FOTBAL  »  Superliga  »  PALMARES UNIVERSITATEA CRAIOVA

Liniște la Ligă și la CSU Craiova după decizia Curții de Apel! LPF explică pentru GSP de ce nu reacționează

Articol de - Publicat miercuri, 22 august 2018 12:23

În motivarea publicată ieri de Adrian Mititelu, Curtea de Apel Timișoara a arătat că CSU Craiova, echipa din Liga 1, nu este continuatoarea Științei și nu are palmaresul istoric al formației oltene. Decizia este definitivă. (Detalii și documente AICI).

  • CONTEXT: CS U Craiova a cerut în instanță, printre altele, recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în prezent. După mai multe pronunțări ale instanțelor, Curtea de Apel Timișoara a decis definitiv și irevocabil că "nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate" (citat din motivare).

Până în acest moment, nici Liga Profesionistă de Fotbal, nici clubul din Liga 1 nu au remis din proprie inițiativă vreun punct de vedere legat de decizia Curții de Apel Timișoara.

GSP a încercat să afle care este poziția celor două în legătură cu decizia.

LPF: "NOI NU AVEM MOTIVAREA. AȘTEPTĂM SĂ NE-O TRIMITĂ CURTEA DE APEL"

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a spus că așteaptă să primească motivarea Curții înainte să se pronunțe: "Nu pot comenta decizia, pentru că la Ligă nu  a venit motivarea. Dacă vreți, trimiteți pe mail întrebări la departamentul de comunicare și vi se va răspunde când avem motivarea".

Contactat telefonic, Octavian Țopa, reprezentantul Departamentului de Comunicare al LPF, a declarat: "Pentru moment nu există nicio poziție a Ligii. Nu putem comenta nimic fără motivare și o decizie a departamentului juridic sau a secretariatului general. Motivarea deciziei trebuie să vină la Ligă de la Curtea de Apel. Asta ține de Justiție".

CRAIOVA A ÎNCHIS TELEFONUL

Președintele Craiovei din Liga 1 a încheiat dialogul telefonic cu reporterul GSP înainte să afle despre ce subiect este vorba. "Nu se poate vorbi, vă rog frumos. Vă mulțumesc", a fost reacția lui Marcel Popescu.

LPF în noiembrie: "csu are palmaresul"

În noiembrie 2017, cu 7 luni înaintea deciziei definitive a Curții de Apel Timișoara în privința palmaresului Craiovei, LPF emitea un comunicat de presă în care a anunțat că îi recunoaște palmaresul lui CSU Craiova din 1948 și până în 1991, la solicitarea formației din Liga 1.

"În acest context, apreciem că solicitarea clubului este întemeiată iar echipa S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. trebuie înscrisă pe pagina de web a LPF cu rezultatele obținute începând cu anul 1948 și până în anul 1991", se arăta atunci în comunicatul Ligii.

De ultimă oră, Mititelu a anunțat astăzi că la Tribunalul Dolj a intrat pe rol procesul prin care cere ca formația din Liga 1 să-și schimbe numele actual, adică Universitatea Craiova 1948 Club Sportiv.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (130)
324482868306514
Liviu Aricescu  •  23 August 2018, 15:20

continuare... instanța supremă din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, a hotărât deja definitiv și irevocabil că: Clubul Sportiv Universitatea Craiova este una și aceeași entitate din 1948 până în prezent, dobândind personalitate juridică în 1969; Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține palmaresul de fotbal al echipei Universitatea Craiova; Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține marca notorie (”stema cu leul”); Clubul Sportiv Universitatea Craiova este singura entitate sportivă ce poate purta numele de ”Universitatea Craiova”.

324482868306514
Liviu Aricescu  •  23 August 2018, 15:17

comunicarul universitatii craiova scurt si la obiect. bineinteles ca becalistii de la fituica gsp nu l-au publicat pana acum. Deși am mai lămurit chestiunea privitoare la palmaresul Științei în cel puțin trei rânduri (aici, aici și aici), o facem și a patra oară, în speranța că mass media și publicul vor înțelege corect faptele. Clubul Universitatea Craiova începe prin a reaminti atât publicului cât și presei sportive că hotărârea Curții de Apel Timișoara nu are nici o legătură cu noul SRL înscris în Liga a III-a de personajul de tristă amintire din istoria orașului. Singura entitate juridică ce ar putea ridica eventuale pretenții este societatea aflată în faliment la Tribunalul Brașov. Mai mult, hotărârea Curții de Apel Timișoara nu are legătură nici cu elucubrațiile aceluiași personaj. Instanța a spus doar că palmaresul nu este material, că nu poate fi evaluat și nici nu este transmisibil, fapt consemnat și de deciziile luate în cazurile Rapid, Oțelul Galați sau Farul Constanța. În toate aceste cazuri, palmaresul nu a putut fi valorificat, singurele care au putut face obiectul unui transfer către o nouă societate fiind stemele acelor cluburi, stemele conferindu-le de altfel respectivelor echipe statutul de continuatoare ale echipelor istorice. În plus, instanța supremă din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, a hotărât deja definitiv și irevocabil că: Clubul Sportiv Universitatea Craiova este una și aceeași entitate din 1948 până în prezent, dobândi

198939213804366
Adrian Addryano  •  23 August 2018, 11:45
Postat de Adrian Addryano pe 22 August 2018, 19:31

"Din certificatul fiscal al reclamantei rezultă că aceasta s-a înființat în anul 1995,fostul club de drept public nu mai există a fost radiat din cauza datoriilor imense pe care le aveau secțiile de baschet și volei masculin și feminin iar consilierii locali au votat înființarea unui nou club fără secție de fotbal care fusese demult transformată în societate cu acționariat sută la sută privat așa cum cereau legile acestei țări și regulamentele forurilor internaționale,de asemenea reclamanta nu a putut dovedi că s-a inființat pentru a continua activitatea echipei de fotbal prin urmare nu a dovedit că ar deține palmaresul echipei de fotbal"Prin urmare "asocierea"imaginară dintre actualul club fake de drept public și srl-ul impostorului de la anrp înființat în 2013,promovat ILEGAL în prima ligă la 8 luni de la înființare nu are nici o legătură cu istoria,tradiția și spiritul acestei echipe!!!!!!!!! Asta este ADEVARUL JURIDIC pe care l-a tranșat clar trei instanțe judecătorești și pe care îl știe și nea Stefan asta de la liga de amatori și îl știe orice om cu minime cunoștințe juridice!!!!!!!!!!!!!

"Grupările care s-au format după 1948 au preluat generic palmaresul și continuitatea echipei de fotbal până la dezafilierea ILEGALA din 2011"

Vezi toate comentariile (130)
Comentează