FOTBAL  »  Superliga  »  DOSAR

VIDEO + FOTO Încă un termen în cazul morții lui Ekeng » Mărturie cutremurătoare a lui Fl. Tănase: "Se auzea un horcăit, avea maxilarul blocat și își pierduse cunoștința" + Hanca, absent nemotivat!

FOTO: Arhivă GSP +2   FOTO
FOTO: Arhivă GSP

Articol de - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2018 16:56

Astăzi, la Judecătoria Sectorului 2, a avut loc o nouă înfățișare în cazul morții lui Patrick Ekeng, dosar în care medicul de pe ambulanța Puls, Mihaiela Duță, e acuzată de ucidere din culpă.

Fotbaliștii Sergiu Hanca și Florin Tănase, aflați în proximitatea lui Ekeng în momentul în care fotbalistul s-a prăbușit pe gazon, ar fi trebuit să fie prezenți pentru a fi audiați.  A făcut-o doar Florin Tănase, în timp ce Sergiu Hanca nu și-a făcut apariția. 

Vezi mai jos declarațiile oferite de Florin Tănase și șoferul ambulanței Puls prezente la stadion în acea seară. Următiorul termen va avea loc pe 9 ianuarie 2019.

update 16:50

Următorul termen a fost setat pentru 9 ianuarie 2019, la ora 14:00.

update 16:46

Vor fi citați absenții, inclusiv Sergiu Hanca, cel care nici până la această oră nu s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 2. Mijlocașul va fi citat pe trei adrese, inclusiv la adresa FC Dinamo de la hotelul RIN.

Vor mai fi citați, de asemenea, asistenții Răzvan Badea și Mariana Stanciu, dar și Corina Simion. 

update 16:38

Avocatul familiei Ekeng, Vlad Hosu, i-a citit şoferului un citat aflat la dosar, în care angajatul Puls, al cărui telefon era ascultat de autorităţi, spunea: "Să trăiască şefu! A fost totul pe fugă azi, le aranjăm noi până mâine".

Întrebat dacă se referea la aducerea altor aparate pentru a echipa ambulanţa, şoferul a negat, "voiam doar să le aranjăm în maşină, era dezordine".

update 16:03

Sergiu Hanca, fostul coleg al lui Ekeng din "Ștefan cel Mare", e de negăsit! Așteptat la Judecătoria Sectorului 2 încă de acum două ore, mijlocașul nu a ajuns nici până acum!

Judecătorul l-a întrebat pe Florin Tănase dacă îl cunoaște pe Hanca. Răspunsul stelistului a fost afirmativ, dar Tănase a dat din cap atunci când judecătorul i-a cerut adresa lui Hanca. 

update 15:43

Dialog între judecător şi şoferul de pe ambulanță:

- Păi, dacă nu v-au zis doctorul şi asistenţii, de ce aţi adus targa şi aţi lăsat defibrilatorul?
- Striga toată lumea... "Hai cu targa..."

- Păi şi faceţi ce vă zic jucătorii? Nu aveţi nişte norme?
- Eu nu mai ştiu cine l-a urcat, parcă jucătorii. Ştiu că am urcat, am auzit că s-a închis uşa laterală. Am întrebat dacă pot pleca şi am plecat. 

update 15:41

A fost audiat Stănel Gheorghe Nicolae, şofer ambulanţei Puls de la stadion: "Eram cu medicul Duță Mihaiela si asistent Badea Ștefan. Ambulanța era dotată cu defibrilator, EKG, mai multe. Avea și aparatură de intubare. Tub, laringoscop, mască, balon... Erau toate disponibile pe ambulanță. Eu spun ca era dotată corespunzator.

Cand s-a intamplat, am auzit că striga toată lumea, era un vacarm de nedescris, eram chiar lângă galerie.

Strigau «Să vină ambulanţa!". Eu eram afară, medicul Duţă era pe locul din faţă. Nu vedeam foarte bine, ne obstrucţiona poarta, fotbaliştii... Poarta pe care urma să intre ambulanţa era inchisa cu lanţ.

Aşa că doamna doctor şi asistentul au plecat din şi de lângă maşină pentru că era poarta închisă pentru autoturism şi a durat până s-a deschis, aşa că s-au strecurat printr-o deschizătură şi au fugit pe teren. Din câte îmi aduc aminte, nu aveau echipament medical, dar doamna doctor avea mereu pulsiometru.

Am ajuns după, am văzut că e pacientul pe jos. Am vrut să iau defibrilatorul. Am văzut că asistentul luase şi el trusa de urgenţă, acolo era balon, laringoscop... Nu am văzut să folosească ceva. Apoi am auzit «Hai cu targa, hai cu targa», aşa că am lăsat defibrilatorul în maşină. Nu am auzit ca doamna doctpr să îmi spună să vin cu targa. Dar eu, în vacarmul acela, am luat-o. M-am trezit cu jucătorul pus pe targă şi l-am dus"

update 14:58

Florin Tănase a răspuns și câtorva întrebări ale procuroarei: "Am văzut că nu mai respiră, eram la unu-doi metri. Nu mai horcăia, nu mai respira. Nu mai știu cine a chemat ambulanța".

Întrebat de avocatul familiei Ekeng dacă își mai amintește un dialog cu personalul medical al clubului Dinamo, Tănase a spus: "Am țipat la ei că nu mai respiră. Parcă i-am zis asta doctorului echipei Dinamo, i-am zis și că are maxilarul blocat". 

update 14:55

Declarația completă a lui Florin Tănase:

"Țin minte că a căzut în spatele meu. M-am dus să-l iau de mână și să-l întorc într-o parte. Ekeng era în spatele meu, eu eram la centrul terenului. S-a auzit căzătura. Am văzut că era întins. Nu mai știu dacă am fost primul lângă el. L-am luat de o mână și l-am întors pe o parte, căzuse pe spate. Se auzea un horcăit. Avea maxilarul blocat, își pierduse cunoștința. Ochii erau blocați, deschiși. 

Nu știu ce să zic, imediat a venit medicul clubului Dinamo. L-a pus pe spate și a început să-l resusciteze. L-a apăsat pe piept și nu îmi aduc aminte. La un minut sau un minut și jumătate a venit ambulanța. Nu am văzut doctorul. Nu știu cine era doctorul. Oamenii de la ambulanță au luat targa. Când l-au pus pe targă, nu mai respira, asta am observat. Cam două-trei minute a durat până l-au urcat în targă. L-au și scăpat, se lăsa targa în jos. Nu știu ce i-au făcut cât au stat pe teren, eram întors cu spatele", a spus Florin Tănase.

update 14:45

Un dialog aparent banal a stârnit mult amuzament în sala de judecată. Întrebat de judecător unde evoluează în acest moment, Florin Tănase a răspuns: "La FCSB!", moment în care toată lumea a izbucnit în râs, în frunte cu judecătorul. 

update 14:20

La Judecătorie și-a făcut apariția Florin Tănase, fotbalistul celor de la FCSB, care la acea vreme evolua pentru Viitorul. Sergiu Hanca, fostul coleg al lui Ekeng de la Dinamo, nu a ajuns până în acest moment


*FOTO: Vlad Chirea / Libertatea

 

Știrea inițială

Sergiu Hanca și Florin Tănase, care era fotbalist la Viitorul la acel meci, vor fi audiați la termenul de azi. Ambii au fost pe teren în ziua de 6 mai 2016, aceștia aflându-se în preajma lui Patrick în momentul prăbușirii pe gazon.

Mai mult, la Judecătoria Sectorului 2 vor veni și asistentul de pe ambulanța Puls, dar și șoferul acesteia.

Pe 24 octombrie, la precedenta înfățișare de la Judecătoria Sectorului 2, au fost audiate trei persoane: medicul dinamovist Liviu Bătineanu, Cristian Toma, masorul clubului de la acel moment, dar și observatorul LPF Marcel Vasile.

Vezi și: Medicul lui Dinamo a dat declarații în cazul Ekeng, procuroarei i s-a făcut rău!

TRASEUL DOSARULUI

  • 7 mai 2016 - s-a deschis dosar penal in rem pentru moarte suspectă
  • 6 iulie 2016 - Mihaiela Duță a fost audiată de procurorii de la Parchetul Capitalei
  • 7 ianuarie 2018 - s-a încheiat expertiza
  • 8 februarie 2018 - medicul Duță a fost trimis în judecată
  • 12 septembrie 2018 - dosarul iese din camera preliminară și trece pe sală
  • 26 septembrie 2018 - Mihaiela Duță e așteptată în fața instanţei Judecătoriei Sectorului 2

CUM A MURIT EKENG

Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a decedat din cauza unei probleme cardiace. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
sabaton
sabaton  •  21 Noiembrie 2018, 18:46

florin tanase cred ca se refer ala mortul din vaslui

turbozero
turbozero  •  21 Noiembrie 2018, 18:22

curat romanica s-a mutat mortu in vecini.. acum ambulanta e de vina ca omul cade si moare aproape imediat pe teren? raport toxicologic de ce nu au facut autoritatile? ce medicamente i-a dat clubul dinamo? ce vizite si ce vize medicale a avut?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Noiembrie 2018, 17:20

ce pacat de baiatul asta ca a murit cu zile. nu inteleg cum poarta stadionului era inchisa cu lant, nu intleg ce cauta ambulata afara din stadion cand pe pista aia de atletism incap 1000 de ambulante, nu e stadion ca NA sa nu aiba loc in incinta. nu inteleg unde era medicul si ce facea. vai de capul nostru in ce tara traim si ce oameni o populeaza.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează