FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CSU CRAIOVA 0-1

ASTRA - CSU CRAIOVA 0-1 // VIDEO+FOTO Oltenii înving la Giurgiu și își consolidează locul 3 în play-off » Fortes a ratat și un penalty

Foto: Facebook CSU Craiova +4   FOTO
Foto: Facebook CSU Craiova

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 21:05

CSU Craiova a învins-o pe Astra în deplasare, scor 1-0, într-un meci din etapa a 6-a din play-off, și și-a consolidat locul 3.

Craiova a reușit să întrerupă seria neagră din finalul mandatului lui Mangia și, la primul meci cu Papură pe bancă, a învins la limită o trupă a Astrei plictisită. Fortes a ratat un penalty, dar Mihăilă a adus victoria.

Finalul play-off-ului mai înseamnă pentru Astra doar miza banilor din drepturile TV în funcție de locul final din clasament, dar Craiova trage în continuare cu dinții de locul 3 spre a-și securiza o poziție de cupe europene.

Iar la primul meci pe banca oltenilor, Papură a încercat să dea un elan ofensiv juveților, forțând o revenire pe linia de plutire după prăbușirea din ultimele etape cu Mangia pe bancă.

Și trupa din Bănie și-a însușit comanda, controlând mitanul de deschidere. Fortes a luat prim-planul și a ajuns cel mai mult în poziții de finalizare, dar i-au lipsit mijloacele pentru a marca, inclusiv din situații ideale.

Cazul, să spunem, al fazei din minutul 37, când Kelici l-a găsit perfect la 16-17 m perpendicular pe poartă, dar portughezul nu și-a calculat corect pașii și aproape că i-a pasat încet portarului Astrei.

Cu gândul la returul Cupei

Asta în timp ce tot jocul giurgiuvenilor s-a învârtit în jurul lui Alibec, omul căutat cu insistență pe traseele gazdelor. Căpitanul a scos însă doar câteva momente de virtuozitate în zone neutre, imposibil să-l pună în pericol pe Pigliacelli.

De fapt, Astra a arătat mai degrabă ca o echipă derutată, plecată pe ideea de a scoate un 0-0 inutil și cu gândul mai mult la finala Cupei României, de care o mai desparte un retur favorabil în fața lui CFR Cluj, după succesul repurtat în tur în Gruia, 3-1.

Fortes își bate joc de penalty

Sensul s-a păstrat și în repriza secundă, când Fortes și-a conservat rolul de primadonă. A făcut-o însă tot în posturi negative. Cicâldău a obținut un penalty de operetă la o intrare mai bărbătească a lui Cestor, lusitanul și-a asumat executarea loviturii de la 11 m, dar șutul său, pe centru și la semiînălțime, i-a oferit lui Lazar șansa de a bloca mingea cu piciorul.

Cu o trupă a Astrei sedată, plictisită și fără orizont, un simplu sparring pentru olteni, a trebuit însă să apară la rampă puștiul Mihăilă spre a debloca tabela. O centrare a lui Martici l-a găsit în centrul careului pe băiatul de 19 ani, care s-a debarasat de marcajul de catifea al lui Butean și l-a executat cu capul, la colțul lung, pe goal-keeper-ul gazdelor.

Va rămâne unica reușită a întâlnirii, chiar dacă Astra și-a arătat, totuși, colții spre final, fără să găsească însă calea spre o egalare care ar fi încurcat mai mult Craiova decât ar fi ajutat Giurgiul.

Papură debutează cu dreptul pe banca juveților, iar cu încă o eventuală victorie în returul cu Viitorul din Cupa României, cu care să întoarcă eventual acel 1-2 din Bănie, fostul internațional ar putea apărea en-fanfare apoi acasă, cu Sepsi, la prima sa reprezentație pe „Central” în calitate de principal.

ASTRA - CSU CRAIOVA 0-1
A marcat: Mihăilă '68
A ratat penalty: Fortes '61

Click aici pentru statistici!

Vezi VIDEO cu golul partidei!

Clasament play-off

clasament play off

Echipele de start

Astra: Lazar - Butean, Bejan, Cestor, Radunovic - R. Moise, Romario Pires - Begue, N. Roșu, Llullaku - Alibec
Rezerve: Santos, Erico, Biceanu, Balaure, V. Gheorghe, Zoua, Dima
Antrenor: Constantin Enache

CSU Craiova: Pigliacelli - Martic, Acka, Kelic, Bancu - Mateiu, Fedele, Cicâldău - Bărbuț, Fortes, Mihăilă
Rezerve: L. Popescu, Radoslav, Donkor, Bic, Drăghici, Colli, A. Cristea
Antrenor: Corneliu Papură

 
 

 

 

 

Citește și:

Mangia intră în cărți la FCSB! Teja în pericol, MM Stoica și Gigi Becali sunt cei mai mari fani ai italianului demis de Craiova

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
corectu
corectu  •  20 Aprilie 2019, 12:45

La meciul Astra-Steaua 0-2,s-a zis ca e blat.In realitate Astra e o echipa modesta.

dansy
dansy  •  20 Aprilie 2019, 08:04

Chivulete-cel mai prost arbitru!Toate meciurile arbitrate le-a facut praf!GSP nu zice nimic!Daca patea FCSB ce a patit Universitaea Craiova aseara s-ar fi scris 3-4 articole de desfiintare a acestui mascarici de arbitru

ivssalak
ivssalak  •  19 Aprilie 2019, 23:30
Postat de vnelu01 pe 19 Aprilie 2019, 23:29

La cine să ai pretenţii ?! Nişte neica nimeni angajaţi pe criterii de evaluare submediocră şi care ţin coada sus, la fel ca patrupeda din folclorul popular !

nu vezi ca sunt ascunsi?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează