FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CONCORDIA CHIAJNA 2-1

Prima victorie din acest sezon pentru CFR Cluj! După o ploaie de ocazii, clujenii au tremurat pe final cu Chiajna

Articol de - Publicat sambata, 04 august 2018 16:53

Clujenii au concurat cu Untold-ul de pe arena rivală din oraș și au câștigat pentru prima dată în acest campionat, după două etape în care nu cunoscuseră gustul victoriei

100.000 de oameni au venit din toate colțurile lumii la Cluj pentru Untold! Cei mai împătimiți fani ai echipei campioane au mers însă în Gruia, pentru duelul cu Chiajna, care a strâns aproape 5.000 de fani. În timp ce pe arena rivalilor de la Universitatea cânta The Prodigy, în Gruia se auzeau tobele ultrașilor.

Bordeianu a deschis balul ocaziilor (8), șut de la 25 de metri, apoi a ieșit la rampă Culio (20) cu un moment de virtuozitate. Argentinianul a preluat frumos, a pasat cu călcâiul pentru Ioniță, dar centrarea de pe partea dreaptă a fost respinsă. Peteleu a ratat ocazia primei reprize (30): Țucudean a centrat de pe partea dreaptă, iar Peteleu, venit în viteză din spate, a reluat slab dintr-o poziție favorabilă. Ioniță a recuperat o minge în banda dreaptă, a trimis la același Peteleu, centrarea acestuia a ajuns la Mailat, dar șutul a fost din nou blocat. Clujenii își pun mâinile în cap de furie. Joacă ofensiv ca niciodată, au ocazii pe bandă rulantă, dar nu punctează!

Fără Caparco era prăpăd

La reluare, meciul pornește la fel: cu un contraatac al celor de la CFR încheiat cu ratarea lui Mailat, blocat încă o dată de Caparco! Italianul e din nou salvatorul Concordiei, așa cum s-a întâmplat și runda trecută, cu Viitorul. Dar cât să mai scoată, dacă apărarea e vraiște? Caparco nu mai are ce face la șutul din interiorul careului trimis de Țucudean (54). E 1-0 și Chiajna e fără vlagă și fără perspectivă. Aleargă haotic și cam atât!

Prima semi-ocazie a ilfovenilor a venit prin Deaconu (62), care a tras de la 25 de metri, în plasa laterală! Badea pare derutat, lipsit de soluții, iar Gabi Matei îi dă toate planurile peste cap când îl ia pe sus pe Ioniță în careu. Culio execută ca la carte lovitura de la 11 metri. Chiajna își adună ultimele puteri și marchează un gol prin Batin, șut la colțul lung, dar mult prea târziu. Arbitrul Antonie o comite și el pe final, când nu vede un penalty clar la faultul lui Deaconu asupra lui Camora, dar 2-1 sau 3-1 înseamnă același lucru: prima victorie a CFR-ului în actualul sezon.

"În sfârșit, am reușit să câștigăm și noi! Noi continuăm să jucăm un altfel de fotbal, iar acum punem în practică acest stil nou"
George Țucudean, atacant CFR

"Am rezistat cât am putut... Am încercat să facem un meci bun, dar când ai în față jucători de mare, mare valoare, e foarte greu să reziști. Păcat că nu am reușit să plecăm cu un punct de aici"
Alessandro Caparco, portar Chiajna

"Edi a schimbat multe aici, iar acum am făcut un meci bun, am avut foarte, foarte multe ocazii. Cel mai important pentru noi este că am reușit să câștigăm. Nu s-a schimbat nimic în ultima vreme, doar că nu puteam să fim o forță de la primul meci. Aveți răbdare"
Emmanuel Culio, mijlocaș CFR Cluj

 

Vezi meciul liveTEXT

CFR CLUJ - CONCORDIA 2-1
Au marcat: Țucudean '54, Culio '74 / Batin '84

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Vinicius, Adam, Camora - Culio, Bordeianu, A. Ioniță - Omrani, Țucudean, Mailat
Rezerve: Vâtcă, Tanbem, Djokovici, Păun, Costache, Cr. Manea, A. Mureșan
Antrenor: Toni Conceicao

Chiajna: Caparco - G. Matei, Leca, Marc, Ivanovici- Prepeliță - Nivaldo, Gorobsov, R. Deaconu, R. Grădinaru - Guessan
Rezerve: A. Costache, Măzărache, Batin, Albu, Fota, Bărboianu, M. Cristescu
Antrenor: Ionuț Badea

Arbitru: Andrei Antonie (București) / Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare), Sebastian Gheorghe (Suceava) / Rezervă: Iulian Călin (Argeș) / Observator: Florin Hincu (Brașov)

CLASAMENT LA ZI ÎN LIGA 1

clipboard01

PROGRAMUL ETAPEI A 3-A:

Vineri
U Craiova - FC Botoșani 2-2 (Detalii AICI)
Sâmbătă
Astra  - Sepsi 1-1 (Detalii AICI)
CFR Cluj - Concordia Chiajna 2-1
Duminică
18:00, Hermannstadt - Dunărea Călărași
21:00, FCSB - Poli Iași
Luni
18:00 Viitorul - FC Voluntari
21:00 Gaz Metan - Dinamo București

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (186)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  05 August 2018, 10:37

....doar că pe arena rivalilor de la nuliversitatea c*** Pe Cluj Arena în schimb, care nu e a rivalilor de la nuliversitatea băga la greu prodigy-ul.... 'Nea Craitoiule.... ce facem aici?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stelistdemic01
stelistdemic01  •  05 August 2018, 01:37

RESPECT MALMO!

samertx
samertx  •  05 August 2018, 00:22

Se petrecu minunea? Bătură și ăștia pe cineva, văd!! :))

Vezi toate comentariile (186)
Comentează