimic, cred ca ar trebui o clauza sa le dea un sfert, o cincime, samd. Eu ca patron nu i as mai angaja, dupa o anumita varsta(30 ani) decat cu 1000-2000 de euro si cu clauza, daca nu fac fata sa plece fara nimic! Cum e posibil, Budescu sa mai ceara si 150000 de euro pentru 4 luni de contract, dupa ce ca nu a jucat nimic? NU II ESTE RUSINE, L A ESCROCAT pe Becali. Ma face sa cred ca banii lui Becali sunt nemunciti pentru ca ii da degeaba! Sper sa nu se intample la fel si cu Keseru pentru ca nici el nu merita nimic!!! Sa le fie rusine unor astfel de fotbalisti cu salarii cat roata carului si pe teren nu fac nimic!!! RUSINE, RUSINE , RUSINE!!!

paolo16
paolo16  •  04 Ianuarie 2022, 11:34
Postat de cip1978 pe 04 Ianuarie 2022, 01:28

Pai ce, FCSB e club profesionist? Nu a spus Mititica Dragomir ca-i jucaria lui Jiji? Fanii vor performanta? Sa astepte pana ce Jiji intra-n manastire ...

Omu' face ce vrea cu banii lui. Diferența este ca ddb doar împrumută clubul, pentru acum isi cer banii înapoi, i***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează